27-04-2024 02:17

Mücadele etmekten vazgeçmeyen kadın: Tülin Akın

2020-01-08    0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 2020-01-08
.stripslashes($urun->baslik).

HABER: CANDAR TÜMEĞ

 

Sosyal girişimci, TABİT (Tarımsal Bilişim ve İletişim Teknolojileri) kurucusu Tülin Akın; İzmit Belediyesi, TEMA Vakfı, KOİDER ve Okuma Sanatı Kulübü’nün girişimleriyle İzmit’e geldi. Akın, Mimarlar Odası Taş Bina’da gerçekleşen söyleşide keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Kokteyl eşliğinde başlayan söyleşiye İzmit Belediyesi Kültür Müdürü Dilek Alp, KOİDER Başkanı Nilgün Yılmaz, Okuma Sanatı Kulübü Kurucusu Tülay  Yanıkoğlu Yazıcı, TEMA Vakfı Kocaeli Temsilcisi Nermin Tol, TEV Şube Yürütme Kurulu Başkanı Derya Kurt ve çok sayıda dinleyici katılım sağladı.

 

SEN KİMSİN!

Sosyal girişimci Tülin Akın, 2004 yılında öğrenciyken kurduğu tarimsalpazarlama.com ile Türkiye’nin tarım alanındaki ilk iletişim, e-öğrenme network’ü ve e-ticaret medyasını hayata geçirdikten sonra yaşadığı zorlu süreci esprili ve samimi bir dille anlattı. Dinleyiciler tarafından büyük bir ilgiyle karşılaşan Akın, kırsal alandaki sosyal-ekonomik sorunlara ve çiftçinin kendi ürününü pazarlayamadığına değindi. Çiftçinin sorunlarına değinirken çözüm olarak ürettiği e-ticaret uygulamasını kurarken ailevi ve çevresel faktörlerden dolayı zorluk çektiğini, insanların kendisine ‘Sen kimsin de çiftçinin sorunlarına çözüm bulacaksın?’ dediğini açıkladı. Tüm bu zorluklara rağmen çiftçinin zarar görmeden finans kaynağı bulmasını sağladığını ve bunları anlatmak için yaklaşık 12 bin köye ziyaret gerçekleştirdiğini ifade etti.

 

ÇİFTÇİYE ULAŞMAYA ÇALIŞTIM

Web sayfası kurarak çiftçilere ulaşmaya çalışan Akın, çiftçiye hava durumunu bilgilendirmek, devlet desteklerine nasıl ulaşılacağını anlatmak istediğini belirterek şunları söyledi: “Doğada iklim değişikliğinden ötürü fiyat değişikliği oluyor, çiftçilerin üretim şartları aynı değil fakat sattıkları ürünlerin fiyatları aynı oluyor. Bu durumdan memnun olmayan köylü vatandaş köyden kente göç gerçekleştiriyor. Bu seferde aradığını kentte bulamayınca işsiz kalıyor. Bu durum sonuç olarak Türkiye’de çiftçi sayısını azaltıyor ve ihtiyaç duyulan çiftçi sayışıma ulaşılmıyor. Benim amacım çiftçinin koşullarını iyileştirmek ürettiği ürünü adil bir piyasa platformunda satışa sunmak oldu.”

Söyleşi, Tülin Akın’a yöneltilen soruların ardından, tarımın bugünü ve geleceği hakkında fikirlerin paylaşılmasıyla sona erdi.

 

 

NASIL ARANDI: #tülin akın # izmit belediyesi # okuma sanatı # koider # söyleşi # tarım # köy # işçi # çalışan # web sitesi # iletişim # amaç # başarı

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.