27-07-2024 07:47

Gülüşünüz emin ellerde: Kocaeli Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/11/2023
Kocaeli Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği; başarılı hekim kadrosu, teknolojik alt yapısı ve bünyesindeki diş laboratuvarıyla hızlı ve güvenli diş tedavisinin yeni adresi
.stripslashes($urun->baslik).

Kocaeli Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği; genç ve dinamik hekim kadrosu, teknolojik alt yapısı ve bünyesindeki diş laboratuvarıyla adını kısa sürede duyurmayı başardı. İzmit Mehmet Ali Paşa Mahallesi’ndeki iki katlı şık ve ferah binasında ekim ayı itibariyle hizmet vermeye başlayan merkezde, ağız ve diş sağlığıyla ilgili tüm tedaviler başarıyla gerçekleştiriliyor. İşinde uzman bir kadroyla çürük tedavisinden implanta, gülüş tasarımından ortodontik tedavilere kadar her konuda yüz güldüren sonuçlara imza atan merkez, ‘Bizimle Gülümseyin’ sloganıyla çıktığı yolda güvenle ilerliyor. Kentimizin en yeni ağız ve diş sağlığı merkezi olan Kocaeli Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği ile ilgili bilgileri, merkezin üç başarılı diş hekimi; Dt. Ertuğrul Altaçlı, Dt. Tunahan Yüksek ve Dt. Tarık Kara’dan aldık. 


Ertuğrul Bey, ilimize çok şık bir ağız ve diş sağlığı merkezi kazandırdınız. Kocaeli Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nde hangi hizmetler veriliyor?
Ertuğrul Altaçlı: Merkezimizde ağız ve diş sağlığı alanında hemen hemen tüm tedaviler uygulanıyor. Bunların arasında kanal tedavisi, dolgu, diş taşı temizliği, ortodontik tedaviler, implant, çocuk diş tedavisi, implant tedavisinde kapalı sinüs lifting, açık sinüs lifting, gülüş tasarımı ve diş eti cerrahisini sayabiliriz.

Burada nasıl bir işleyiş var? 
Tunahan Yüksek: Polikliniğimiz 2 katlı ve hastalarımıza 4 kliniğimizle hizmet veriyoruz. Alt kattaki kliniğimizi sadece muayeneye ayırdık. Hastalarımız öncelikle bu kliniğe alınıyor, şikayetleri dinleniyor, tanısı konuluyor. Eğer gerekiyorsa, röntgen ve tomografi tetkikleri de bünyemizde yapılıyor. Tanısı konulan hastamız, tedavisiyle ilgili hekimimize yönlendiriliyor, tedaviler ise üst katımızdaki kliniklerde yapılıyor. Bir kliniğimiz sadece cerrahi işlemlere ayrıldı. Çok majör ameliyatlar haricinde her türlü cerrahi işlemi burada gerçekleştirebilecek donanıma sahibiz. Polikliniğimizde hastane mantığıyla kurguladığımız, profesyonel bir işleyiş var. 

ÖNCE DİŞ ETİ SAĞLIĞI
Peki tedavi süreci nasıl işliyor?

Tarık Kara: Önce hastamızın tedavisine yönelik bir planlama yaparız. İşe diş eti tedavisiyle başlarız çünkü sağlıksız diş etinin üzerine yapılan diş tedavisi hastayı da hekimi de mutlu edecek sonucu vermez. Diş eti problemleri giderilmeyen hastalar, diş tedavisi yapılmış olsa bile bir süre sonra sıkıntı yaşayabilir. Diş eti tedavisinin ardından, hastamızın ihtiyacına yönelik diş tedavisini planlarız. Örneğin, hastamıza zirkonyum kaplama yapılacaksa önce diş eti tedavisi yapılır, sonra eğer gerekiyorsa dolgu ya da kanal tedavileri gerçekleştirilir, son olarak kaplaması takılır.

