25-04-2024 07:52

Gölcüklülerin buluşma noktası: Anfora Cafe & Restoran

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/05/2023
Gölcüklüler, denize sıfır konumu, yemyeşil bahçesi ve muhteşem manzarasıyla Anfora Cafe & Restoran’dan vazgeçemiyor
.stripslashes($urun->baslik).

HABER: SERPİL ÇOLAK TÜRKOĞLU

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

Gölcük’ün en gözde yürüyüş ve eğlence alanlarından Kavaklı Sahili’nde bulunan Anfora Cafe & Restoran, yaz aylarına hazır. Denize sıfır konumuyla, yemyeşil bahçesiyle, muhteşem Körfez manzarasıyla dikkat çeken mekan, bu yaz da Gölcüklülerin buluşma noktası olacak. Gölcük halkı, Anfora Cafe & Restoran’ın sakin, dingin ve huzur veren ortamında arkadaşları ya da aileleriyle birlikte bu yaz da keyifli vakit geçirecek.

Günün yorgunluğunu ve stresini atmak, rahat bir nefes almak isteyenleri gün boyu ağırlayacak mekan, birbirinden lezzetli yemekleriyle de damakları şenlendirecek.

MEKAN YENİLENDİ

Anfora Cafe & Restoran’ı yaklaşık 16 yıldır işleten Mehmet Kanpara, özellikle yaz aylarında çok büyük ilgi gören mekanda bir takım değişiklikler yaptı. Gölcüklülerin rahatı ve konforu için dış mekandaki koltuklar yenilendi, deniz manzarasına karşı keyif yapmak isteyenler için de bahçeye yeni koltuklar alındı. Gölcük’ün Kanpara Mahallesi’nde doğup büyüyen, yılın yarısını Türkiye’de yarısını da Almanya’da geçiren Mehmet Kanpara, işletmeciliğe yabancı bir isim değil. Almanya’da da üç ayrı mekan işleten Kanpara, Türkiye’de bulunduğu süre içinde zamanını Anfora Cafe & Restoran’da geçiriyor, yurt içinden ve yurt dışından misafirlerini kendi mekanında ağırlamaktan büyük keyif aldığını söylüyor.

AİLELER RAHAT EDİYOR

Yaklaşık 4 dönüm üzerine kurulan Anfora Cafe & Restoran, iç mekan, dış mekan ve bahçe olmak üzere üç ayrı alandan oluşuyor. Toplamda 1000 kişiyi ağırlayabilecek büyüklükteki Anfora Cafe & Restoran’ın iç mekanını genelde aileler tercih ediyor. Burada bulunan çocuk oyun parkında çocuklar gönüllerince eğlenirken, aileler de çayını-kahvesini huzurla yudumluyor. İç mekan, grup yemekleri için de oldukça uygun. Ramazan ayında 150-200 kişilik iftar yemeklerine ev sahipliği yapan mekanda kış aylarında şömine keyfi de yapabilirsiniz. Nişan ve düğün sonrası yemekler için de iç mekan oldukça elverişli. Camekanla çevrili dış mekan ise nargile severlere hitap ediyor. Camları ve üzeri açılan mekan, gençlerin uğrak noktalarından biri. Denize sıfır konumuyla dikkat çeken bahçe ise yaz akşamlarında çok keyifli oluyor.

DÜNYA LEZZETLERİ

Anfora Cafe & Restoran’ın menüsü ise oldukça zengin. Dünya mutfağının en seçkin lezzetlerine yer verilen menüde; köri soslu tavuktan fajitaya, pizzalardan makarna çeşitlerine kadar aradığınız her şeyi bulabilirsiniz. Aperitif bir şeyler yemek isteyenler; tost ve hamburger çeşitlerini, dürüm ya da gözlemeleri tercih edebilir. Anfora Cafe & Restoran’da Türk mutfağından da lezzetler bulunuyor. Çökertme kebabından pideli köfteye, karışık ızgaradan mantıya kadar nefis lezzetler menüde yer alıyor. Anfora Cafe & Restoran’ın en çok ilgi gören lezzeti ise ‘Anfora Special’. Jülyen şeklinde doğranmış ve marine edilmiş etin sac tavada krema sosuyla hazırlanmış halini bir kere yiyen bir daha vazgeçemiyor.

GÜN BOYU KAHVALTI

Anfora Cafe & Restoran’da hafta içi ve hafta sonu, sadece sabahları değil günün her saati kahvaltı yapabilirsiniz. Yaklaşık 23 çeşit ürünün yer aldığı serpme kahvaltıda peynir, zeytin ve reçel çeşitleri, bal, tereyağ, kaymak, salam, acuka, biber kızartması, menemen, tavada sucuklu yumurta ya da isteğe bağlı olarak peynirli omlet, patates kızartması ve gözleme çeşitleri bulunuyor. Serpme kahvaltı yapmak istemeyenler için tabak kahvaltı da mevcut. Kahvaltıda ikram edilen ürünlerin doğal olmasına özen gösteriliyor, genellikle civar köylerden alınarak yerel üreticiler de destekleniyor. Kahvaltının sunumu da oldukça dikkat çekici. Mehmet Kanpara, sunum için ‘Gölcük’te başka yerde böyle bir sunum görmeniz mümkün değil’ diyor. Kahvaltıda sınırsız çay ikramının da yapıldığı mekandan müşteriler memnun ayrılıyor.

ÇEŞİT ÇEŞİT KAHVELER

Anfora Cafe & Restoran’da Türk kahvesinden espresso’ya, filtre kahveden latte’ye, sıcak çikolatadan buharla pişen sahlebe, meyve çaylarından bitki çaylarına kadar aradığınız tüm sıcak ve soğuk içecekleri bulmanız mümkün. Anfora Cafe & Restoran’ın bir özelliği de nargileleri. Gölcüklüler, özellikle yaz akşamları bahçede nargile keyfi yapmak için Anfora Cafe & Restoran’ı tercih ediyor. Sadece Gölcük’ten değil civar ilçelerden de müşterileri olduğunu söyleyen Mehmet Kanpara, “Müşterilerimizi elimizden geldiğince iyi ağırlamaya ve buradan memnun göndermeye çalışıyoruz. Bunu da başardığımıza inanıyorum” diyor.

 

Gölcük Kavaklı Sahili

Telefon: 0 262 414 00 35

www.cafeanfora.com

Instagram: @cafeanfora

NASIL ARANDI: #anfora # kafe # restoran # mehmet kanpara # gölcük # yemek # mekan

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.