27-07-2024 09:07

Nutat Çikolata'dan eğitime destek

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 31/05/2024
Nutat Çikolata, Türk Eğitim Vakfı iş birliğiyle hayata geçirdiği ‘Tut Elimi’ projesi kapsamında 100 kız öğrencinin eğitimine destek olacak
.stripslashes($urun->baslik).

Girişimci iş insanları Burçin Çangal ile Fatih Aysel ortaklığında bundan 10 yıl önce kurulan, ürettiği artisan çikolataların ünü il sınırlarını aşan ve kentin markası olmayı başaran Nutat Çikolata, çok önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Nutat Çikolata, Türk Eğitim Vakfı (TEV) iş birliğinde, 100 kız öğrenciye burs vermek amacıyla ‘Tut Elimi’ projesini hayata geçirdi. Projenin lansmanı İzmit Belediyesi Dernekler Yerleşkesi’nde, TEV mezun bursiyeri İrem Yelken’in sunumuyla başladı. Kocaeli Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü’nden mezun olan ve bugün çocuk istismarına karşı projeler yürüten İrem Yelken, aldığı bursun hayatını nasıl değiştirdiğini anlattı.

GELİRİN % 30’U TEV’E

Nutat Çikolata’nın kurucu ortağı ve Kocaeli Pastacılar Odası Başkanı Fatih Aysel de lansmanda yaptığı konuşmada projenin detaylarını katılımcılarla paylaştı. Nutat olarak ticari faaliyetlerle sınırlı kalmak istemediklerini, sosyal sorumluluk projelerine de önem verdiklerini söyleyen Aysel, “TEV Kocaeli Şube Başkanı Derya Hanım ile görüştük ve projenin startını verdik. 2024-2025 eğitim-öğretim yılında 100 kız öğrencinin eğitimine destek olmayı hedefliyoruz. Bu amaçla lezzet kutuları hazırladık. Bu kutulardan elde edilecek gelirin % 30’unu projeye aktaracağız. Bu proje ile 100 kız çocuğuna ufak bir kıvılcım olup, belki de binlere ulaşacağız. Umuyoruz ki bu proje bir yıllık bir girişim olarak kalmaz ve yıllarca devam eder.” Aysel, projeye katkı sağlayan herkese teşekkür ettikten sonra kadın istihdamının önemine de değindi: “İşletmemizde çalışanların neredeyse tamamı kadın. Bu iş kadın eli değmeden olmuyor. Projeye destek veren herkese teşekkürler.”

 

100 HAYAT DEMEK

TEV Kocaeli Şube Başkanı Derya Kurt da yaptığı konuşmada projenin heyecan verici olduğunu belirtti ve şunları söyledi: “18 yıllık bankacılık hayatımdan sonra TEV’de 6. yılıma girmek üzereyim. İşin içine girdikten sonra Türkiye’de eğitimin ne denli zor olduğunu gördüm. TEV’in 57 yıl önce 109 öğrenciyle başladığı burs yolculuğu şu anda 280 bini aştı. Geçtiğimiz yıl 7 bin 500 öğrenciye burs verirken, bugün 17 bin 600 öğrenciye burs verir hale geldik. Kocaeli’de de 600’den fazla öğrencinin Derya Ablasıyım. Sizler sayesinde 100 kız öğrencinin eğitimine katkıda bulunacağız. Bu sayı sizin için bir istatistik olabilir ama benim için 100 hayat demek. Sizlerin de böyle düşünerek projeye katkı sunacağınıza eminim. Bu çikolatalar, ‘Ben bir öğrencinin hayatına dokundum’ hissiyle tadından yenmeyecek.”

 

BURSİYERLER ÇİZDİ

Nutat Çikolata’nın kurucu ortağı Burçin Çangal ise konuşmasına kendisinin de devlet bursuyla okuyan bir kız çocuğu olduğunu hatırlatarak başladı; “Nutat Çikolata olarak dünden bugüne en çok dikkat ettiğimiz şey ürünlerimizin içeriği oldu. Koruyucu olmadan, katkı maddesi kullanmadan, tamamı el yapımı çikolatalar üretiyoruz. Ben kendi çocuğuma da sizin çocuklarınıza da en doğalı neyse onu ulaştırmayı hedefliyorum. Sevgili ortağım Fatih Ağabey ve sevgili Derya Abla konunun içeriğini az çok anlattı. Ben de sizlere tasarladığımız kutular hakkında bilgi vermek istiyorum. Kutularımızın tamamı TEV bursiyerleri tarafından çizilen resimlerle tasarlandı. Her kutunun satışından elde ettiğimiz gelirin % 30’unu TEV’e aktaracağız. Projeye destek olmak isterseniz; WhatsApp veya internet sitemiz üzerinden sipariş verebilirsiniz. Ayrıca Miralay Mümtaz Caddesi üzerinde Nutat Çikolata’nın üretim noktası bulunuyor, oradan da alabilirsiniz. Çarşı şubemizin yanı sıra Alemdar Caddesi ve Yahya Kaptan Mahallesi’nde de satış noktamız olacak. Siz almak isteyin, biz ayağınıza da getiririz. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

 

DESTEK VERDİLER

‘Tut Elimi’ projesinin lansmanı ikramlar eşliğinde devam etti. Katılımcılar, Nutat Çikolata’nın projeye özel olarak hazırladığı çikolata kutularından satın alarak, kız öğrencilere destek verdiler. Etkinlik boyunca bol bol fotoğraf çektiren katılımcılar, bu anlamlı projeye katkıda bulunmanın mutluluğunu yaşadı. Lansman, sıcak ve samimi bir atmosferde son bulurken, Nutat Çikolata ve TEV’in iş birliğiyle hayata geçirilen ‘Tut Elimi’ projesi, katılımcılar tarafından beğeni topladı.

Siz de Tut Elimi Projesi’ne destek olmak isterseniz;

Telefon: 0850 420 26 33

Web: www.drajedukkani.com

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.