29-03-2024 16:23

Her zaman şık: Gülhan Kesemenli

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/08/2021
Her zaman şık olan ve girdiği her ortamda dikkatleri üzerine çekmeyi başaran Gülhan Kesemenli, kaliteden ve rahatlıktan ödün vermiyor
.stripslashes($urun->baslik).

Bazı kadınlar vardır, kendisine yakışanı bilir, tarzını ona göre şekillendirir. İşte Gülhan Kesemenli de onlardan biri. Gerek iş yaşamında gerek günlük hayatta yaptığı seçimlerle her daim şık olmayı başaran ve girdiği her ortamda tarzıyla ön plana çıkan Gülhan Kesemenli, gardırobunun kapılarını Kocaeli Life’a açtı. Gülhan Kesemenli’nin yaşam tarzı, seçimleri, olmazsa olmazları ve vazgeçemedikleri bu sayfalarda.

YAŞAM

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1971, Erzurum doğumluyum. 4 çocuklu bir ailenin ortanca kızıyım. Atatürk Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü mezunuyum fakat ikinci üniversite olarak bitirdiğim ‘sağlık kurumu işletmeciliği’ mesleğini icra etmekteyim. Şu an Kocaeli Üniversitesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü Öğretim Üyesi olan eşim Prof. Dr. Cumhur Cevdet Kesemenli ile 1990 yılında evlendim. Oğlum Talha Tunahan (29) yüksek makine mühendisi, kızım Polen Asena (23) diş hekimliği son sınıf öğrencisi. Çekirdek ailemizin yeni üyesi ise oğlum Talha ile evlenerek aramıza katılan sevgili kızım Şaziye Kesemenli. Bu arada 2 patili annesiyim.

Nerede yaşıyorsunuz?

İzmit’te, Kabaoğlu Mahallesi’nde bulunan Altı Konak Sitesi’ndeki müstakil evimizde.

Evinizi seçerken dikkat ettiğiniz kriterler?

Öncelikli olarak eşimin hekim olmasının verdiği sorumlulukla hastaneye en kısa zamanda ulaşabileceği, bununla beraber bir arada olmayı, yaşamdan keyif almayı seven bir aile olduğumuz için patili dostlarımızın da rahat edebileceği bir ev tercih ettik.

Evinizin en rahat köşesi?

Kışları sıcak bir içecekle günü konuştuğumuz şömine başı, yazları ise dostlarımızla birlikte keyif yaptığımız verandamız ve bahçemiz... Çünkü paylaşmayı seviyoruz. 

Evinizde en sevdiğiniz eşya?

Filtre kahve makinem.

Çalışıyor musunuz? İşten arta kalan zamanlarınızı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Çalışıyorum. Güne kahve ve pandemi nedeniyle şu an online yaptığım yoga ile başlıyorum. Patili dostlarımızın ihtiyaçlarını giderdikten sonra 09.00 - 19.00 saatleri arasında yoğun bir iş temposunun içindeyim. Akşamları son bir yıldır kitap okuyarak ya da eşimle film izleyerek değerlendiriyoruz. Pandemi öncesinde ise sinemaya gider, tiyatro izler, kısacası her türlü sosyal faaliyetin içinde yer alırdık.

Hafta sonlarını nasıl geçiriyorsunuz?

Hafta sonları rutinlerim vardır. Cuma akşamları yemekte tüm aileyi bir araya toplamaya özen gösteririm. Cumartesi-pazar ise kısa tatiller için eşimle beraber şehir dışına kaçmayı tercih ediyorum. Pazar günleri öğleden sonra dışarıda olmaktan hoşlanmıyorum çünkü beynimi ve vücudumu dinlendirerek, mesaiye hazır olmak gibi bir iş disiplinim var.

Sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor musunuz?

Çağın değişimine ayak uyduran, yeniliklere açık bir kişilik olarak tabii ki sosyal medya kullanıcısıyım. Daha çok Instagram üzerinden ve haber sitelerinden hayatı yakalamaya çalışıyorum. 

En son izlediğiniz film?

Hayatın karmaşası içinde film seyrederken gerilmeyi değil, gülmeyi ve düşünmeyi tercih ediyorum. Romantik komedi tarzını çok seviyorum ki en son izlediğim film de Crazy Rich Asians. 

En sık dinlediğiniz albüm?

Genellikle Spotify kullanıyorum, ruh halime göre de birkaç listem var.

