11-05-2024 06:32

Kebap severler Kaptan Kebap’ta buluşuyor

   3 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/11/2021
Yahya Kaptan Mahallesi’nde açılan Kaptan Kebap, leziz kebaplarının yanı sıra pide ve lahmacunda da iddialı
.stripslashes($urun->baslik).

HABER: SERPİL ÇOLAK

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetidir kebap. Hatta son dönemde ‘dünyanın en iyi geleneksel yemekleri’ listesine bile girmeyi başardı. İşte bu muhteşem lezzetten vazgeçemeyenler, ‘her gün olsa yerim’ diyenler için artık yepyeni bir adres var: Kaptan Kebap. İlimizin en gözde yerleşim merkezi Yahya Kaptan Mahallesi’nde kısa bir süre önce açılan Kaptan Kebap, kebap tutkunlarını ağırlamaya başladı bile.

Canınız kebap çektiğinde gönül rahatlığıyla gideceğiniz Kaptan Kebap’ı, genç girişimciler Umut ve Serhat Karakaş ile Akın Tarğay işletiyor. Fransa’da yaşayan iş adamı Okan Karakaş’ın yeğenleri Umut ve Serhat Karakaş, amcalarından aldıkları destekle genç yaşta iş hayatına atılmış. Sakarya Üniversitesi Büro Yönetimi bölümünde okuyan Umut ile üniversiteye hazırlanan Serhat, tam bir girişimcilik örneği sergileyerek, hem okuyup hem çalışmaya karar vermiş. Uzun yıllar reklam sektöründe faaliyet gösteren Akın Tarğay ile güçlerini birleştiren ikili, büyük bir yatırım yaparak, Kaptan Kebap’ı ilimize kazandırmış.

VIP SALONU DA VAR

Kaptan Kebap, 430 metrekare kapalı alanda, iki kat üzerine faaliyet gösteriyor, aynı anda 300 kişiyi ağırlayabiliyor. Giriş katında kebap tutkunlarını misafir eden genç girişimciler, üst katı ise VIP salonu olarak düzenlemiş. VIP salon, şirketlerin ve kurumların özel toplantıları, yemekler ve davetler için oldukça uygun. Burada doğum günü kutlamalarından nişan ve düğün yemeklerine kadar her türlü organizasyon yapılabiliyor. Giriş katta bulunan balkon kısmı ise açık havada yemek yemek isteyenler için ideal. Yahya Kaptan’ın merkezi sayılabilecek lokasyonda bulunan mekanın balkonu oldukça keyifli.

7 ÇEŞİT MEZE GELİYOR

Kaptan Kebap’a gittiğinizde siz daha ne yiyeceğinize karar vermeden masanız mezelerle donatılıyor. Karışık salata, acılı ezme, acı biber, mor lahana, çiğ köfte, karamelize soğan ve havuç salatası ile masanız adeta şenleniyor. Mezelerin yanında tırnak pide ve balon ekmek ikram ediliyor. Siz hafiften atıştırmaya başladığınızda siparişini verdiğiniz kebaplar da ateşle buluşuyor. Kebaplar geldiğinde ise masanız adeta bir lezzet şölenine dönüşüyor. Damak çatlatan lezzetlere sahip kebap çeşitlerinin yanında ikram edilen yayık ayranı ise manda yoğurdundan yapılıyor.

KEBABIN HER ÇEŞİDİ

Balıkesir’den özel olarak getirtilen etler, uzun yıllar bu sektöre hizmet vermiş, konusunda uzman ve deneyimli Urfalı kebap ustasının elinde unutulmaz lezzetlere dönüşüyor. Kebapların bu kadar lezzetli olmasının sırrı ise Urfalı ustanın el lezzeti olarak açıklanıyor. Kaptan Kebap’ta Adana’dan Urfa’ya, patlıcan kebabından domates kebabına, Mardin kebabından sarma beytiye, Alinazikten fırın beytiye kadar her türlü kebap çeşidini bulmanız mümkün. Aynı zamanda kuzu şiş, kuzu ciğer, dana çöp şiş, tavuk şiş ve tavuk kanat da menüde yer alıyor.

