25-04-2024 01:01

Kocaeli’ye Turizm Dalında Dev Yatırım: Dedeman Kartepe Kocaeli

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 30/06/2022
Türkiye’nin öncü markalarından Dedeman Hotels & Resorts International, 3’üncü franchise otelini Kocaeli’de açtı
.stripslashes($urun->baslik).

Haber: Elif Çarman

Türkiye’nin turizm alanında önde gelen markalarından Dedeman, geçen yıl bünyesine kattığı franchise işletme modeliyle kontrollü büyüme stratejisini hız kesmeden sürdürüyor. Dedeman Turizm Yönetimi ile M.M.S. Turizm A.Ş. arasında yapılan iş birliğiyle kapılarını açan Dedeman Kartepe Kocaeli, markanın 3’üncü franchise oteli oldu. Palandöken’den edindiği 30 yıllık kış turizmi tecrübesini Kartepe’ye taşıyacak olan Dedeman, aynı zamanda Kocaeli’ye farklı bir değer katıp bölgeyi dört mevsim turizm merkezi haline getirecek.

ÖZEL DAVETLİLER

M.M.S. Turizm ve Dedeman Turizm Yönetimi iş birliği ile misafirlerini ağırlamaya başlayan Dedeman Kartepe Kocaeli’nin açılışı; Dedeman Hotels & Resorts International Yönetim Kurulu Başkanı Banu Dedeman ve M.M.S. Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Mustafa Satı’nın ev sahipliğinde şık bir törenle gerçekleşti. Törene; Kocaeli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, Turizm eski Bakanı Abdülkadir Ateş, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Koordinatörü Nihat Abiş, Kartepe Belediye Başkanı Av. Mustafa Kocaman, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen’in de aralarında olduğu il ve ilçe protokolünden çok sayıda isim katıldı.

KOCAELİ TURİZM POTANSİYELİ TAŞIYOR

Konuşmasında Kocaeli’nin, ülke ekonomisine ve özellikle yüksek ihracat kapasitesiyle cari açığa önemli katkıları olan; aynı zamanda tarihi, sayısız kültürel ve doğal zenginliğiyle büyük turizm potansiyeli taşıyan bir şehir olduğunu belirten Dedeman Hotels & Resorts International Yönetim Kurulu Başkanı Banu Dedeman, Dedeman ve Park Dedeman markalarına ilave olarak, Dedeman Collection, Dedeman Suits&Residences, Managed by Dedeman ve Smart By Dedeman’ı da ekleyerek 6 markayla yola devam edeceklerini ifade ederek; 2025 yılına kadar otel ve oda bazında büyümeyi yüzde 100, çalışan sayısını yüzde 70 artırmayı, yönetilen ciroyu ise 5 katına çıkarmayı planladıklarını söyledi.

PALANDÖKEN’DEKİ TECRÜBEYİ KARTEPE’YE TAŞYACAĞIZ

Dedeman, ödüllü mimarisiyle kentin dokusuna değer katan Dedeman Kartepe Kocaeli ile ilgili olarak da “Erzurum Palandöken kayak merkezinde edindiğimiz 30 yıllık tecrübeyi, Dedeman Kartepe’ye taşıyarak kış turizmine yeni bir soluk katmayı hedefliyoruz. Yerli ve yabancı spor kulüplerinin kamplarına ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz. Dedeman Kartepe Kocaeli, 5 suit, 161 standart oda, toplam 166 odası, toplantı salonları ve balo salonuyla misafirlerine hizmet verecek. İçerisinde ofisleri, rezidans ve mağazaları; SPA, fitness merkezi ve kapalı yüzme havuzu gibi olanakları, Türk ve dünya mutfağı lezzetlerini sunan restoranlarıyla Dedeman Kartepe Kocaeli, şehir dışından gelecek misafirler ile birlikte bölgede yaşayanlar için de önemli bir çekim merkezi olacak” dedi.

KARTEPE’NİN İMAJINI YÜKSELTECEK

M.M.S. Turizm A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Mustafa Satı ise törende yaptığı konuşmada, büyük bir turizm potansiyeline sahip olan Kocaeli’yi Dedeman markasıyla buluşturdukları için duydukları mutluluğu dile getirdi. Satı, “Bölgemizin her anlamda olumlu imajını daha da yükselteceğine inandığım bu iş birliği yalnızca şehir dışından gelen misafirlerimiz için değil Kocaeli halkı için de yeni bir soluk olacaktır. Bu, hiç kuşkusuz şehrimiz için çok önemli bir kazanım ancak bulunduğumuz bölge bundan çok daha fazlasını misafirlerine sunabilecek çeşitliliğe sahip. O nedenle Dedeman’ın ‘dört mevsim turizm’ yaklaşımı bizim için son derece kıymetli. Özellikle Katar ve Kuveytli turistlerin yaz aylarında Kartepe-Maşukiye-Sapanca koridoruna yoğun ilgi gösterdiklerini görüyoruz. Başta Endonezya olmak üzere pek çok yurt dışı kültür turları da konaklama durağı olarak şehrimizi tercih ediyor. İstanbul ve Anadolu’ya hizmet eden kültür turlarının uğrak noktasıyız” dedi. Satı’nın ardından söz alan Kartepe Belediye Başkanı Av. Mustafa Kocaman, Turizm eski Bakanı Abdülkadir Ateş ve Kocaeli Vali Yardımcısı İsmail Gültekin Dedeman Kartepe Kocaeli’nin Kartepe’ye turizm açısından büyük katkısı olduğunu ifade ederek, tebriklerini sundular.

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik # dedeman # dedemanotel # dedemankartepe # banudedeman # dedeman # kocaeli # kartepe # dedeman

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.