26-04-2024 06:21

Kestane bahane festival şahane

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 07/12/2021
Kartepe Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Kartepe Kestane Festivali, büyük katılımla gerçekleşti. Festivali izleyen binlerce Kartepeli, sanatçı Ekin Uzunlar’ın şarkılarıyla coştu
.stripslashes($urun->baslik).

Kartepe Belediye Başkanı Av. Mustafa Kocaman’ın öncülüğünde Kartepe Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Kartepe Kestane Festivali, Kartepeli vadaşların geniş katılımına ve büyük bir coşkuya sahne oldu. Kartepe Kent Meydanı’nda düzenlenen ilk festival olan Kartepe Kestane Festivali’ne, her yaştan binlerce Kartepeli ilgi gösterdi. Festival kapsamında, Kartepe Belediyesi tarafından alan içerisine kurulan stantlarda, misafirlere toplam 2 ton kestane ikram edildi.

ÇOCUKLAR UNUTULMADI

Stantlarda, kestanenin yanı sıra Kartepe’de yetiştirilen tazecik meyve-sebzeler ve Kartepeli kadınlar tarafından yapılan el emeği göz nuru hediyelik eşyalar da satışa sunuldu. Yerel sanatçıların sahne aldığı festivalde çocuklar da unutulmadı. Kendileri için kurulan oyun alanında gönüllerince eğlenen minikler, festivalin maskotu ‘Kestane’ ile fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi. Kartepe Belediyesi Çocuk Mehter Takımı ve Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi ise büyük beğeni topladı.

YOĞUN KATILIM

Kartepe Belediye Başkanı Av. M. Mustafa Kocaman’ın ev sahipliğinde gerçekleşen festivale AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, Kartepeliler ve diğer ilçelerden gelen çok sayıda misafir katıldı. Kartepe Kestane Festivali’nin açılış konuşmasını yapan Başkan Mustafa Kocaman, “Sizlerle birlikte yaşamaktan ve sizlere hizmet etmekten gurur duyuyorum. Pandemi boyunca çok zor günler geçirdik. 

Birbirimizi özledik, eğlenmeyi özledik. Bu nedenle Kartepe’de festivaller bitmeyecek. Siz her şeyin en iyisine layıksınız” ifadelerini kullandı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Yaşar Çakmak ise yaptığı konuşmada “Kocaelimizi, Kartepemizi güzelleştirmek için gece-gündüz çalışıyoruz. Her hafta açılışlar yapıyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Doç. Dr. Tahir Büyükakın ve Kartepe Belediye Başkanımız Mustafa Kocaman’a çok teşekkür ediyorum” dedi. Çakmak’tan sonra mikrofona gelen AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Kartepe Kent Meydanı’nın yapılmasıyla ilçemiz yeni bir vizyon kazanmıştır. Buranın oluşmasında herkesin emeği vardır. Sizlerin verdiği desteklerle daha güzel hizmetler yapılmaya devam edilecektir.” 

Gün boyu birbirinden renkli etkinliklerle oldukça keyifli bir gün geçiren vatandaşlar, akşam saatlerinde ise ünlü sanatçı Ekin Uzunlar ile coştu. Ünlü sunucu ve yapımcı Belma Belen’in sunuculuğuyla gerçekleşen programda, Ekin Uzunlar’ın muhteşem sahne performansı ve hareketli şarkılarıyla coşan misafirler, eğlence dolu bir gece geçirdi. Kartepe Kestane Festivali havai fişek gösterisinin muhteşem görsel şöleniyle sona erdi.

 

NASIL ARANDI: #kartepebelediyesi #kartepebelediyebaşkanı #mustafakocaman #kestanefestivali #kartepehalkı #festival #eğlence #ekinuzunlar #konser #müzik

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.