Şu sıralar en yaygın uygulamaların başında implant tedavileri geliyor… Kocaeli Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nde bu alanda ne gibi çalışmalar yapılıyor?
Ertuğrul Altaçlı: Dişsiz hastalarımız için uygulanabilecek farklı yöntemler var ama eğer diş durumu uygunsa implantı en başta öneririz. Bunun sebebi, kişinin kendi dişine en yakın hissiyatı sağlayan tedavi yönteminin implant olmasıdır. Bu tedavide en kritik noktalardan biri kullanılacak implantın kalitesidir. Düşük kaliteli implantlar hem hastaya hem de hekime zorluk çıkarabilir. Bu noktada hastalarımız yabancı markaların iyi, yerli markaların kötü olduğuna dair bir yanılgıya düşebiliyor. Oysa çok iyi yerli üretim implantlar olduğu gibi asla kullanılmaması gereken yabancı markalar da var. Biz, merkezimizde başarısı kanıtlanmış, en kaliteli yerli ve yabancı implant markalarıyla çalışıyoruz. Gel gelelim; hastanın ağız sağlığı uygun hale getirilmeden implant uygulanmışsa ya da cerrahi işlem olması gerektiği gibi yapılmamışsa, dünyanın en kaliteli implantı kullanılsa dahi yüz güldüren bir sonuç elde edilemez. 

IMPLANT CERRAHİSİ
Hiç dişi olmayan bir kişiye en fazla kaç implant yapılabilir?

Tarık Kara: Bu hastanın yaşına, kemik durumuna ve ağız sağlığına göre değişir. Hastamız çok yaşlıysa ya da kişinin kemik yapısı yeterli düzeyde değilse, alt ve üst damaklara ikişer implant yapılarak üzerine protez takılabilir. Böylece toplam 4 implantla tüm çeneyi doldurabiliriz. Kemik seviyesi daha uygun hastalarda, alt ve üste dörder implant da çalışılabilir. Bu yöntemlerle hastamız damak kullanmak zorunda kalmaz. Sabit protezler için ise alt ve üst damaklara 6’şar ya da 8’er implant yeterlidir ki biz genellikle 6 implant üzerine çalışırız. Bunun dışında bazen hastalarımız dişlerinin tam olmasını istiyor. Böyle durumlarda çift çeneye toplam 12 hatta hastanın talebine ve kemik durumuna göre 14 tane implant yapılabilir. 

Pek çok kişi implant tedavisinden çekiniyor. İşlemin nasıl yapıldığı hakkında da bilgi alabilir miyim?
Ertuğrul Altaçlı: Implant cerrahisinde, lokal anestezi yapılarak diş eti açılır, kemiğe ulaşılır, kemiğin içerisine titanyum bir malzeme yerleştirilir ve diş eti kapatılır. İlk adım burada son bulur ve dokuların iyileşmesi beklenir. 3 ay sonra aynı titanyum malzemenin üzerine implantla bağlantıyı sağlayacak metal malzeme yerleştirilir. Bu sırada hastamızın ağzının dijital ölçüsü alınır. Ölçüye uygun olarak gelen dişler, implantın üzerine vidalanır. 

Implant tedavisinde hasta ne süreyle dişsiz kalıyor?
Tunahan Yüksek: Implant tedavisinde çalışma mantığı hekimden hekime değişiklik gösterebileceği gibi hastanın durumuna göre de değişebilir. Son dönemde hastayı hiç dişsiz bırakmadan tamamlanan implant tedavileri çok revaçta ve Kocaeli Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği de bu imkana sahip. Bununla beraber ben, bir diş hekimi olarak henüz iyileşme sürecini tamamlamamış implantın üzerine yük bindirilmesinin başarı oranını düşürdüğünü düşünüyorum. Yine de eğer hastamızın sosyal yaşamı bir süreliğine dahi dişsiz yaşamasına uygun değilse geçici dişleri aynı gün içinde takabilme imkanımız var. Bu imkanı farklı tedavilerde de kullanıyoruz. Örneğin, diş eti cerrahisi yaptığımız durumlarda, geçici dişler diş etinin daha güzel şekil almasına yardımcı oluyor.