En sevdiğiniz yazar?

Kristen Hannah ve Maeve Binchy; romantikliklerinin yanında bir kadının başarabileceklerini, yaşamını bir başkasının değil de kendisinin yönetebileceğini anlatan, birçok kadının da okuması gerektiğine inandığım yazarlardır. Türk yazarlardan ise Buket Uzuner, Zülfü Livaneli ve Yılmaz Özdil yazı dili dolayısıyla sevdiğim yazarlardır.

GİYİM

Nasıl bir giyim tarzınız var?

Sade şıklığı severim. Günlük hayatımda, yönetici konumumdan dolayı gömlek ve topuklu ayakkabı olmazsa olmazımdır. Seyahatlerde yazın pamuklu, keten kışın ise bulunduğum ortama ayak uydurabileceğim içli dışlı spor ya da klasik giyim tercihim olur. Giyimde kaliteyi ve rahatlığı tercih ediyorum.

Alışverişinizi nerelerden yapıyorsunuz?

Yurt dışındaysam North Face, Guess, Armani daha sık alışveriş yaptığım yerlerdir. Yurt içinde ise Zara, Beymen Club, Vakko, Network gerek şehirdeki mağazaları gerekse e-ticaret siteleriyle ihtiyaçlarımı yorulmadan karşılayabildiğim markalardır.

Kot markası?

Kalın ve sert kumaştan hoşlanmıyorum, vücudumun da müsait olmasından dolayı elastik ve yumuşak kot tercih ediyorum. GAP, Tommy Hillfiger her daim kullandığım kot markalarıdır.

Spor ayakkabı markası?

Nike, Salomon bu iki markayı yurt dışı seyahatlerimde mutlaka ararım. Bir ortopedistle evli olmanın etkisi de olabilir kendimi son zamanlarda çanta yerine ayakkabı ararken buluyorum :)

Gece ayakkabısı?

Ayağım rahat olduğu sürece yüzümdeki gülümseme eksik olmaz ama bu demek değildir ki şıklık arka planda kalacak. Bir aslan burcu kadını olarak önceliğim ikisinin de buluştuğu en iyi ayakkabıyı bulabilmek. Gece ayakkabısı kesinlikle topuklu ve zarif olmalı. Aldo, Vakko daha sık kullandığım markalar.

Gömlek?

İş hayatımın ve hafta sonları şıklığımın vazgeçilmezidir gömlekler. İş gömleklerimi genelde Network, spor gömleklerimi ise Zara ve Polo Garage’dan alıyorum.

Çanta?

Gardrobumun, tercih yaparken en çok zorlandığım ürünüdür çantalar. Günlük yaşamda sırt çantası olarak tercihim; Guess, Vakko ve Micheal Kors. Mevsimine göre keten, deri ya da nubuk olanları tercih ediyorum, yumuşak ve geniş ağızlı olmasına özen gösteriyorum.

Gardırobunuzun vazgeçilmezi?

Elbiselerim ve mini eteklerim... Asla bir pantolon kadını değilim tabii bu giymediğim anlamına gelmiyor. Siyahın asaletine inandığım için işte ve özel hayatımda siyah bir elbisenin yeri benim için çok farklıdır. Altına bir spor ayakkabıyla gündüz kahve içimine, aksesuar ve stiletto ile acil bir sosyal etkinliğe hazır olabiliyorum :)

En son satın aldığınız şey?

Tatile çıkmadan bir gün önce kurt köpeğimin oynarken ağzından kurtaramadığım Birkenstock terliğim.

GÜZELLİK

Parfüm (günlük /gece)?

Sarışın ve beyaz tenli olduğum için tenime uygun parfüm seçmeye özem gösteriyorum. Günlük yaşamda çiçek ve meyve kokuları, gece ise daha tatlı ve baharatlı kokuları tercih ediyorum. Şimdilerde gündüz Lancome Tresor gündüz, gece ise Dior Hypnotic Poison bana eşlik ediyor.

Şampuan?

Genelde Kerastase’i set olarak kullanıyorum. Saçım işlem gördüğü için Elixir Ultime serisini tercih ediyorum. 

Cilt bakım markası?

