26-04-2024 00:26

Kalı̇te Ve Konfora Atılan İmza: Sedilia Bahçe Mobilyaları

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 01/07/2022
Gerek hizmet verdiği alan gerekse ürün çeşitliliğiyle Kocaeli’nin ilk ve en büyük bahçe mobilyası markası olan Sedilia Bahçe Mobilyaları, kalite ve konforu aynı anda arayanların ilk adresi
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: ZEYNEP AKAR

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

Dilek ve Adnan Bayram çifti tarafından, 2016 yılında Kocaeli’nin mutfak masa ve sandalye satışı yapan ilk markası olarak kurulan Sedilia, büyümeye ilklere imza atarak devam ediyor. Mutfak masa ve sandalyelerinden sonra ürün grubuna bahçe ve balkon mobilyalarını da ekleyen çift, Mobesko’daki bu alanda Kocaeli’nin ilk ve en büyük mağazasından sonra ikinci büyük şubesini Başiskele’de açmanın mutluluğunu yaşıyor. Sedilia Bahçe Mobilyaları ile tamamı yerli üretim olan, üst kalitede 300 çeşidi aşkın bahçe ve balkon mobilyası ürününü Kocaeli halkıyla buluşturan Dilek ve Adnan Bayram, müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışıyla her gün daha geniş bir kesime ulaşmaya devam ediyor. Sedilia Bahçe Mobilyaları’nın kuruluş öyküsünü ve satışa sundukları ürünlerin özelliklerini Dilek Bayram ve Adnan Bayram’dan dinledik.

Adnan Bey, Sedilia markasının kuruluş hikayesine geçmeden önce sizi tanıyabilir miyiz?

1967 Balıkesir, Sındırgı doğumluyum. Karadeniz Teknik Üniversitesi İşletme bölümünü birincilikle bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ne dikey geçiş yaptım. Okurken bir yandan da iş hayatına atıldım, uzun yıllar deri sektöründe faaliyet gösterdim. 2006 yılında, sektördeki daralma nedeniyle bu alandan çekilme kararı alarak, mutfak masa sandalyesi ve bahçe mobilyaları ithal eden bir firmada yöneticilik yapmaya başladım. Bu süreçte Kocaeli’de sadece mutfak masa-sandalyesi üzerine çalışan bir firma olmadığını gördük. Bu açığı kapatmaya karar verdik ve 2016 yılında MOBESKO’da açtığımız, masa ve sandalye satışı yapan Sedilia Masa-Sandalye markasıyla sektöre girmiş olduk. Daha sonra konseptimize bahçe ve balkon mobilyalarını da ekleyerek bu alanda da hizmet vermeye başladık.

Dilek Hanım, sizi de tanıyabilir miyiz?

1977 İstanbul doğumluyum. Aslen Rizeliyim. Uludağ Üniversitesi İthalat-İhracat bölümü mezunuyum. İkinci üniversite olarak da Edebiyat Fakültesi’ni bitirdim. Ticarete eşimle birlikte atıldım. Kendisini bir süre dışarıdan destekledim, daha sonra ben de onunla beraber aktif olarak çalışmaya başladım. Elifnur adında, diş hekimliği eğitimi gören bir kızım var. O da markamızın sosyal medya hesaplarını yöneterek bize destek oluyor.

300 ÇEŞİT ÜRÜN

Bahçe mobilyası alanına girme fikri nasıl doğdu?

Dilek Bayram: Sektörün içinde olunca, alanınızla ilgili ihtiyaçları daha net görebiliyorsunuz. Kuruluşumuzdan kısa bir süre sonra, ilimizde bahçe mobilyası konusunda ciddi bir eksiklik olduğunu fark ettik. Kocaeli halkını üst kalitede, sağlam, modern ve şık tasarıma sahip bahçe mobilyalarıyla buluşturmak için ürün gamımıza bahçe mobilyalarını da eklemeye karar verdik. Çok isabetli bir adım attığımızı da kısa sürede ürünlerimize gösterilen ilgiden anladık. Bunun üzerine, müşterilerimize daha fazla çeşitle, daha kaliteli hizmet verebilmek amacıyla Kocaeli’nin ilk ve en büyük bahçe mobilyası mağazasını MOBESKO’da açtık. Önümüzdeki günlerde açılışını gerçekleştirecek olduğumuz Başiskele şubemiz ile toplamda 3.000 metrekarelik showroom’umuz ve 300’ün üzerinde çeşidimizle ilimizin en fazla çeşide sahip bahçe ve balkon mobilyaları mağazasıyız.

Sedilia Bahçe Mobilyaları’nda hangi ürün grupları var?

