26-04-2024 13:35

Kısa sürede sektörde adını duyurdu: Erenoğlu Gayrimenkul

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/02/2022
Erenoğlu Gayrimenkul, çok kısa bir süre önce kurulmasına rağmen bölgeye hâkim dinamik kadrosuyla sektöre hızlı bir giriş yaptı
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: TİLBE GÜN

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Gayrimenkul sektörünün tecrübeli isimlerinden Ekrem Erenoğlu tarafından kurulan, Başiskele bölgesinde yerli ve yabancı yatırımcılara danışmanlık hizmeti veren Erenoğlu Gayrimenkul’ün hedefi; gelecekte Kocaeli’nin her bölgesine uzman kadrolarıyla şube açmak. Çok yakında Kuveyt’e de bir şube açacaklarını müjdeleyen Ekrem Erenoğlu ile neden Başiskele bölgesini tercih ettiklerinden tutun da pandemi döneminin gayrimenkul sektörünü nasıl etkilediğine kadar detaylı bir röportaj gerçekleştirdik. Yatırım yapmayı hedefleyen okurlarımızın keyifle okuyacağını düşünerek, sizleri Ekrem Erenoğlu ile baş başa bırakıyoruz…

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?

Erenoğlu Gayrimenkul’ün kurucusuyum. Daha önce farklı sektörlerde çalıştım, en son inşaat sektöründe bulundum. İnşaat sektöründeyken gayrimenkul sektörüne ilgi duymaya başladım ve İstanbul’da iki yıl gayrimenkul danışmanlığı yaptım. Fakat babamın sağlık sorunları nedeniyle işi bırakıp, Kocaeli’ye dönmek zorunda kaldım. Buraya geldikten sonra Tanta Emlak bünyesinde yaklaşık 4 yıl boyunca çalıştım ve gayrimenkul sektöründe iyice tecrübe edindim. Tanta Emlak’ın sahibi Kamil Tanta’dan doğru ve dürüst çalışmanın önemini, onun sancağı altında mesleğin inceliklerini öğrendim. Daha sonra bacanağımın teşvikiyle kendi gayrimenkul firmamı kurma kararı aldım. 2022 Ocak ayında iş insanları Şahin Kutlu ve Turan Sancaktutar ile el ele verip, Erenoğlu Gayrimenkul’ü kurduk.  

Erenoğlu Gayrimenkul’ü kurarken neden bu bölgeyi seçtiniz?

Bu kararı vermemde burada doğup büyümüş ve bölgeye hâkim olmamın büyük etkisi var. Bu bölgenin insanını da çok iyi tanıyorum. Başiskele bölgesi, konut sektörünün en popüler olduğu, gözde ilçelerden biri. Yemyeşil doğası, tertemiz havası, muhteşem Körfez manzarasıyla her geçen gün daha fazla talep görüyor. İnşaat firmaları, kaliteli ve iddialı konut projelerini bu bölgeye kaydırmaya başladı. Kocaeli Emniyet Müdürlüğü binası gibi bölgeye değer katacak yeni yatırımlar, Başiskele’yi cazip hale getirdi. Yeşilyurt bölgesini tercih etme sebebim de hem İzmit bölgesine daha yakın hem de Yalova-Bursa geçiş güzergahı üzerinde olması. Yabancı yatırımcıların dikkatini çeken ve talep gören bir bölge olmasını da atlamayalım tabii ki. 

BÖLGEYE HAKİMİZ

Peki, danışmanlık hizmetini daha çok bu bölgede mi veriyorsunuz?

Evet özellikle bu bölgeyi tercih ediyoruz. Ağırlıklı olarak Başiskele, Yuvacık, Yeniköy, Bahçecik, Döngel, Karşıyaka, Serdar Mahallesi, Fatih Mahallesi, Doğantepe bölgesinde çalışıyoruz. Müşterilerimizi daha doğru projelere yönlendirmek adına bildiğimiz ve hakim olduğumuz bölgelerde hizmet vermenin daha doğru bir çalışma politikası olduğunu düşünüyorum. 

Daha çok hangi alanda hizmet veriyorsunuz?

Genellikle konut, arsa ve sanayi arsası üzerine çalışıyoruz. Büyük firmaların hayata geçirdiği villa projelerinde yabancı yatırımcılara satış danışmanlığını yapıyoruz. Öte yandan çeşitli turizm firmalarıyla birlikte hareket ediyor, yabancı yatırımcıları bölgemize çekmeye çalışıyoruz. Ülke ekonomisinin kalkınması ve müteahhitlerimizin yeni projelere daha hızlı atılması açısından yabancı yatırımcılarla çalışmanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Yerli yatırımcılarımız ise genellikle konut ve arsa yatırımı yapmayı tercih ediyor, biz de onların istekleri doğrultusunda yönlendirmeler yapıyoruz. Yatırımcımız bize belli bir bütçeyle geldiğinde o bütçeye uygun olacak şekilde araştırma yapıyor, getirisini kendisiyle paylaşıyoruz. Arsa yatırımı yapan kişileri de kat karşılığı projeye dahil olması açısından müteahhitlerimize yönlendiriyoruz. Böylece yatırım amaçlı aldırdığımız arsadan konut olarak da artı bir yatırım elde etmiş oluyorlar.