BEYRAN ÇORBASI

Mekanın spesiyalleri arasında ise içinde kebap çeşitlerinin yanı sıra bonfilenin de bulunduğu kaptan kebap başı çekiyor. Kuzu tandır, kuzu pirzola, fıstık kebabı, kaburga kebap, kaski kebabı, karışık kebap, karışık ızgara ve küşleme denenmesi gereken lezzetler arasında yer alıyor. Çorba içmeden yemeğe başlayamayanlar için menüde mercimek, ezogelin ve beyran çorbası bulunuyor, ara sıcak olarak ise içli köfte var. Yemeğin yanında salatadan vazgeçemeyenlere kaşık salata, gavurdağı ve çoban salata alternatifleri sunuluyor.

LAHMACUNDA İDDİALI

Kaptan Kebap, kebaplarının yanı sıra pide çeşitleri ve lahmacunda da iddialı. Fırın ustası da Urfalı olunca, pide çeşitlerinin tadına doyum olmuyor. Kaşarlı, kıymalı, kuşbaşılı, karışık, sucuklu, kavurmalı, kavurmalı kaşarlı pide çeşitlerinin bulunduğu Kaptan Kebap’ta fırından yeni çıkmış, dumanı üzerinde tüten, çıtır çıtır lahmacunu bir kere yiyen müdavimi oluyor. Kaptan Kebap’ta yemek sonrasında ağzınızı tatlandırmak isterseniz fırın sütlaç, kaymaklı ekmek kadayıfı veya kabak tatlısıyla finali yapabilirsiniz.

Kaptan Kebap’ın bir özelliği de mutfağının açık olması. Hijyen kurallarının titizlikle uygulandığı işletmede müşteriler yiyecekleri ürünün nasıl hazırlandığını, nasıl pişirildiğini görebiliyor, bu yüzden gönül rahatlığıyla yemek yiyor. Kaptan Kebap şimdiye kadar hiçbir işletmede görmediğimiz bir uygulamaya da imza attı. İlimize okumak için gelen ve maddi durumu iyi olmayan kız öğrencilere istihdam alanı yarattı. Kız öğrenciler, saatlerini kendileri belirleyerek Kaptan Kebap’ta çalışıp, harçlıklarını çıkarıyor.

PAKET SERVİS DE VAR

Gündüz saat 11.00’den gece saat 24.00’e kadar açık olan Kaptan Kebap, saat 12.00 itibariyle paket servise başlıyor, gece yarısına kadar paket servis devam ediyor. Yahya Kaptan Mahallesi başta olmak üzere Yuvam Akarca, Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü ve Yenişehir Mahallesi’ne paket servisi bulunan Kaptan Kebap’a, Yemek Sepeti ve Getir uygulamasından da ulaşıp, sipariş verebilirsiniz. Hemen belirtelim; Kaptan Kebap’ın en önemli özelliği de yediğiniz her şeyin fiyatının piyasaya göre uygun olması.

İLETİŞİM

Adres: Yahya Kaptan Mahallesi, Şehit Ergün Köncü Sokak No: 13, İzmit/Kocaeli

Telefon: (0262) 311 41 11

Instagram: @kaptan_kebap

NASIL ARANDI: #kaptankebap #kebap #lahmacun #yahyakaptan #ızgara #kanat #meze #lezzet #mekan #yeni #beyrançorbası #okankarakaş #umurkarakaş #serhatkarakaş #lezzet #adanalezzetleri #urfalezzetleri #alinazik #lahmacun #pide #karışıkpide #sütlaç #kocaeli #izmit

2 yıl önce - melih can

tavsiye üzerine gittik harika bol ikramlı ve fiyatlar çok uygundu şefimiz mustafa beyin ellerine sağlık tekbu ay olmasa da ramazan da rezervasyon yaptıracam

3 yıl önce - Orhan Kartal

Yemekleri çok lezzetli ve ayrıca çok Güler yüzlüler iyi bir mekan ailece gönül rahatlığıyla gidebilirsiniz. Ayrıca kepaplar çok lezzetli..

3 yıl önce - Metehan köleoğlu

Yemekler çok güzel bayıldım hayırlı olsun kebaplarınız mükemmel ellerinize sağlık

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.