29-03-2024 15:10

Hocaların hocası Hunza Camp’ta: Asiye Erten

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/02/2023
Güzellik sektörünün en tecrübeli isimlerinden birisi olarak gösterilen ve bugüne dek sayısız öğrenci yetiştiren Asiye Erten artık Hunza Camp’ta
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: ZEYNEP AKAR
FOTOĞRAF: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

Başarılı iş kadını Tuğba Ciğerdelen tarafından 2019 yılında hizmete açılan ve konseptiyle ülke çapında bir ilk olma özelliği taşıyan Hunza Camp, kurulduğu günden bu yana sağlıklı ve fit bir bedene kavuşmak isteyenlerin ilk adresi. Konforlu ortamı, uzman kadrosu, son teknoloji ürünü cihazlarıyla danışanlarına sağlıklı beslenme, diyet ve incelme konularında kişiye özel hizmet veren merkez, yeni atılımıyla artık cilt bakımı konusunda da iddialı. Danışanlarının yoğun talebine kayıtsız kalamayarak cilt bakımı ünitesiyle ilgili yatırımlarını tamamlayan Tuğba Ciğerdelen, bununla da yetinmedi ülkemizin en tecrübeli saç ve cilt bakımı uzmanlarından birisi olarak gösterilen Asiye Erten’i ilimize getirdi. Eğitimci kişiliğiyle de tanınan ve bugüne dek yüzlerce öğrenci yetiştiren Asiye Erten, yıllara dayanan bilgi ve tecrübesiyle bundan böyle Hunza Camp’ta Kocaelili kadınların güzelliğine güzellik katacak. Asiye Hanım ile Hunza Camp’ta buluştuk ve merkeze katacağı yenilikler üzerine dopdolu bir söyleşi gerçekleştirdik.

 

Asiye Hanım, kaç yıldır güzellik sektöründesiniz?

Kuaför bir anne-babanın kızıyım… Dolayısıyla gözümü bu sektörde açtığımı söyleyebilirim. Ailem, İzmir’de 46 yıl kuaför salonu işletti. Ben de çocukluğumdan beri onların işine ilgi duydum ve eğitimimi de bu yönde aldım.

 

Kocaeli’ye gelene kadar üniversitelerde saç ve cilt bakımı üzerine eğitim verdiğinizi biliyoruz. Ondan önce ne yapıyordunuz?

Eğitimciliğe başlamadan önce kardeşimle birlikte işlettiğimiz bir salonumuz vardı. Uzun yıllar hem işimi yaptım hem de alanımla ilgili tüm eğitimleri alarak adım adım ilerledim. Bir noktadan sonra salonu kardeşime bırakarak sadece eğitimciliğe yöneldim. Yaklaşık 20 yıl boyunca halk eğitim merkezleri, çıraklık okulları, Ege Üniversitesi, Nihal Ada Academy gibi pek çok kurumda verdiğim eğitimlerle sayısız güzellik uzmanı yetiştirdim.

 

İzmir’den ayrılıp Kocaeli’ye gelişiniz nasıl oldu?

Kocaeli’ye gelişim Tuğba Ciğerdelen’in teklifiyle oldu. Tuğba Hanım, güzellik uzmanlığı konusunda benden eğitim almıştı yani öğrencimdi. Eğitimleri bittikten sonra Hunza Camp bünyesinde bir cilt bakımı ünitesi kurmayı planladığını ve başına benim geçmemi istediğini ifade etti. Çok hızlı, çok radikal bir kararla İzmir’deki düzenimi bırakıp Kocaeli’ye taşındım.

 

ORİJİNAL CİHAZ

Şu anda Hunza Camp’ta cilt bakımına dair hangi hizmetleri veriyorsunuz?

Hydrafacial cilt bakımı, MesoMD, microblading, kaş ve saç çıkarma işlemleri, dekolte ve yüz masajları ile klasik cilt bakımı hizmetlerini veriyoruz.