25 yaşımdan beri cilt bakım ürünlerine önem veririm, bunun da faydasını gördüğüme inanıyorum. Cilt analizlerinde cilt yaşımın 5 yıl geriden geldiğini öğreniyorum. Kullandığım ürünler dönemsel olarak değişiklik gösteriyor, sürekli aynı ürün üzerinden ilerlemeyi doğru bulmuyorum. Her ne kadar Dior kullanıcısı olsam da son zamanlarda natural ürünler tercihim oluyor, şu an da Loccitane Immortelle Divine Cream serisini kullanıyorum ve asla yüzümde makyajla uyumuyorum. Gece ve gündüz olmak üzere cilt temizliğimi mutlaka yapıyorum. Yazın nemlendirici üzerine sürdüğüm güneş koruyucusunun faydasına çok inanıyorum.

Saçınızı nerede kestiriyorsunuz? 

Three’S Coiffeur Serhan Çelik saç kesiminde bir numara, aynı zamanda Büşra Hanım (makeupbybusra) makyajda mucizeler yaratıyor.

Estetik yaptırdınız mı? Karşı mısınız?

Daha önce de söylediğim gibi değişime ve yeniliklere açık bir insanım, küçük dokunuşlar mucizeler yaratıyor. Karşı değilim.

Evde doğal olarak uyguladığınız güzellik sırlarınız var mı?

Daha önce birkaç denemem oldu ama cildimin reaksiyon vermesi sonucu riske girmemeye karar verdim. Cildimi uzman ellere bırakmayı tercih ediyorum ama yüz yogasına da çok inanıyorum.

GEZİ

Yurt dışına ne sıklıkla çıkıyorsunuz?

Pandemi nedeniyle uzun süredir yurt dışına çıkamıyoruz. Öncesinde kızım yurt dışında okuduğu için sıklıkla onu ziyarete gider, bunu fırsata çevirir, gezerdik. Genelde eşimle beraber kısa tatilleri yurt dışında değerlendirmeyi seviyorum.

Bizi yormayacak, hem görsel hem ruhsal olarak dinlendirecek birçok seyahatlerimiz oldu. Yurt dışında yürüyerek keşfetmeyi sevenlerdenim. Kısa tatillerimde daha çok Avrupa ülkelerini tercih ediyorum. 

Hangi ülkeleri tercih ediyorsunuz?

Kanada beni en çok etkileyen ülkelerin başında geliyor. Doğal güzellikleri, metropol şehri Toronto ve kucağında sakladığı adası, muhteşem akçaağaç (maple) şurubu ki bu şurup benim mutfağımda baş köşede yer alır, ayrıca insan hayatına dokunan birçok bilimsel ve özgür düşüncelerin çıktığı, yaşatıldığı Toronto Üniversitesi, listemin en başındadır. Avrupa ülkeleri içinde ise Fransa, İsviçre ve Yunanistan en çok tercih ettiğim ve keyif aldığım gezi rotalarıdır.

Prag’ın tarihi ve eğlencesi, Budapeşte’nin yemekleri, Cenevre’nin güvenli ve disiplinli yaşam şekli (kişinin dil bilmeden, neredeyse okuma-yazma bile bilmeden ulaşılabilirlik özelliklerini sağlayan, seyahat edip dolaşabileceği imkanlara sahip bir şehir), Hindistan’ın mistik havası, gezileri tekrarlamamın sebepleridir.

Yurt içinde yaz-kış tercihiniz?

Yurt içinde yemek yemek istediğimizde Hatay, Adana, Antep; eğlenmek istediğimizde İstanbul, İzmir; denize girmek istediğimizde Bodrum, Marmaris, Ören; dinlenmek istediğimizde ise Asos tercih ettiğimiz yerlerin başında gelir. Kışın ise ailecek kayak yapmayı sevdiğimiz için kayak merkezleri önceliğimiz oluyor. 

Şehir içinde yemek ve kahvaltı için nereleri tercih ediyorsunuz?

Akşam yemekleri için daha çok bana deniz şehri olduğumuzu hatırlatan İzmit Yelken Kulübü, öğle yemekleri için Yeşildağlar, kahvaltı için de genellikle Sapanca tarafını tercih ediyorum.

Eğlence için sürekli gittiğiniz mekan?

İstanbul’da Moda Deniz Kulübü, Mastori Meyhane, Pera Adalı favorilerim arasındadır

NASIL ARANDI: #gülhankesemenli #tarz #tarzkadın #herzamanşık #şıklık #kocaeli #magazin #giyim #trend #moda #işkadını #izmit

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.