27-04-2024 06:02

İzmitli Top Model: Defne Şentürk

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 05/12/2022
İzmitli Defne Şentürk, Kainat Modellik Yarışması’nda ülkemizi temsil etti, 35 ülkenin yarışmacıları arasında birinci oldu
.stripslashes($urun->baslik).

Defne Şentürk, İzmitli gurbetçi bir ailenin kızı. Almanya’da doğup büyümüş ancak kökleri İzmit’te. Dedesi İbrahim Şentürk, Mehmet Ali Paşa Mahallesi’nde oturuyor, Defne de her sene dedesini ve halasını görmeye İzmit’e geliyor. 18 yaşındaki Defne, İzmit Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü İsmet Kunttaş’ın da yeğeni. Model olmaya çocuk yaşta karar veren ve geçtiğimiz yıl yapılan Türkiye Ulusal Modellik Yarışması’nda birinci seçilen Defne, bu yıl gerçekleştirilen ‘Top Model Of Universe’ yani Kainat Modellik Yarışması’nda ülkemizi başarıyla temsil etti ve 35 ülkenin yarışmacıları arasından birinci olmayı başardı. Defne Şentürk’ün, moda dünyasında geleceğin yüzlerini seçmeyi amaçlayan bu yarışmada da birinci olması İzmitli ailesini gururlandırdı. Güzelliğiyle yarışmadaki herkesi büyüleyen, fiziğiyle jüri üyelerinden tam not alan Defne, şimdiden podyumların aranılan yüzü olmaya başladı.

Defne Hanım sizi tanıyabilir miyiz?

2004 yılında Almanya’nın Heilbronn şehrinde doğdum. Babam Türk, annem ise Polonyalı. İyi olan taraf iki kültürle büyüdüm. Bu sene liseyi bitirdim ve üniversite okumak için Düsseldorf’a taşındım. Moda ve tasarım okumak istiyorum. İlgi alanlarım; hayvanları seviyorum, sağlıklı beslenmeye çalışıyorum ve spor yapıyorum.

İzmitli bir ailenin kızı olduğunuzu biliyoruz. İzmit’e ne kadar sıklıkla geliyorsunuz?

Aile büyüklerimiz, dedem ve halam İzmit’te yaşıyor, biz 1973 yılında Almanya’ya taşınmışız. Babam Ayhan Şentürk iş adamı, Almanya’da şirketlerimiz var. Ben, Almanya’da doğmuşum, ailenin en küçüğüyüm, iki de abim var. 2013 yılında İstanbul’a taşınma kararı aldık. Türkiye’yi ve kültürümüzü daha iyi tanımak için bir sene İstanbul’da yaşadık. Türkiye’yi çok seviyorum, İstanbul’da yaşamak çok güzel bir tecrübeydi. Türkçeyi daha iyi konuşabilmek için iyi bir fırsattı. İstanbul’da Alman ilkokuluna gittim. 2014 yılında Almanya’ya geri döndük, okulumu Heilbronn’da bitirdim. Aile büyüklerimizi ziyaret için her sene İzmit’e geliyoruz.

Model olmaya nasıl karar verdiniz?

Daha çok küçükken :) 5 ya da 6 yaşındaydım, Bodrum’da tatil yapıyorduk. Deniz kenarında yürürken yeni açılacak bir alışveriş merkezi için fotoğraf çekimi yapılıyordu. Beni görmüşler, kampanya yüzü olmamı istediler. Ailem de beni destekledi, çekimlere katıldım. Modellik serüvenim böylece başlamış oldu.

Geçtiğimiz yıl yapılan Türkiye Ulusal Model yarışmasına katıldınız ve birinci oldunuz. Yarışmaya katılmaya nasıl karar verdiniz, böyle bir sonuç bekliyor muydunuz? Birinci olduğunuzu öğrendiğinizde neler hissettiniz?

Yarışmaya katılmam için teklif geldi, ben de deneyimlemek istedim. Tabii ki kendime güveniyordum ama kazanmak beni çok mutlu etti, gururlandım. Harika adaylar vardı, bu yüzden birinci olmak benim için çok daha büyük bir onur. Birinci olduğumu öğrendiğim an rüya gibiydi, çok mutlu olmuştum. Kendime güvenim ve inancım daha da artmıştı.

Türkiye Ulusal Model yarışmasında birinci olduktan sonra hayatınızda neler değişti?

Bana en büyük katkısı kendime inancım oldu. Bu yarışma bana her şeyi başarabileceğimi gösterdi. Yarışmadan sonra birçok defileye katılmak nasip oldu. Paris ve Marakeş moda haftasında büyük tasarımcıların elbiselerini taşıdım. Çok güzel bir anı benim için.

Bu yıl yapılan Kainat Modellik Yarışması’nda ülkemizi temsil ettiniz ve yine birinci oldunuz? Öncelikle yurt dışında yaşayan bir gurbetçi olarak Türkiye’yi böylesine büyük bir yarışmada temsil etmek nasıl bir duyguydu? Birinci olduğunuzda neler hissettiniz?

Türkiye’yi temsil etmek gurur verici. Hiçbir zaman kökümüzü unutmadığımızı gösteriyor bana. Türkiye çok güzel bir ülke, benim için de çok onurlu bir unvan oldu. Tabii ki bu yarışmada kendime güveniyordum ama daha büyük kapsamda olduğu için çok heyecanlıydım.

Yarışmada güzelliğiniz ile herkesi büyülediniz. Bu güzelliğinizi neye borçlusunuz?

Bence güzellik içten gelen bir şey. Kalbiniz güzel olduğunda bu zaten yüzünüze yansıyor. Her kadın güzeldir, sadece bunun farkında değildir. Ben çok makyaj yapmıyorum, en fazla rimel kullanıyorum. Bence doğal olmak daha güzel.

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik # Top Model # Defne Şentürk # moda

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.