09-05-2024 03:32

Keyifli alışverişin adresi: Yasmina Butik

   3 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/11/2023
Başiskele’de hizmet veren Yasmina Butik, gerek her zevke hitap eden trend ürünleri gerekse alışveriş keyfini zirveye taşıyan mağaza konseptiyle adını kısa sürede duyurmayı başardı
.stripslashes($urun->baslik).

Uzun yıllar konfeksiyon sektöründe faaliyet gösteren girişimci iş kadını Yasemin Özkaraaslan tarafından geçtiğimiz haziran ayında hizmete açılan Yasmina Butik; satışa sunduğu ürünlerin kalitesi kadar mağaza konseptiyle de kısa sürede adını duyurdu. Her yaşa ve giyim tarzına hitap eden ürün yelpazesiyle giyimine özen gösteren kadınların uğrak noktası olan Yasmina Butik, giyim ürünlerini tamamlayan şal ve çanta çeşitleriyle de beğeni topladı. Başiskele’de hizmet veren Yasmina Butik’i sizler için ziyaret ettik, kış sezonunun trendlerini mağazanın kurucusu Yasemin Özkaraaslan’dan dinledik.

Yasemin Hanım, bize kendinizden bahseder misiniz?
48 yaşındayım. Kocaeli’de doğup büyüdüm ama aslen Trabzonluyum. Evliyim, 4 çocuk annesiyim. Çocuklarımı büyüttükten sonra uzun yıllar konfeksiyon işiyle uğraştım. Bir butiğim yoktu, kadın giyim ürünleri alıp sattım, pazar esnaflığı yaptım. Sonra yaptığım işi daha profesyonel bir boyuta taşımaya karar vererek haziran ayında Yasmina Butik’i hizmete açtım. 

Yasmina Butik’te ne tür ürünler var?
Butiğimde 36-48 beden aralığında, tüm kesimlere hitap edebilecek giyim ürünleri, şallar ve çantalar var. Tesettür giyime yönelik ürünlerimizin yanında her zevke ve yaşam tarzına uygun modellerimiz de var. Daha çok spor tarzda ürünler tercih ediyorum ama klasik ya da daha şık model arayışında olanlar da Yasmina Butik’te aradıklarını bulabilir. 


SEÇKİN MARKALAR
Hangi markalarla çalışıyorsunuz?

Giyim sektöründe gerek kalitesi gerek tasarımlarıyla kendini kanıtlamış seçkin markalarla çalışıyorum. Bunların arasında Tuşe, Kadriye Baştürk, Müsemma, Mood Basic, Eski ve Ekru’yu sayabiliriz. Çanta ve şallarımızda da Levidor markasıyla çalışıyoruz.

 

Yasmina Butik, kaç yaş aralığına hitap ediyor?
Aslına bakarsanız, artık böyle bir ayrım kalmadı. Önceden renkli ve modern kıyafetleri gençler giyer, belli bir yaşın üzerindeki hanımlar ise sadece siyah, kahverengi ve laciverti tercih ederdi. Artık öyle değil, giyim konusundaki kalıplar kırıldı. Şimdi her yaşta kadın canlı ve enerjik renklerde, trend ürünler giymek istiyor. Sosyal medyanın da etkisiyle kadınlar modayı daha kolay takip ediyor; kendilerine yakışanı ve ne istediklerini çok iyi biliyor. Bu durum markaların koleksiyonlarına da yansıdı, tasarımlar çok daha geniş bir kesimin ortak zevkine hitap edecek şekilde yapılmaya başlandı. Artık farklı yaşlarda, farklı yaşam şekline sahip kadınlar, aynı ürünleri satın alabiliyor; herkes kıyafetleri kendi tarzına uygun olarak ve gayet şık bir şekilde kombinleyebiliyor.

SONBAHAR TONLARI
Peki, bu kış vitrinlerde neler göreceğiz?

Bu kış firmalar, koleksiyonlarında daha çok siyah-beyaza ve soft tonlara yer verdi. Açık renklerin yanında canlı ve enerjik renkler de kullanıldı. Şu sıralar özellikle kahverengi, yeşil, turuncu, bej gibi sonbahar tonları çok revaçta. Model olarak da daha çok oversize, salaş, rahat ve modern kesimler tercih ediliyor. Bununla beraber, bu sezonun yıldızı etekler… Firmalar bu kış her kumaş türünden çeşit çeşit etek modelleri çalışmış. 

 

Kumaş olarak neler kullanılmış?
Pamuklu kumaşlar altın çağını yaşıyor. İki iplik şardonsuz kumaşlar, dökümlü modallar çok kullanılmış. Evler ve iş yerleri sıcak olduğu için kimse yünlü ve çok kalın kumaşların içinde olmak istemiyor; insanlar içinde rahat edeceği, sıkmayan, batmayan, rahatsız etmeyen ürünleri tercih ediyor. Detaylarda ise kot, deri ve taş işlemeleri görüyoruz. Spor kıyafetler bu detaylarla zenginleştirilmiş ve daha şık bir hale getirilmiş. 


KONFORLU ALIŞVERİŞ
Yasemin Hanım, dükkanınızın dekorasyonu da son derece ferah ve şık olmuş. 

Kızım Erva’nın burada çok emeği var. Erva, iç mimarlık okuyor. Bu nedenle mağaza tasarımımızı bizzat yaptı, her detayıyla birebir ilgilendi. Hem ferah hem de doğayı çağrıştıran bir konsept hazırladık. Müşterilerimize konforlu ve huzurlu bir alışveriş ortamı sunmak istedik. Dileyen alışverişini yapsın, yorulan bir fincan kahve eşliğinde dinlensin istedik. Şehrin içinde ama detaylarıyla doğayı anımsatan bir mağazamız var. Müşterilerimiz konseptimizi çok beğeniyor. 

 

Barbaros Mah. Pınar Cad. No:22 Başiskele/KOCAELİ
Tel: 0539.571 45 86
instagram: @butikyasmina.tr

NASIL ARANDI: #yasmina butik # alışveriş # butik # giyim # moda # yasemin özkaraaslan # başiskele # kocaeli

5 ay önce - Yeliz güler

Kaliteli ürünleri ve güler yüzü ile mükemmel işletme ürünlerin şıklığı ve kalitesi kesinlikle tartışılmaz herkese tavsiye ederim

5 ay önce - Nuriye umar

Butik yasmineyı tercih ediyorum çünkü önceliğim güvenilir olması, ve ilgi alaka sorun giderme çok iyi, ürünlerinin kalitesi şıklığı zaten tartışılamaz mükemmel tek kelimeyle

5 ay önce - ismihan gök

Yasmina Butik ürünlerinden çok memnunum Çok kaliteli tavsiye ediyorum

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.