Adnan Bayram: Bahçe, balkon ve teraslarda kullanılabilecek üst kalitede rattan, ahşap ve alüminyum gibi dış mekana dayanıklı malzemeden üretilen oturma grupları, köşe takımları, masa-sandalye çeşitleri, salıncaklar, şezlonglar, sallanan sandalyeler, şemsiyeler, daybed, hamak ve birçok keyif ürünlerinin satışını gerçekleştiriyoruz. Çalışmalarımızı tamamladık, kısa süre sonra barbekü satışımız da başlayacak.

HEPSİ ÜLKEMİZDE ÜRETİLİYOR

Sedilia Bahçe Mobilyaları’ndaki ürünler nerede üretiliyor?

Dilek Bayram: Tedarikçilerimizi seçerken çok dikkat ediyoruz, en hassas noktamız bu. Şunun altını özellikle çizmek isterim; Sedilia’da satışa sunulan tüm ürünler ülkemizde üretiliyor. Ticari ahlak kurallarına uyan, AR-GE çalışmalarıyla kendini yenileyen, farklı tasarımları ortaya çıkaran firmalarla çalışmaya özen gösteriyoruz. Satışa sunduğumuz her bir model, büyük bir emekle ve el işçiliği ile üretiliyor. Sentetik rattan grubu ürünlerimiz tecrübeli ustaların günler süren çalışmasıyla, tek tek elde örülüyor.

Bahçe ve balkon mobilyalarında sentetik rattandan başka hangi materyaller kullanılıyor?

Adnan Bayram: Sentetik rattan, iroko ahşap, alüminyum, özel bir teknikle üretilen Luxio-cord ip ve fiberglasstan üretilen ürünlerimiz var.

Bu ürünlerin özelliklerinden de kısaca bahseder misiniz?

Adnan Bayram: Sentetik rattan grubumuz, biraz önce Dilek Hanım’ın da belirttiği gibi tamamen el işçiliğiyle üretiliyor. 1. sınıf sentetik rattanın kullanıldığı ürünlerin iç kasası ise alüminyumdan imal ediliyor. Son derece kullanışlı, şık, hafif, sağlam, paslanmaz, tüm hava koşullarına dayanıklı, temizliği kolay bir ürün grubu. UV korumalı olduğu için güneşten de etkilenmiyor. İroko koleksiyonumuz ise ahşabın sıcaklığı ile alüminyumun hafifliğini buluşturuyor. Ayrıca sadece irokodan üretilmiş ürünlerimiz de mevcut. İroko, dış mekanlarda kullanmaya uygun, dayanıklı bir ahşap türü. Uzun ömürlü, suya dayanıklı ve doğal bir malzeme. İroko koleksiyonumuzda da son derece şık bahçe ve balkon gruplarımız var.

BAKIM GEREKTİRMİYOR

Burada gördüğümüz ürünler, üzerlerindeki minderler ile birlikte mi satışa sunuluyor?

Dilek Bayram: Evet, ürünlerimizin satışını minderiyle ve üzerindeki temperli camıyla eksiksiz bir şekilde bir bütün olarak yapıyoruz. Hatta bazen küçük kırlentleri de müşterilerimize armağan ediyoruz. Üstelik müşterilerimize renk seçme şansı da veriyoruz. Piyasada, mobilyayı iskelet halinde satan firmalar olduğunu duyunca da şaşırıyoruz. Mobilyalarımız gibi minderlerimiz de çok kaliteli. Leke tutmayan, su kaydırır, rahatlıkla sökülüp yıkanabilir, küflenme yapmayan özel kumaştan üretiliyorlar.

Ürünleri seçerken nelere dikkat ediyorsunuz?

Dilek Bayram: Her biri özel olarak tasarlanan koleksiyonumuzun kalitesinden, şıklığından zaten eminiz ve ürün seçimimizde bu özelliklere dikkat ederiz. Bunun yanında, müşterilerimizin yaşam alanına katacağımız görüntünün doğa ile uyumlu çizgilerde olmasını özellikle önemsiyoruz.

Peki, bahçe ve balkon mobilyalarının bakımı nasıl yapılır?

Adnan Bayram: Rattan koleksiyonumuzdaki ürünler herhangi bir bakım gerektirmiyor. Kullanılacağı zaman suyla yıkanması yeterli oluyor. İroko grubu ürünlerin ise senede bir kez hafifçe zımparalanıp, özel yağı ile bakımı yapılmalı. Bu, çok kolay ve herkesin uygulayabileceği bir işlem ancak müşterilerimiz talep ederse biz de kendilerine bakım desteği veriyoruz.

GÜVEN BAĞIMIZ VAR

Bahçe mobilyalarında alüminyum kullanılmasının sebebi nedir?

