29-03-2024 17:13

Nerede kalmıştık?

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 13/09/2021
.stripslashes($urun->baslik).

En son, ertelediklerimize sağlam bir sol kroşe atıyorduk, ringin dışına eldivenlerimizi fırlatıp ‘Ben de varım, hem de hiç olmadığım kadar!” diye nefesimiz yettiğince bağırıyorduk… “Evet, evet, evet şimdi benim dönemim başlıyor ve ben her zamankinden daha güçlü, daha kendimden eminim.”

Tüm okul annelerinin anladığı üzere, geldi okul mevsimi ey cengaver anne! Kuşan kılıcını, şimdi zaman ile cenk vaktidir. Sabah zili çalmış ve senin er meydanında kendi şölenin başlamıştır.

Sabah herkesten önce kalkıp kahvaltı hazırlanırken kahve köpüğünü bekleyen sen, şimdi okul annesi olma yolunda ilerlemeye başlamış ve belki de tecrübe kazanıp artık planlama yaparken profesyonel olmuşsundur.

Vakit, ilk zil çalmadan çocuğu okuluna yetiştirme vaktidir çünkü çocuk okulda kahvaltı etmek istemez ve sabah 5 dakikalar hiç bitmez. Belki kapıda servis kornası etrafı inletir, belki önlük giymemek için yeni bir mazeret üretir ama sen süper güçlerini kullanarak buna da bir çare bulursun. Vazifelisin çünkü sen okul annesinin. Bir kahramansın ve ulvi bir görevdesin.

★ ★ ★

Buradan anlaşılacağı üzere, günümün en önemli saat dilimini okul-ev-okul arasında planlarken, büyük bir çılgınlık yaparak kendime hazırladığım kahvaltım ve yeni planım ile spor salonuna dönmeye ant içiyorum.

Bir saat ayırarak yapmış olduğum bu harika motivasyonla hem özgüven patlaması yaşıyor hem de küçük hanımın devasa çanta ve oyuncak setleri için güç kazanıyorum. Ne yalan söyleyeyim, hem sosyalleşiyor hem de pandeminin açtığı yaraları yavaş yavaş sarıyorum.

Ruhumu beslemeyi öğreniyorum, istediğim bedene geri dönmeye çalışıyorum ve kendimin bana verdiği yetkiyle şu 60 dakikayı hayatıma sağlam bir tuğla koyarak, zamana meydan okuyarak geçirmeyi planlıyorum. Gücüme güç katmanın, aileme ve kendime zaman ayırmaktan geçtiğini biliyorum ve açıkçası herkesin bir kara kutusu olması gerektiğini düşünüyorum. Bir kaçış noktası... Böylece karşıma çıkan her türlü sorunla önce kendi içimde çarpışıyor, sonrası çözümlüyor ve günüme etki etmesini önleyebiliyorum. Açıkçası çocuklarla birlikte büyüyor, hayat karmaşasıyla nasıl başa çıkacağımı öğreniyorum.

Bizim dönemimiz başlıyor ey Türk kadını! Maksimum efor sarf edip bir anda çıktığımız evlerimizden, en güvenli alan olan iç dünyamıza bir adım daha fazla atıyoruz. Çocuklarla okullu oluyor, kendimize ayırdığımız bir saatle kendimizi buluyoruz...

Kendimizi seviyoruz çünkü bize güç katan gerçek varlığın tam da kendimiz olduğunu öğreniyoruz. Bu mevsim bize iyi gelecek, bol bol motive olup kendimize renk katıyor olacağız.

NASIL ARANDI: #şehbalözbek #köşeyazarı #yazar #köşeyazısı #neredekalmıştık #ev #okul #sosyalleşme #türkkadını #birey

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.