GÜLÜŞ TASARIMI
Kocaeli Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nde gülüş tasarımı üzerine hangi çalışmalar yapılıyor?

Tarık Kara: Gülüş tasarımı uygulamalarımızda kullanacağımız yönteme yine hastamızın durumuna göre karar veriyoruz. Kişinin diş yapısı güzelse, göze çarpan bir çapraşıklık yoksa ama hastamız estetik açıdan dişlerini beğenmiyorsa işe diş beyazlatmayla başlarız. Bu yeterli gelmezse, hastamızın diş sıkma alışkanlığı yoksa ve diş yapısı da uygunsa kendisine lamine diş kaplamasını öneririz. Bu işlemde dişin ön yüzeyi hafifçe aşındırılır ve dijital ölçüyle hastamıza özel tasarlanan incecik porselen yapraklar, diş yüzeyine yapıştırılır. Lamine işlemlerinde kullanılan, porselen ve kompozit olmak üzere iki malzeme vardır. Porselen lamineler daha parlak ve zor leke tutan bir yapıya sahiptir. Kompozit lamineler ise renklenmeye daha müsait olmakla beraber hastanın dişine hiç zarar verilmeden yapılabilir. Ayrıca herhangi bir sebeple kırıldığında kompozit lamineler hızlı ve kolay tamir edilir.

Peki, hastanın durumu lamine diş kaplamasına uygun değilse?
Tarık Kara: Dişlerinde çok fazla çürük varsa ya da çok problemli bir diş yapısına sahipse zirkonyum kaplamalar daha uygun olur. Zirkonyum kaplamanın lamineden farkı, dişin lamineye oranla daha fazla aşındırılmasıdır. 

SÜRE KISALIYOR
Lamine ve zirkonyum diş kaplamalarının ömrü ne kadar?

Tunahan Yüksek: Bu tamamen hastanın kullanımına ve dişlerine iyi bakmasına bağlı. Sürekli tütün ürünü, kahve, çay tüketmeyen; düzenli bakımını ihmal etmeyen, diş sıkması sorunu olmayan ve beslenmesine dikkat eden hastalarımız dişlerini çok uzun yıllar kullanabilir.

 

Merkezinizde ortodonti tedavileri de yapılıyor mu?
Ertuğrul Altaçlı: Evet, yapılıyor. Ortodonti tedavileri için merkezimize gelen bir uzman hekimimiz var. Tel ve şeffaf plak tedavilerini ortodonti uzmanımız gerçekleştiriyor. 

 

Kocaeli Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği’nin kendine ait bir de laboratuvarı var. Bu durum hastalarınıza nasıl bir avantaj sağlıyor?
Tunahan Yüksek: Merkezimizdeki tüm tedavilerde, diş ölçüleri dijital olarak alınıyor ve tasarımlar binamızın üst katındaki kendi laboratuvarımızda, birinci kalite malzemelerle hazırlanıyor. Dolayısıyla, geçici diş gereken tedavilerde hastalarımız aynı gün dişlerine kavuşuyor, kalıcı dişler ise diğer merkezlere oranla çok daha çabuk üretiliyor. Laboratuvarımız sayesinde hastalarımızın yeni dişlerine kavuşma süresi fark edilir düzeyde kısalıyor.

 

Mehmet Ali Paşa Mah. Bağdat Cad. Erkan Sok. 20/A İzmit/Kocaeli
Tel: 0549 911 41 41
instagram: @kocaelidispoliklinigi

NASIL ARANDI: #Kocaeli Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği # diş hekimi # diş # implant # ertuğrul altaçlı # tarık kara # tunahan yüksek

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.