Dilek Bayram: Alüminyum çok hafif ve paslanmayan, dayanıklı bir malzemedir. Bu özelliğinden dolayı bahçe mobilyalarında sıklıkla kullanılıyor. Bununla birlikte bahçe mobilyalarında kullanılan alüminyumun kalitesi ve kalınlığı çok önemli. İnsanlar, bu ürünleri keyif ve konfor için alıyor, doğal olarak sıkıntı yaşamak istemiyorlar. Biz, işte tam da bu nedenle üretici firmalarımızı titizlikle seçiyor ve arkasında duramayacağımız ürünün satışını yapmıyoruz. Satışa sunduğumuz hiçbir ürün paslanma, çürüme, küflenme yapmaz ve hepsi antialerjiktir. Resmi garanti süremiz 2 yıldır ancak biz ürünlerimizin sağlamlığına çok güvendiğimiz için gözümüz kapalı 15-20 yıl mağaza garantisi veriyoruz. Bugüne kadar hiçbir ürünümüzle ilgili sıkıntı yaşamadık.

Müşterilerinize satış sonrası destek veriyor musunuz?

Adnan Bayram: Genellikle ürünlerimizle ilgili olumsuz geri dönüş almayız ancak kullanıcı hatasından doğan bir sorun olduğunda da müşterimizi asla çözümsüz bırakmayız. Ekiplerimiz gider, sıkıntıyı mümkünse direkt olarak yerinde çözer. Bunun mümkün olmadığı durumlarda da üretici firmalarımızla iletişime geçerek sorunu mutlaka hallederiz. Bizim için en önemli nokta, müşterilerimizin memnuniyeti. Tam da bu nedenle müşterilerimizle aramızda kuvvetli bir güven bağı var. Onlar bizim için müşteriden öte, Sedilia ailesinin bir parçası.

HANGİSİ KALİTELİ?

Kişiler bahçe mobilyası seçerken nelere dikkat etmeli?

Dilek Bayram: Aslına bakarsanız, ilk bakışta kaliteli ve kalitesiz ürünü ayırt edebilmek pek kolay değil, bu nedenle oldukça dikkatli olmak gerekir. Öncelikle ürünün garantisi olmalı. Sonra, malzeme kalitesi ve işçiliğe dikkat etmeliler. Hangi firma tarafından üretilmiş, kumaş ve rattan örgü kalitesi nasıl, hangi materyalden imal edilmiş? Bunlar çok önemli. Kalitesiz bahçe mobilyalarında kısa sürede paslanma, küflenme, çatlama, rattan örgüsünde çözülme gibi sorunlar yaşamanız kaçınılmazdır.

Kocaeli halkının Sedilia markasına ilgisi nasıl?

Adnan Bayram: Çok güzel bir çıkış yakaladık ve müşterilerimizin dönüşleri çok güzel. Öyle ki müşterilerimizin tavsiyesiyle bize gelen çok sayıda kişi oluyor. Bir müşteri kazandıysak, bu bize her zaman katlanarak geri dönüyor. Müşterilerimizin bizi çevrelerine önermesi çok kıymetli. Bir Kocaeli markası olan Sedilia, bu şekilde büyüdü ve büyüme- ye devam ediyor.

Bu başarıyı neye borçlusunuz?

Dilek Bayram: Bize bu başarıyı müşteri memnuniyetinin ön planda olduğu ti- cari anlayışımız getiriyor. Öyle ki bizi hiç tanımayan, Türkiye’nin ve hatta dünya- nın diğer ucundaki şehirlerden bizimle iletişime geçerek alışveriş yapan müş- terilerimizin sayısı oldukça fazla. Ger- çekten işinizi severek yaptığınızda bu enerji karşı tarafa da geçiyor. Satıcı ve müşteri arasında güven bağı oluşuyor.

YURT DIŞINA DA GİDİYOR

Sedilia’nın toptan satışı da var mı?

Adnan Bayram: Evet, otel ve kafe projelerinde de hizmet veriyoruz. Ayrıca sa- dece Kocaeli içinde değil, Türkiye’nin her noktasına ve yurt dışına da ürün gönderiyoruz.

Son olarak, Sedilia’nın bundan sonraki hedefini sormak istiyorum.

Dilek Bayram: Sedilia yıllardır müşteri memnuniyeti ilkesini ön planda tutan, güvenilir alışverişin adresi olan bir firmadır. Hedefimiz, önümüzdeki yıllarda da bu özelliklerimizi istikrarlı bir şekilde devam ettirerek geniş müşteri kitlemizi daha da genişletmektir. Kendimizi geliştirerek, bahçe konusunda müşterilerimize daha fazla hizmet verebilmeyi düşünerek hareket edeceğiz. İleriki dönemde ise İstanbul, Ege veya Anadolu’da şubeler açmayı planlıyoruz.

İLETİŞİM:

Başiskele Şube: Sahil mah. D-130 Karayolu Üzeri No:45 Başiskele/KOCAELİ
Mobesko Şube:

Mobesko Mobilyacılar Sitesi A-4 Tel: 0532 377 10 67

@sediliahomegarden

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik # sediliagarden # bahcemobilyaları # bahce # bahçe # mobilya # mobesko # kalite # konfor # marka # bahcemobilyalarımarkası

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.