 

O halde önce Hydrafacial’dan bahsedelim…

Hydrafacial, solüsyon ve vakum ile yapılan peeling işlemi. Hollywood yıldızlarının tercih ettiği ve doktorların da tavsiye ettiği çok başarılı bir uygulama. Kişinin ihtiyacına uygun şekilde kullanılan serumlarla akne, siyah nokta, leke, ince kırışıklar gibi sorunları cilde zarar vermeden yok ediyor. Cildi temizliyor, arındırıyor, nemlendiriyor, lifting etkisiyle gençleşme sağlıyor. Merkezimize gelen danışanlarımıza önce detaylı bir cilt analizi yapıyoruz ki bence en önemli noktalardan biri de bu. Kişinin ihtiyacı olan bakımı belirledikten sonra da ona uygun bir protokol oluşturarak uygulamamıza başlıyoruz. Şunu da ifade etmek isterim; Kocaeli’de orijinal Hydrafacial cihazı ve markanın orijinal serumlarıyla hizmet veren tek merkez Hunca Camp’tır.

 

Peki, MesoMD?

MesoMD ise iğneli 5 başlık ile uygulanan nahif bir soyma ve yenileme işlemi. Cildin ihtiyacı olan flakonlar, cildin 1,5-2 mm altına enjekte edilerek uygulanıyor. Nemlendirme, onarım ve korumaya yardımcı oluyor, cildi tamamen yeniliyor. Hem hydrafacial hem de MesoMD o kadar etkili ve teknik sistemler ki derinin en alt katmanına kadar ulaşabiliyoruz. Bu nedenle cilt sorunlarıyla ilgili tedavi gören hastalara da doktor tavsiyesiyle uyguluyoruz.

 

DÜZENLİ KULLANILMALI

Bakım, evde de devam ediyor mu?

Elbette…  Danışanlarımıza önerdiğimiz ev devam ürünleri protokolün ayrılmaz bir parçası. Düzenli kullanılmadığı takdirde istenilen sonuca ulaşılması çok zor.

 

Peki, bu işlemler her yaş grubuna uygulanabiliyor mu?

Evet, her cilt tipine ve yaşa uygundur.

 

Uygulanamayacağı durumlar nelerdir?

Danışanlarımızın son on iki ayda sivilce tedavisinde kullanılan ağır ilaçları kullanmamış olması gerekiyor. Uçuk, telenjiektazi, eritem, lezyon, kuperoz gibi cilt sorunları olanlara ve gebelik ya da emzirme dönemindeki kadınlarda uygulama yapmıyoruz. Onkoloji hastalarına uygulama yapmak için ise hekiminin onay vermesi gerekiyor.

 

Asiye Hanım, sizce cilt bakımı yaptıracak kişiler merkez ve uzman seçerken nelere dikkat etmeli?

İşlem ne olursa olsun, uygulamayı yapacak uzmanın cildi çok iyi tanıması; karşısındaki kişinin cilt analizini doğru yapabilecek bilgi ve donanıma sahip olması gerekir. Uygun protokolün oluşturulabilmesi için bu şarttır. Ayrıca ancak vücudumuzdaki lenflerin, sinirlerin, damarların yerlerini bilen uzmanlar elle ya da cihazla masaj uygularken doğru noktalara temas edebilir ve kesin sonuç alabilirler. Elbette uzmanın ya da merkezin kullandığı cihazın orijinal olup olmadığı da çok önemli ve hassas bir nokta. Türkiye’de bu cihazın orijinal kullanımı parmakla gösterilecek kadar az. Cihazı almak da yetmiyor, orijinal ürünleri ve serumlarıyla birlikte takviye etmek gerekiyor. Biz Hunza Camp’ta en doğrusu neyse o ürünü kullanıyoruz. Öyle olduğu zaman zaten gözle görülür bir sonuç ortaya çıkıyor.

 

Telefon: 0532 733 35 41

E-posta: info@hunzacamp.com

Adres: Alikahya Fatih Mah.

Kural Sk. No:12 İzmit/Kocaeli

NASIL ARANDI: #hunza camp # asiye erten # tuğba ciğerdelen # kocaeli # kocaeli life # izmit # alikahya

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.