19-04-2024 06:55

Lifetime kurucusu Okan Onat

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 07/02/2022
Lifetime Grup’un kurucusu Okan Onat’ın hedefi Türkiye’nin her vilayetinde bir şube açıp, devre mülk konusunda danışmanlık hizmeti vermek
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJİ: TİLBE GÜN

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Lifetime Grup’un kurucusu İzmitli Okan Onat, devre mülk kiralamak ya da satın almak isteyenlere danışmanlık hizmeti veriyor. Tatil amaçlı ya da yaşadıkları sağlık sorunlarından ötürü devre mülk kiralamak veya satın almak isteyen ailelere yol gösteren Onat, İzmit ve Mersin’in ardından İstanbul’da da şube açmaya hazırlanıyor. İzmit şubesinde 30, Mersin şubesinde 17 kişilik kadrosuyla hizmet veren Lifetime Grup’un kurucusu Okan Onat, devre mülk danışmanlığını nasıl yaptıklarını, bu hizmetten kimlerin faydalandığını anlattı. Gelin, birlikte okuyalım.

Okan Bey, sizi tanıyabilir miyiz?

Aslen İzmitliyim ve Lifetime Şirketler Grubu’nun kurucusuyum. Devre mülk kiralama ve satış danışmanlığı hizmeti veren şirketimi 2016 yılında şahıs şirketi olarak Kayseri-Kırşehir bölgesinde açtım, daha sonra İzmit’e ve Mersin’e taşıdım. Şirketimi 1 yıl önce limited şirkete dönüştürdüm, 2021 Ocak ayından beri de Lifetime Grup olarak İzmit’te faaliyet gösteriyoruz. İzmitli olduğum için kendi şehrime hizmet vermekten dolayı çok mutluyum. Kendi şirketimi kurmadan önce de devre mülk satış ve kiralama işleri yapıyordum. O dönemde ailelere yanlış bilgiler ve taahhütler verildiğini gördüğüm için bu işi daha doğru ve şeffaf yapmak adına kendi şirketimi kurdum, sektöre yeni bir kimlikle atıldım.

Danışmanlık hizmetini nasıl veriyorsunuz?

Öncelikle devre mülk nedir, onu açıklayalım. Devre mülk, yıl içinde farklı şahısların kiralayabildiği ya da yılın belirli bir dönemi için satın alabildiği hisseli gayrimenkul demek. Bizde sistem şöyle işliyor; Türkiye genelinde 52 tesisimiz var diyelim. Bir tesisten yer alıyorsunuz ve diğer 51 tesiste de bu hakkınızı kullanma şansınız oluyor. Bizim danışmanlık olarak dahil olduğumuz konu ise devre mülkü nasıl kullanacağınız, nerede kullanacağınız, ne zaman kullanacağınız, ne tarzda kullanacağınız ve yıllık aidatlar gibi sorulara cevap vermek. Burada ailelerimize şeffaf bir şekilde hizmet vermeye çalışıyoruz.

Sistem nasıl işliyor?

Dünya genelinde bir sistem var. Bu sisteme üye olduğunuz takdirde Türkiye’de tahmini 52 otelde devre mülk kullanma hakkınız oluyor. Bu da istediğiniz her yerde tatil yapabilirsiniz anlamına geliyor. Fakat bu sisteme ‘üyelik giriş ücreti ve yıllık aidat’ olmak üzere ödenen bedeller dolar bazında gerçekleşiyor. Aileler bu şekilde mağdur edilebiliyor. Lifetime Grup olarak, bize başvuran üyelerimize danışmanlık hizmeti veriyor, yol gösteriyoruz, mağdur olmalarının önüne geçiyoruz. Danışmanlığımızı almak isteyen kişiler hepsiemlak.com, sahibinden.com, zingat.com, devremülkalımsatım.com, devremülkkiralasat.com gibi sitelerden de bizlere ulaşabiliyor.

