27-04-2024 01:47

Kocaelı̇ Annelerı̇’nden Örnek Proje

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/07/2022
Kocaeli Anneleri Derneği, yine kalplere dokunan bir projeye imza attı. Kocaelili anneler, bu kez de ’Güçlü Kadın, Güçlü Toplum’ dedi, cezaevinden denetimli serbestlik ile çıkan kadın ve çocukların topluma kazandırılması için kolları sıvadı
.stripslashes($urun->baslik).

HABER: ELİF ÇARMAN

Faaliyetlerini, Kurucu Başkan Hande Kaya önderli- ğinde sürdüren Kocaeli Anneleri Derneği, imza attığı kalpleri ısıtan projelerle hem topluma faydalı olmaya hem de farkındalık yaratmaya devam ediyor. Son olarak Derince’de açtıkları anaokuluyla büyük bir ihtiyacı gideren Kocaelili anneler, şimdi de güçlerini cezaevinden denetimli serbestlik ile çıkan kadın ve çocukların topluma kazandırılması için birleştirdi.

GÜÇLÜ KADIN GÜÇLÜ TOPLUM

‘Güçlü Kadın, Güçlü Toplum’ sloganıyla yola çıkan Kocaeli Anneleri Derneği, denetimli serbestlik ile cezaevinden çıkan kadınlar ve çocuklarının rehabilite edilerek topluma kazandırılması noktasında elini bir kez daha taşın altına koydu. Dernek üyeleri, hayata geçirmeye hazırlandıkları bu dev projenin amacını ve yapılan çalışmaları Diva Garden’da düzenlenen şık bir kahvaltı organizasyonunda paylaştı.

EĞİTİMLER DÜZENLENECEK

Adalet Bakanlığı, Kocaeli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, Kocaeli Barosu, Kocaeli Üniversitesi, Halk Eğitim Merkezi, İzmit Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Kocaeli Aile Danışma Merkezi ve Kocaeli Anneleri Derneği işbirliğiyle hayata geçecek olan proje; denetimli serbestlik ile cezaevinden çıkan kadınların topluma kazandırılması noktasında kalıcı çözümler üretmeyi hedefliyor. Proje kapsamında denetimli serbestlik sisteminde olan kadınlara yönelik çeşitli eğitimler, seminerler ve atölyeler düzenlenecek. Kadınların yeniden suça yönelmelerinin önüne geçecek adımlar atılacak.

KOCAELİ ANNELERİ KOLLARI SIVADI

Projenin tüm detaylarıyla anlatıldığı toplantı, Kocaeli Anneleri Derneği Başkanı Hande Kaya’nın açılış konuşmasıyla başladı. Konuklarına katılımları için teşekkür eden Kaya, daha sonra mikrofonu Kocaeli Denetimli Serbestlik Müdürlüğü Sosyal İnceleme Uzmanı ve Proje Koordinatörü Meltem Erenel’e bıraktı. Erenel, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Denetimli serbestlik sis- teminde kullanılan eğitim geliştirme çalışmalarıyla sanığı yeniden topluma kazandırmaya çalışıyoruz. Önce durumunu tespit ediyor, tekrar suça yönelmemesi için gerekli çalışmaları ya- pıyor ve eğitimler veriyoruz. Böylece, kişiyi davranış değişikliklerini tamamlamış bir birey olarak topluma yeniden kazandırıyoruz.

ÇEŞİTLİ EĞİTİMLER VE SEMİNERLER

Şimdi, denetimli serbestlik sisteminde olan kadınlarımıza Kocaeli Anneleri Derneği ve işbirliği içinde olan diğer kurumlarla birlikte kurulan atölyelerde mozaik, dekoratif ev aksesuarları, internet ve e-posta yönetimi, robotik kodlama gibi eğitimler verilecek. Kursu başarıyla bitiren kişilere sertifikaları teslim edilecek. Ayrıca olumlu ebeveynlik, problem çözme becerileri, hayır diyebilme, özgüven, sağlıklı iletişim yolları, beden dili gibi kişisel gelişim konularında eğitim seminerleri de düzenlenecek. Başta Kocaeli Anneleri Derneği olmak üzere, projeye destek veren herkese çok teşekkür ederiz.”

 

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik # lifekocaeli # kocaelianneleri # handekaya # denetimliserbestlik # denetimli serbestlik # hapis # kadın # kadıngücü güçlükadıngüçlütoplum # proje # iş # handekaya

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.