25-04-2024 13:28

Her zaman bakımlı, şık ve zarif: Dilber Yalçın

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/11/2021
Yoğun iş temposuna rağmen her zaman bakımlı, şık ve zarif görünmeyi başaran gümrük müşaviri Dilber Yalçın, modaya bakış açısını “Kıyafet kadına değil; kadın üzerindeki kıyafete kalite katmalı” şeklinde ifade ediyor
.stripslashes($urun->baslik).

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

Kentimizin sayılı kadın gümrük müşavirlerinden olan Dilber Yalçın, çevresinde özenli ve şık giyim tarzıyla tanınıyor. Modaya bakış açısını, “Kıyafet kadına değil; kadın üzerindeki kıyafete kalite katmalı” şeklinde ifade eden Yalçın, seçimlerini de bu yönde yapıyor. Hazır giyimden ziyade, kendi zevkini ve tarzını yansıtan özel dikim parçaları tercih eden başarılı gümrük müşaviri, üzerinde taşıdığı her kıyafete mutlaka kendi yorumunu katıyor. İş yaşamında, daha çok klasik giyim tarzını tercih eden Dilber Yalçın’ın olmazsa olmazı ise ceketler. Yoğun temposuna rağmen her zaman bakımlı, şık ve zarif görünmeyi başaran Yalçın, yaşama ve modaya bakış açısını Kocaeli Life okurlarıyla paylaştı.

YAŞAM

Sizi tanıyabilir miyiz?

1986 yılında Kocaeli’de doğdum. Aslen Sivaslı’yım. Kocaeli Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümü ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunuyum. Eşim Hasan Yalçın ile 11 yıllık evliyiz; 10 yaşında Ahmet ve 3 yaşında Dilay adında iki çocuğumuz var. 2006 yılından beri aktif olarak iş hayatının içindeyim. 16 yıllık sektör tecrübemde, 2016’dan beri  gümrük müşaviri olarak ithalat-ihracat ve gümrükleme sektöründe hizmet vermeye devam ediyorum. İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği ve Doğu Marmara Gümrük Müşavirleri Derneği Kocaeli Gümrükçüler Birliği Kadın Komitesi üyeliklerimin yanı sıra Kocaeli İş Kadınları Derneği’nin de üyesiyim. Sosyal sorumluluk çalışmalarında mümkün olduğunca yer almaya çalışıyorum; özellikle kız öğrencilerin ve kadın girişimcilerin desteklenmesi projelerine katkı sağlıyorum. Bunun yanı sıra kişisel gelişim eğitimlerime devam ediyorum. Ayrıca Türk kadın tarihi ve İslamiyet’te kadın tarihi merak konularımın başında geliyor. Bu alanda bilgiler temin etmek ve kitaplar okumak ilgi alanlarım arasında öncelikli olarak yer alıyor “Öğrenmenin yaşı yoktur” sözü ile hareket ederek, şu anda oğlum ile birlikte bağlama kursuna gidiyorum, umarım başarırım.

Nerede yaşıyorsunuz?

Derince’de ikamet ediyorum.

Evinizi seçerken dikkat ettiğiniz kriterler?

Önceliğim, evim ve iş yerimin arasındaki mesafenin kısa olmasıydı. Uzun yıllar uzak bölgelerde çalıştığım için zamanımı daha fazla yollarda harcamak istemedim. Dikkat ettiğim bir nokta da çocuklarımın ev içi özgürlük alanlarının genişliği oldu. Az katlı ve doğaya daha yakın olması da diğer tercih sebebimizdi.

Evinizin en rahat köşesi?

Ailece en rahat ettiğimiz alan, terasımız. Orman manzarası ve ferahlığı bize çok iyi geliyor. Benim bireysel alanım ise adına ‘’huzur odası’’ dediğim ve kütüphane yapmaya çalıştığım odam. Burada inzivaya çekilmek beni çok rahatlatıyor.

Evinizdeki en sevdiğiniz eşya?

Eski, sallanan koltuğum.

Çalışıyor musunuz, boş vakitlerinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?

16 yıldır gümrükleme sektöründe aktif olarak çalışıyorum. Eminoğlu Gümrük Müşavirliği şirketinde, son 6 yıldır gümrük müşavirliği yapıyorum. Oldukça yoğun ve stresli bir sektörde olduğum için fazla boş vaktim olmuyor ama kendimize kalan zamanlarda, gün içinde ayrı kaldığım ailemle birlikte zaman geçirmeye çalışıyorum. Doğada olmayı ve kamp yapmayı çok seviyoruz. Ayrıca katıldığım eğitim programları ve seminerlerle zamanı kendi adıma verimli değerlendirmeye çalışıyorum.

Hafta sonlarını nasıl geçiriyorsunuz?

Hafta sonları genelde şehirde olmuyoruz. Nüzhetiye Köyü'nde küçük bir köy evimiz var, orada zaman geçiriyoruz. Köydeki komşularımız bizlere toprağı ekip biçmeyi öğretiyor, hasret kaldığımız eski köy komşuluklarını orada yaşatıyoruz. Köyde geçen zaman, bizim için çok kıymetli.

Sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor musunuz?

Fırsat buldukça… Kendi sayfalarımı genellikle anı kalmasını istediğim fotoğraflarımızı paylaşmak ve okumaktan zevk aldığım, önermek istediğim kitapları paylaşmak için kullanıyorum. En çok Instagram’da vakit geçiriyorum.

