19-04-2024 16:24

İzmit’in yeni buluşma noktası: Milli İrade Meydanı

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/02/2023
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘eski perşembe pazarı’ olarak bilinen alanda, ‘İzmit meydana çıkacak’ sloganıyla hayata geçirilen Milli İrade Meydanı projesi, kent insanının her mevsim bir araya gelmesine olanak sağlayacak yepyeni bir buluşma noktası olma özelliği taşıyor
.stripslashes($urun->baslik).

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın öncülüğünde, vatandaşlar arasında ‘eski perşembe pazarı’ olarak bilinen alanda hayata geçirilen Kocaeli Milli İrade Meydanı projesinde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Dünyadaki örnekleriyle boy ölçüşecek bir projeyle inşa edilen meydan, tamamlandığında Kocaeli’nin cazibe merkezlerinden biri olacak. ‘İzmit meydana çıkacak’ sloganıyla hayata geçen Milli İrade Meydanı, kent insanı için de yepyeni bir buluşma noktası olma özelliği taşıyacak.

YAŞAYAN BİR MEYDAN

Çalışmaları Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yapı Kontrol Dairesi Başkanlığı’nın denetimi kapsamında hızla devam eden Milli İrade Meydanı, modern yapısı ve ferah ortamıyla dikkat çeken bir projeye sahip. Ulaşılması kolay, her yaştan kent insanını bir araya getirecek, 7 gün 24 saat yaşayan, konforlu, güvenli, dinamik, insanların mutlu olacağı bir yaşam alanı kurmak amacıyla hayata geçirilen proje, aynı zamanda Yürüyüş Yolu’nun da bir devamı niteliğini taşıyor.

YÜRÜYÜŞ YOLU’NUN PARÇASI

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Milli İrade Meydanı hakkında bilgi paylaşımında bulunurken “Projemiz tamamlandığında, Yürüyüş Yolu’ndan yürüyen vatandaşlarımızın nefes alabilecekleri bir alan olacak. Bu nedenle etrafı betonla değil, ağaçlarla çevrili olacak. Milli İrade Meydanı’nda farklı etkinlikler yapılabilecek. Meydanın 4 mevsim, her hava koşulunda kullanılabilmesi için de alanın çatısında bir tente olacak. İçerisinde çok kapsamlı bir kütüphane alanı da kurulacak” şeklinde konuşuyor.

50 BİN METREKARE PROJE ALANI

Milli İrade Meydanı, yaklaşık 50 bin metrekare büyüklüğe sahip bir alanda inşa ediliyor. Değişebilir ve yenilenebilir olarak öngörülen projenin içerisinde öğrenme, paylaşma ve hareket fonksiyonlarına hizmet eden toplam 2 bin 796 metrekare tek katlı, parçalı kapalı alan inşa ediliyor. Alan içerisinde ayrıca 125 kişilik çok amaçlı salon, fitness ve spor stüdyosu, kitap kafe, eğitim atölye ve sınıfları, kafe yapıları da yer alıyor. 7’den 70’e her yaştan Kocaeliliye hitap edecek olan Milli İrade Meydanında ayrıca 14 bin 800 metrekare toplanma alanı, kuru havuz, 13 bin 50 metrekare içerisinde doğal amfi, oturma alanları, çocuk parkı, açık oyuncak alanı, açık sergi alanı da bulunan yeşil alan ile 11 bin 140 metrekare alanda, 350 araçlık açık otopark da bulunuyor.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Milli İrade Meydanını projesinde alt yapı çalışmaları yüzde 90 oranında tamamlanmış durumda. Eski perşembe pazarı alanını dünya standartlarında bir projeyle kent meydanına dönüştürmek için sahadaki çalışmalarını sürdüren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri, altyapı çalışmalarında sona yaklaşırken, otopark alanının asfalt atımı için de hazırlıklara başlandı. Ayrıca projede yer alan çelik çatı için temel atma işlemleri sürüyor, bölgenin hareketlenmesinde etkili olacak projenin kuru havuz betonarme ve saha beton imalatına da devam ediliyor.

NASIL ARANDI: #kocaeli büyükşehir belediyesi # tahir büyükakın # izmit # kent meydanı # kocaeli # kocaeli life # belediye

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.