Sadece medikal estetik alanında değil; kas iskelet sistemine ait ağrılarda da oldukça etkili bir yöntemdir. Hedef organa yönelik, tedavi amacına uygun olarak seçilen çeşitli ilaç karışımlarının bölgesel olarak, küçük dozlarda, özel iğneler ve özel tekniklerle cilt içine verilmesi yöntemidir.
Mezoterapide ilacın vücuda veriliş yolu cildin orta tabakası olduğundan, uygulanacak ilaç küçük dozlar halinde, doğrudan hastalıklı bölgeye verilmekte ve böylelikle kısa sürede sonuç alınmaktadır. Ayrıca ilaç dolaşıma katılmadığından, sistemik ilaç yan etkileri görülmemektedir.
Uygulama 4, 6, 13 mm’lik iğne uçlu enjektörlerle ya da mezoterapi cihazıyla yapılabilir. Yan etkisi yok denilecek kadar azdır. Uygulama bölgesinde hafif ağrı, şişlik ya da kızarıklık görülebilir.
Mezoterapide uygulanan ilaçlar uygulama amacına göre değişmektedir. En sık vitaminler, mineraller, sempatikolitikler, vazoaktif maddeler, venotrop maddeler, miyorelaksanlar, antienflamatuarlar kullanılmaktadır.
Seans aralığı genelde haftada 1 ya da 2 kez olarak belirlenmektedir. Seans sayısı uygulamaya göre 4 ile 10 seans arasında değişmektedir.
Mezoterapi bir çok hastalığın tedavisinde güvenle kullanılmaktadır. Mezoterapi daha çok medikal estetik alanında bilinse de başta ağrılı kas iskelet sistemi hastalıklarında, nörolojik rahatsızlıklarda, jınekolojık-ürolojik ve gastroenterolojik hastalıkların tedavisinde kullanılır.
Mezoterapinin tedavide kullanıldığı hastalıkları kısaca özetleyecek olursak;
Eklem dejenerasyonları (osteoartrit, kireçlenmeler), romatizmal hastalıklar (ankilozan spondilit, romatoid artrit, palindromik romatizma..) Myofasial ağrı sendromları, fibromyalji, boyun ve bel fıtıkları, spor yaralanmaları, tendinitler, bağ yaralanmaları, periostit, stres kırıkları, kondromalazi patella, tietze sendromu, dupuytren kontraktürü, bursitler, dequervain hastalığı, refleks sempatik distrofi, plantar fasit, epin kalkanei (topuk dikeni), rotator kuf lezyonları, aşil tendiniti, menisküs yaralanmaları.
Trigeminal nevralji, servikobrakial nevraljiler, migren baş ağrıları, karpal tünel sendromu. Hemipleji ve serebral palside rehabilitasyon uygulamalarına yardımcı olarak.
Cildin yaşlanması ve sarkmasının önlenmesi (mezolifting), skar ve leke tedavisi, selülit tedavisi, bölgesel zayıflama, saç dökülmesi tedavisi, keloid ve egzema tedavisi, meme estetiği.
İmmün sistemi güçlendirme, mikrodolaşım sorunları, jinekolojik patolojiler, gastrit, konstipasyon, hemoroid, dismenore, renal kolik, pruritis vulva, herpes genitalis, kronik salpenjit, mastodinia, arteritis, venöz yetersizlik, yatak yaraları, anksiyete, depresyon, uyku bozukluklarının tedavisinde uygulanabilmektedir.
NASIL ARANDI: #Mezoterapi # hastalıklar # tedavi # estetik # sağlık # yaşam # Rabia Terzi # Fizik Tedavi # Rehabilitasyon # kocaeli