25-04-2024 18:49

Gönül Yüzseven: Skolyozum 3 ayda 17 derece geriledi

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 01/04/2022
Gönül Yüzseven’in, doktoru tarafından 33 derece ölçülen skolyozu, Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’nde uygulanan egzersiz programıyla 3 ayda 17 derece geriledi
.stripslashes($urun->baslik).

Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’nin kurucusu, fizyoterapist Elif Akıncı, duruş bozukluklarından ve genetik faktörlerden kaynaklanan omurga rahatsızlıkları konusunda yaptığı başarılı uygulamalarla adını kısa sürede ülke genelinde duyurmayı başardı. Bizzat geliştirdiği, kişiye özel rubatonik pilates metodunun yanı sıra schroth terapi yöntemiyle de pek çok kişinin ağrılarından kurtulmasına yardımcı olan Elif Akıncı; son olarak skolyoz rahatsızlığıyla mücadele eden 23 yaşındaki Gönül Yüzseven’in yaşamına dokundu. Akıncı, uyguladığı egzersizlerle, Yüzseven’in doktoru tarafından 33 derece ölçülen skolyoz açısının, 3 ay gibi kısa bir sürede 16 dereceye gerilemesini sağladı. Skolyozu olduğunu, bel kıvrımındaki eşitsizliği tesadüfen fark ederek anlayan Gönül Yüzseven, Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’nde uygulanan 3 aylık egzersiz programı sonucunda skolyozunun 17 derece gerilediğini söyledi. Yüzseven, yaşadığı süreci şöyle anlattı:

AMELİYAT KAÇINILMAZDI

“Skolyozum olduğunu tesadüfen, aynada kendime bakarken fark ettim. Aynaya baktığımda sol ve sağ bel kıvrımımda eşitsizlikler olduğu dikkatimi çekince soluğu hemen bir hastanede aldım. Yapılan doktor kontrolü ve tetkikler sonucunda, 33 derecelik skolyoz teşhisi konuldu. Doktorum, bu sonucun ameliyat derecesine yakın olduğunu; önce egzersiz ve korseyle skolyozumun derecesini azaltmaya yönelik çalışma yapmam gerektiğini söyledi. Aksi taktirde ameliyat kaçınılmaz olacaktı.

AĞRILARIM SKOLYOZ YÜZÜNDENMİŞ

O güne kadar günlük yaşantımdaki şiddetli ağrıların, hep okul temposu ve sosyal hayatımdan kaynaklandığını, günün yorgunluğundan dolayı olduğunu zannediyordum. Ciddi bir skolyoz derecem olduğunu öğrenince hemen bir önlem almak ve egzersiz programına başlamak için tavsiye üzerine Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’ni aradım ve bir randevu aldım. Fizyoterapist Elif Akıncı ile ilk görüşmemizde, Elif Hanım röntgenlerimi inceledi ve skolyoz kaynaklı orantısızlığın sadece bel kıvrımımda değil, omuzlarımda ve kalça kemiğimde de olduğunu söyledi. Bu gözle görülür farkı ne ben ne de doktorum fark etmiştik.

3 AYDA 17 DERECE

Elif Hanım, bu görüşmenin ardından bana özel bir program hazırladı ve o günden sonra Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’nde haftanın 3 günü schroth ve rubatonik pilates egzersiz dersleri almaya başladım.Düzenli olarak yaptığım bu egzersizlerle 3 ayın sonunda; skolyozumda 17 derecelik bir düzelme oldu. Günlük yaşantımdaki ağrılarımın birçoğu geçti; omuz, kalça ve bel kıvrımımdaki orantısızlık tamamen düzeldi. Bu gelişmelerin en büyük sebebi, Elif Hocamın disiplinli ve ilgili çalışmaları. Kendisi alanında uzman bir fizyoterapist. Benim gibi tembel bir öğrenciyle bile 3 ayda böyle bir sonuç elde etti. Ben de artık daha çok çalışıp önümüzdeki aylarda daha iyi sonuçlar için çabalayacağım. Egzersizlerim bitse bile hayatıma çok olumlu etkisi olan sevgili Elif Akıncı  hocam ile kontrollerime devam edeceğim. Bundan sonra pilatesi hayatımdan çıkarmayı düşünmüyorum. Herkese gönül rahatlığıyla buraya gelip, bir kez dahi olsa Elif Hocam ile görüşmesini öneririm”

 

İZMİT MERKEZ:

Adres : Körfez Mah. D-100 Karayolu Üzülmez İş Merkezi No:  127 kat: 2 İzmit/kKocaeli

Tel : 0262 322 9 322

Gsm : 0541 5334541

Web: www.elifakinci.com.tr

Instagram : fzt.elif_aknc

Youtube : Elif Akıncı Official

mail:info@elifakinci.com.tr

 

ATAŞEHİR ŞUBE:

Barboros Mahallesi Al Zambak Sok. Varyap Meridian Grand Tower A Blok Ofis Kısmı Kat 2 Dai: 29 Ataşehir/İstanbul

Tel :0533 1474471

NASIL ARANDI: #elifakıncı #fizyoterapist #elifakıncıpozitifyaşammerkezi #izmit #ataşehir #skolyoz #omurga #sağlık #egzersiz #kişiyeözel #program #kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.