Daha çok kimler devre mülk tercih ediyor?

Devre mülkler genellikle tatil amaçlı kullanılsa da sağlık sektöründe de oldukça revaçta. Cilt ve eklem rahatsızlıkları gibi sağlık sorunları yaşayan ve tedavi olabilmek için belirli bölgelerde devre mülk kiralamak isteyen üyelerimiz oluyor. Astım hastaları, sedef hastaları, egzama ve akne gibi cilt rahatsızlıklarıyla mücadele edenler; kireçlenme, bel fıtığı, romatizma gibi eklem ağrılarıyla boğuşanlar devre mülk kiralamak için sıklıkla bize başvuruyor. Lifetime Grup olarak biz de kendilerine danışmanlık hizmeti veriyoruz.

Devre mülk sistemi ülkemizde yaygın kullanılıyor mu?

Ülkemizde 70’in üzerinde tesisimiz var. Şunu net bir şekilde söyleyebilirim, Bolu’da yer alan bir tesisimizde konaklamak için hafta sonu yer bulmak imkansız. Ne kadar yaygın kullanıldığını açıkladım sanırım.

Lifetime Grup olarak başka faaliyet alanlarınız da var mı?

Faaliyet alanlarımız arasında reklam, danışmanlık, aracılık hizmetleri, call center gibi hizmetler de var. İptal işlemlerine de çok kısa bir süre içerisinde başlayacağız.  İptal için kanuni yollara başvurmuş ailemiz o ücreti karşılayamayacağını bildirdiğinde biz iptal işlemini gerçekleştiriyoruz.

Hangi bölgelerdeki devre mülklerle çalışıyorsunuz?

Biz tesis değil, üye bazlı çalışan bir firmayız. Üyelerimizin talebi doğrultusunda Türkiye’nin her yerine hizmet veriyoruz.

Devre mülk kiralarken veya satın alırken sizden danışmanlık almanın faydaları nelerdir?

Ailelerimiz bir yere bağlı kalmadan, her sene başka bölgede tatil yapabiliyor. Takas sistemiyle farklı bölgelerdeki devre mülkler arasında değiştirme de yapabiliyoruz. Ayrıca devre mülk satın almak isteyen ailelerimiz de oluyor, onlara da 5 yıl boyunca danışmanlık hizmeti veriyoruz. Yıllık aidatı hangi tarihlerde ve hangi şartlarda yatıracağını, hangi tesislerde, hangi zaman aralıklarıyla kalabileceklerini bildiriyoruz. Bunun yanı sıra kiralama yapmak isteyen ailelerimizin yerlerini de kiralayabiliyoruz.

Peki, tatile gitmek isteyen kişiler otele gitmek yerine neden devre mülkü tercih etmeli?

Bizden danışmanlık alan üyelerimiz daha uygun fiyata tatil yapmış oluyor. Sistemde yer alan tesisler için kendi iskontomuzu uygulayıp, ailelerimizi memnun etmeye çalışıyoruz. Müşterilerimizi gönderdiğimiz tesisleri önceden bildiğimiz için gittiklerinde bir sürprizle, olumsuz bir durumla karşılaşmıyorlar.

Okan Bey, son olarak Lifetime Grup adına gelecekteki hedefleriniz neler?

Türkiye’nin her vilayetinde şube açıp ailelerimizi devre mülk konusunda bilgilendirmek istiyorum. İzmit’te bir yıldır aktif olarak çalışıyoruz ve üyelerimiz ile aramızda güven oluşturduğumuzu düşünüyorum. Her vilayette bu güveni kazanıp, Lifetime Grup’u geliştirmek ve büyütmek istiyorum.

 

NASIL ARANDI: #lifetimegrup #okanonat #devremülk #danışmanlık #kurucu #izmit #tatil #hisseligayrimenkul #mersin #reklam #aracılıkhizmetleri #callcenter

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.