29-03-2024 18:04

Nar Ağacı Shop dünyaya açılıyor

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 06/04/2021
Sağlıklı atıştırmalıkların adresi Nar Ağacı Shop, ilk ihracatını Karadağ’a yapıyor
.stripslashes($urun->baslik).

HABER: EYLEM SELVİ ARI

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Girişimci iş kadını Sinem Yelboğa tarafından bir yıl önce hizmete açılan, ‘sağlıklı ve keyifli atıştırmalıkların adresi’ olarak ünlenen Nar Ağacı Shop, kısa sürede büyük yol kat etti. Uzun yıllar kurumsal hayatın içinde yer aldıktan sonra kendi işini kurmaya karar veren Sinem Yelboğa’nın, kendi çocukları için yaptığı sağlıklı kuru meyveleri tüm çocuklar yiyebilsin hatta yetişkinler günlük yaşamlarında tüketebilsin diye kurduğu Nar Ağacı Shop markasının ünü il sınırlarını aştı, ülke sınırlarının dışına taştı.

İlk etapta Instagram’dan satış yapan, daha sonra Başiskele’de bir mağaza açan Yelboğa, kuru meyveler, kuru meyve tozları, tropikal çaylar, ham kuruyemişlerin yer aldığı ürün yelpazesine zaman içinde ham kuruyemişi işleyerek elde ettiği un ve granüller, spesiyal çikolatalar, drajeler, kahve çeşitleri ve glutensiz unları da ekledi. Nar Ağacı markasının ürün yelpazesini genişlettikçe daha fazla kişiye ulaşan Sinem Yelboğa, bir yıl içinde Türkiye’nin dört bir yanından sipariş almaya başladı.

HAYALLERİM GERÇEKLEŞTİ

Nar Ağacı’nın kuruluşunun 1’inci yılını geride bırakan Sinem Yelboğa, bir yıl içinde geldiği noktayı şöyle özetledi: “İnsanların kendi şansını kendisinin yarattığına inanıyorum. Kendimi de hep hayalleri gerçek olan insanlardan biri olarak adlandırıyorum. Hayal ettiğim her şey yavaş yavaş gerçekleşiyor. Nar Ağacı’nın kuruluşu pandemiye denk gelse de bu süreç insanların yeme içme alışkanlıklarını değiştirdiği için yaptığım sağlıklı atıştırmalıklar herkese iyi geldi.

Instagram sayfamı açar açmaz büyük talep görünce doğru yolda olduğuma inandım. Ürünlerimi alanlar bir kez daha aldı, Nar Ağacı ile bağ kurdu. Alışveriş yapmak ayrı, marka bağlılığı kurabilmek ayrı bir durum. Şu an onu sağlamış durumdayız. Mağazayı açtıktan sonra İzmit bölgesinde de bilinirliğimiz arttı. Kargolama dışında ürünlerimizi bölge bölge evlere teslim etmeye başladık. Web sitem açıldı, oradan da her gün belli miktarda alışveriş yapılıyor.

KARADAĞ’A İHRACAT

İnsanların aklına kuru meyveyle girdim fakat beraberinde sağlıklı hediyelik alternatifleri de sunmuş oldum. Dolayısıyla geldiğim noktadan memnunum.” Ünü Kocaeli sınırlarını aşan, Türkiye’nin dört bir yanında müdavimleri bulunan Nar Ağacı Shop’un ihracata da başlayacağını duyuran Sinem Yelboğa şöyle devam etti: “İhracat adına ilk temasımız Karadağ’da, Montenegro şehrindeki bir firmayla oldu. Firma, bize Instagram üzerinden ulaştı.

Kuru meyve ticareti yapmak istediklerini söylediler. Denemeleri için numune gönderdik, firma sahipleriyle samimi dostluklar da kurduk. Gönderdiğimiz numuneler çok beğenilince daha fazla numune istediler. Karadağ’da bu ürünleri satacakları mağazalarda da ürünler çok beğenilmiş. İlk etapta 100 kilo ürün göndereceğiz. Sonrasında talebe göre devam edecek çalışmalarımız. Kocaeli Ticaret Odası’ndan da bu bağlamda destek alıyoruz.

Bugün geldiğimiz noktada Karadağ bizim için 1 yıllık serüvenin sonunda Avrupa kapısını açmış oldu. Eş zamanlı olarak farklı ve güzel işler üst üste geldi. Yine İranlı bir yatırımcı İstanbul Ataşehir’de mağaza açıyor. Sağlıklı atıştırmalık ve doğal ürünlerin bulunacağı bu mağazanın sahibi bize Instagram’dan ulaştı ve onunla da görüştük. İstanbul’da sağlıklı atıştırmalık mağazasında Nar Ağacı olarak raflardaki yerimizi alacağız. Artık Türkiye’de de büyük denizlere açılacağız. Ayrıca, hali hazırda çok güzel iş işbirliği yaptığımız önemli firmalar var. Nar Ağacı ürünleri, artık İzmit’te hizmet veren Sukra Gurme ve Değirmendere’deki Ulusoy Unlu Mamuller’de de satışa sunuluyor.”

KADIN İSTİHDAMI

Yelboğa, Nar Ağacı’nın büyümeye başlamasıyla birlikte istihdama yönelik atılımlar da yapacağını söyledi, “Mevcut kadromuzla her şeye yetişme imkanımız yok. Doğru insanlarla doğru noktalarda buluşmak en büyük hedefimiz. Şimdilerde gelen iş taleplerine baktığımız zaman hem iç pazardaki yapılanmayı hem dış pazarı kontrol etmek adına istihdam durumu gündemimizde var. Girişimci bir kadın olarak, kadın istihdamını düşünüyorum. Hem kendi bilgi, beceri ve tecrübelerimi paylaşabileceğim hem de kendisinden bilgi, beceri edinebileceğim bir yoldaşlık istiyorum” dedi.

Girişimci iş kadını Sinem Yelboğa, 11 ayın sultanı Ramazan ayı için sağlıklı atıştırmalıklardan oluşan bir Ramazan paketi hazırlayacağını söyledi. Nar Ağacı’nın Ramazan paketleri iftar sofralarını da şenlendirecek. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için de çocuklara özel keyifli ve sağlıklı bir paket hazırlayacağını da belirten Yelboğa, “Anne-babalar çocuklarının bayramını bu sağlıklı ve keyifli hediye paketleriyle kutlasın istiyorum” diye konuştu.

 

İLETİŞİM

Adres:  Barbaros Mahallesi Edanur Sok

No:5 Başiskele/Kocaeli

Telefon: 0533 278 47 79

Insatgram: @nar_agaci_shop

Web: www.naragacishop.com

 

NASIL ARANDI: #narağacı shop #nar ağacı #sinem yelboğa #kuru meyve #kuruyemiş #sağlıklı atıştırmalık #keyifli atıştırmalıklar #ihracat #yurt içi #yurt dışı #kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.