En son izlediğiniz film?

Yılmaz Erdoğan’ın ’Kin’ filmi.

En sık dinlediğiniz albüm?

Ben türkü dinlemeyi çok seviyorum, Neşet Ertaş dinlemeden bir günümü dahi geçirmemeye çalışıyorum.

En sevdiğiniz yazar?

Bu soruyu tek bir isimle geçemeyeceğim. Türk yazarlardan Şermin Yaşar ve Selen Baranoğlu; yazıları, fikirleri ve hayat tarzlarıyla bana çok yakın geliyor. Yabancı yazarlardan en çok etkilendiklerim ise Virgina Woolf ve Maksim Gorki olmuştur. Aynı zamanda Sarah Jio’nun romanları da bana çok sürükleyici gelir.

GİYİM

Nasıl bir giyim tarzınız var?

Ruh halimle orantılı bir tarzım var aslında. Ruhumun enerjisi bana ışık tutuyor. Günlük rutinde, içinde daha rahat edebileceğim kombinler seçiyorum. Kendime özel parçaları taşımayı seviyorum, bu nedenle  hazır giyimin yanı sıra özel dikim parçalara kendi yorumumu katarak kullanıyorum. İşim gereği klasik giyim ve takım elbiseleri daha sık  tercih etmek zorunda kalıyorum.

Alışverişi en çok nereden yapıyorsunuz?

Alışveriş anlayışım, ihtiyaçlarım doğrultusundadır. Sadece marka veya etikete sahip olmak adına harcama yapmam, bütçem doğrultusunda hareket ederim. Her kadın şık, bakımlı ve zarif olmalı ancak üzerindeki nesneye kendi kalitesini yansıtmalı. Kadının bilgisi, ilmi, başarıları ve karakterindeki kalite markalaşmalı. Böylece daha zarif ve asil olur. Mustafa Kemal’in söylediği gibi, “Kadınlarımız için mücadele alanı, biçim ve kılıktaki başarıdan çok ışıkla, bilgi ve kültürle, gerçek faziletle süslenip donanmaktır.” Bu düşünceden hareketle ben de kendime özgü dikimleri ve tasarımları daha çok seviyorum, bu nedenle adına terzi dediğimiz emektarları sıklıkla tercih ediyorum. Çekim için gardırobumdan seçtiğim parçalar da Alev Şenol Dikim Evi, Hokka Atelier & Designer ve Chima ürünlerinden oluşuyor.

Gardırobunuzun vazgeçilmezi?

Mesleğim nedeniyle ceketler her zaman benim kurtarıcım.

Moda ikonu?

Kendisi moda ikonu mu tam bilemedim ama Nur Bilen Yavuzer’in tarzını ve sadeliğini beğeniyorum.

En son satın aldığınız şey?

Örme bir şal.

GÜZELLİK

Parfüm?

Yves Saint Laurent Black Opium.

Şampuan?

Daily Perfection.

Cilt bakım markası?

Genosys.

Saçınızı nerede kestiriyorsunuz?

Çok uzun yıllardır arkadaşım Seda (Pink&Black Kuaför) her türlü nazımı çekiyor. İzmit’te ise adresim, Makas İzmit.

Estetik yaptırdınız mı? Karşı mısınız?

İmmün sistem rahatsızlığım nedeniyle yaptıramıyorum. Abartı bir şekilde olmadığı sürece karşı değilim, kişi aynaya baktığında kendisini  iyi hissettiği sürece sorun yok.

Evde doğal olarak uyguladığınız güzellik sırlarınız var mı?

Hiç sırrım yok, bu konuda profesyonel ellerden destek almayı tercih ediyorum.

GEZİ

Yurt dışına ne sıklıkla çıkıyorsunuz?

Henüz yurt dışı seyahatim olmadı, yurt içi seyahatlerimi tamamlamadan yurt dışına çıkmak istemiyorum.

Yurt içinde yaz-kış tercihiniz?

Yazın daha çok Ege Bölgesi’ni tercih ediyoruz. Kış aylarında ise mesafe nedeniyle Bolu-Abant’a sıklıkla gidiyoruz.

Hafta sonlarında kaçış noktalarınız?

Öncelikli kaçış noktamız, köydeki evimiz. Doğa yürüyüşleri ve kamp etkinlikleri de katılmayı sevdiğimiz aktivitelerin başında geliyor.

Şehir içinde kahvaltı ve yemek için nereleri tercih ediyorsunuz?

Şehir merkezleri fazlasıyla kalabalık geliyor bana. Özellikle çocuklu aileler için mekanların kalabalığı ayrı bir telaş bana göre. Bu nedenle daha kırsal alanlardaki butik işletmeler tercihimiz oluyor. Kocaeli bu konuda çok zengin. Özellikle Yuvacık ve Sapanca tarafında kahvaltı için güzel mekanlar var. Merkezde ise ulaşımı ve ferahlığı nedeniyle Maide Restaurant’ı tercih ediyoruz.

NASIL ARANDI: #dilberyalçın #moda #tarzkadın #tarz #kıyafetikalite #gümrükmüşaviri #stil #stilkadın #kadıngiyim #ikon #şık #zarif #bakımlı #güzellik #gezi #yaşam #seyahat

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.