08-12-2024 21:55

Karamürsel’den Avrupa’ya uzanacaklar

2020-06-22    0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 2020-06-22
.stripslashes($urun->baslik).

Karamürsel Belediyesi, yerli üretimi teşvik etmek ve milli bir marka oluşturulmasına katkı sunmak için genç girişimcilere destek verdi. MMS Makına’nın sahibi Serdar Avcı ile Mehmet Öztürk, UV-C ışınlarından yararlanarak virüs ve bakterileri yok etmek amacı ile tasarlanan cihazı, belediye binası önündeki törende tanıttı. Üniversite ve lise öğrencilerinden tasarım ve yazılım desteği alan genç girişimciler, dünyayı kasıp kavuran virüs salgınına bu cihaz ile resmen savaş açtı. Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım’ın genç girişimcilerle düzenlediği basın toplantısına Karamürsel Kaymakamı Osman Canbaba, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ferhan Uğur, belediye meclis üyeleri, STK temsilcileri, siyasi parti başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

 

 

YENİ NESİL BELEDİYECİLİK

UVC Hunter’in tanıtım toplantısında konuşan Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, “Değişen bir dünya var ve bu çerçevede gelişen bir Türkiye var. Gelişen Türkiye’nin içinde yerimizi almamız için olduğumuz yerden farklı bir yerden dünyaya bakmalı. Muasır medeniyetler seviyesini yeterli bulmuyoruz, üstüne çıkmamız gerekiyor. Bunu yaparken kendi örfümüzü, değerlerimizi ve inancımızı kaybetmeden hareket etmeliyiz. Yeni nesil belediyeciliğin altında üretim odaklı, yerli ve milli üretimi desteklemek var. Cumhurbaşkanımızın her ortamda ifade ettiği gibi kendi işimizi kendimiz yapmadığımız sürece dünyadaki büyüklerle aynı masaya oturmamız mümkün değil. Bunun örneklerini savunma sanayinde görüyoruz.

 

BELEDİYE DESTEKLEDİ

Karamürsel Belediyesi olarak pandemi döneminde neler yapabileceğimizi istişare ettik. Ortak akıl ortaya koyduk. Bu süreci çok başarılı atlattık. Gelecekte bizi neler beklediğini bilmiyoruz. O yüzden bu sürecin realitesini kabul ederek çalışmak gerekiyor. Biz de bu gerçeklik noktasında çalışma yaptık. Serdar Avcı ve Mehmet Öztürk ile birlikte bilimsel makaleler ve yapılan çalışmaları araştırdık. Sonucunda bu üretimler ortaya çıktı. Karamürsel Belediyesi’nin destekleri, Marmara Makina’nın üretimiyle çalışma yapıldı.

 

 

AVRUPA’YA DİSTRİBÜTÖRLÜK

Bu cihazlar yarın marketlerinizde, AVM’lerde, eczanelerde ve hayatın her alanında görebileceğiniz cihazlar. Türk Kızılayı’na bir makine yapıldı, üretilen maskelerin dezenfeksiyonunda kullanılıyor. Kule cihazımız Milli Savunma Bakanlığımız tarafından sipariş verildi. Biz il sınırlarını değil, dünya sınırlarını aşmak istiyoruz. İngiltere ile görüşmeler devam ediyor. Distribütörlük anlaşması yapılacak.

 

 

GENÇLERİ DESTEKLEYECEĞİZ

Makineni çizimini 20 yaşında bir üniversite öğrencisi olan Elif Kılıçaslan, yazılımını ise 16 yaşında lise öğrencisi Murat Mert Fırat yaptı. Bu üretimi gençlerimizle birlikte yapıyoruz. Bu ürünlerin üretiminden elde edilecek gelirin yüzde 10’u gençlerimizin gelişimi için kullanılacak.” Üretimin talep doğrultusunda yapıldığını ve fiyatlandırıldığını söyleyen Başkan Yıldırım, “Biz belediye olarak bu işin yol açan kısmındayız. Yeni nesil belediyecilikte belediye başkanlarımız gençlerin önünü açarlarsa yerli ve milli birçok ürünü kendimiz üretebileceğiz” dedi.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Kaymakam Osman Canbaba, belediyenin desteği ve genç girişimcilerin çalışması ile önemli bir çalışmanın ortaya çıktığını belirterek şunları paylaştı: “Biz artık bu gelişmelere destek vermeliyiz. Yeni çalışmalar gelişmenin temeli. Yaşadığımız kriz sürecinde de gördük ki üreten kazanıyor. Bu kolektif çalışmada emeği geçen tüm arkadaşlarımızı kutluyorum.”

 

GENÇLERDEN OLUŞAN BEYİN TAKIMI

Koronavirüs salgının dünyada baş gösterdiği ilk andan itibaren gençlerden oluşan bir beyin takımıyla COVID-19’a karşı yapılabilecekler konusunda kafa yormaya başlayan Başkan Yıldırım, Marmara Makina’nın sahibi Serdar Avcı ve Mehmet Öztürk ile

vatandaşların eczaneden, marketten, mağazalardan, kargo firmalarından, manavlardan ve hayatın her alanında güvenle alışveriş yapmalarını sağlamak amacıyla UV-C ışınlarının kullanıldığı cihazın üretilmesi noktasında fikir birliğine vardı.

 

ÇOK ÖNEMLİ BİR CİHAZ

Kocaeli Üniversitesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı ve Tıbbi Genetik Anabilim Dalı’nın değerli öğretim üyelerinden görüş ve öneriler de alındıktan sonra üretim aşamasına geçildi. Hunter Girişimcilik adı verilen oluşum market, mağaza gibi yerlerde alınan ürünleri 6-8 saniye arasında dezenfekte eden HRT 1921 Tünel, havada asılı kalan virüsleri yok etmek için HNT 1935 Kule modellerini üretti.

 

KIZILAY KULLANIYOR

Genç girişimcilerin ürettiği HNT 1921 Tünel-K modeli Türk Kızılay’ı tarafından satın alındı ve şu anda Ankara’da maske üretim merkezinde kullanılmaya başlandı. Kızılay, ürettiği maskeleri bu cihazda dezenfekte ettikten sonra el değdirmeden paketliyor. Aynı zamanda TSK ile görüşmelerini sürdüren girişimciler; İngiltere, Hollanda, Belçika, İsveç, Kanada, Ürdün, Katar, Kuveyt ve Lübnan ile görüşmeler de devam ediyor.

 

NASIL ARANDI: #karamürsel # karamürsel belediyesi # ismail yıldırım # genç girişimciler # serdar avcı # mehmet öztürk # hunter girişimcilik # virüs # koronavirüs # covid19 # bakteri # temizleme # dezenfekte #

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.