Nasıl bir çalışma sisteminiz var?

Gelen müşterilerimizi güler yüzle karşılamak ve samimiyet bizim için çok önemli. Müşterilerimizi talepleri doğrultusunda, bütçelerine uygun arsa veya konutlara yönlendirip, görüşmelerini gerçekleştiriyoruz. Takdir edersiniz ki belirli bir bütçeyle gelen müşteriye portföy sunmak daha kolay oluyor. Gayrimenkul satışı yapmak isteyen kişiler için de bir reklam bütçesi ayırıyoruz, sosyal medyada ya da sahibinden.com ve hepsiburadaemlak gibi web sitelerinden satışı hızlandırmaya yönelik paylaşımlar yapıyoruz. 

DAİREYE YÖNELDİLER

Kocaeli halkı gayrimenkul konusunda daha çok hangi alana yatırım yapıyor?

Kocaeli halkı daha çok daire odaklı yatırım yapıyor. İlimizde geçen yıla nazaran % 70 oranında yap-satçılardan daire alıp, kiraya vermeye yönelik yatırım yapıldı. Bütçesi arsaya uygun olan müşterilerimizi de topraktan gayrimenkule yönlendirmeye çalışıyoruz. Ama genellikle daireye yönelik yatırım yapıyorlar, kira getirisi olması ve gelecek nesillerine kalması açısından.

Bir gayrimenkul danışmanı olarak yatırım yapacak kişilere önerileriniz nelerdir?

Öncelikle bölgenin yerli emlakçısı varsa onunla çalışmalarını öneririm. Bölgeye hâkim, bölgenin gelişimini takip eden emlak firmalarını tercih etmeliler. Dışarıdan gelen emlakçılar bölgeye hâkim olmadıklarından yatırım yapılacak yerin avantajları ve dezavantajları konusunda yatırımcıyı doğru bilgilendirmiyor, sadece satış odaklı hareket ediyor. Biz İzmit’ten bir portföy geldiği zaman o bölgeye hâkim meslektaşlarımızla paylaşıyoruz çünkü hâkim olmadığımız bir bölgede sunum ve satış yapmamız yatırımcıyı yönlendirme açısından doğru olmaz.

Pandemi sizin sektörü nasıl etkiledi?

İnsanlar yaşam alanlarının ne kadar önemli olduğunun farkına vardılar. Bununla beraber arsa satışlarımız daha çok arttı. Müşterilerimiz daha izole yerlere; dağların eteklerine, göl kenarı veya yeşillikler içindeki arsalara yöneldi. Konut almayı tercih edenler ise sosyal ve aktivite alanları geniş sitelerden yana seçim yaptı. Daire olarak da müstakil ve bahçe dubleksler tercih edilmeye başlandı.

KUVEYT’E OFİS AÇIYOR

Satış sonrası hizmetleriniz var mı?

Eğer yatırımcımız daire aldıysa, kiralama hizmetleriyle ilgileniyoruz. Arsa konusunda da yatırım yaptırdığımız yerlerde çalıştığımız müteahhit firmalarıyla beraber arazinin imar durumunu değerlendirip, mal sahibine ne kadar daire kalacağına dair detaylı bir hesaplama yapıyoruz. Müşterilerimizin yatırımlarını doğru değerlendirmek adına elimizden geleni yapıyoruz.

Son olarak Erenoğlu Gayrimenkul’un gelecekteki hedefi nedir?

Hedeflerime doğru ilerlerken sağlam adımlar atmaktan ve uzman kadrolarla çalışmaktan yanayım. Talep doğrultusunda Kocaeli’nin başka ilçelerinde de ilerleyen zamanlarda şubeleşmeyi isterim. Fakat nihai hedefim buradaki oluşumumuzu tüm kalitesiyle yurt dışına taşımak. Yakın zamanda Kuveyt’e bir satış ofisi açacağımızı da buradan duyurmuş olalım.  

İLETİŞİM

Telefon: 0553 332 73 98

www.erenoglugayrimenkul.com

NASIL ARANDI: #erenoğlugayrimenkul #ekremerenoğlu #gayrimenkul #danışman #daire #arsa #bölgeyehakıim #yeniköy #başiskele #emlaksektörü #kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.