17-09-2024 16:01

Geleceğin liderleri burada yetişiyor; Özel Alfa Çocuk Anaokulu

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 02/11/2023
Kapılarını geçtiğimiz haziran ayında Kartepe’de açan Alfa Çocuk Anaokulu geleceğin lider ruhlu, öğrenmeye açık, keşfeden ve sorgulayan bireylerini yetiştirme misyonuyla yola çıktı
.stripslashes($urun->baslik).

HABER: ZEYNEP AKAR

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN 

 

İspanyolca öğretmeni Nagihan Kaskara ve eşi Türk Silahlı Kuvvetleri personeli Uğur Kaskara, matematik öğretmeni Hülya Yılmaz ve eşi Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Ömer Yılmaz, İşletme Fakültesi mezunu, şirketin yönetim kurulu başkanı Sibel Arslan Koşat ve eşi Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi Müdür Yardımcısı Özgür Koşat omuz omuza verdi; ilimize yepyeni bir eğitim kurumu kazandırdı. Eğitim gönüllülerinin girişimiyle geçtiğimiz haziran ayında kapılarını açan Alfa Çocuk Anaokulu, gerek fiziksel şartları gerekse benimsediği ‘bütünleşik eğitim’ yaklaşımıyla kısa sürede adını duyurdu. Her çocuğun farklı kişilik özelliklerine sahip olduğu gerçeğini göz önüne alarak, farklı eğitim modellerini öğrencilerinin ihtiyacına uygun şekilde bir araya getiren kurum; çağımızın hızla değişen şartlarına ayak uydurabilen, kendisini doğru ifade edebilen, liderlik vasfı ve sorumluluk bilinci gelişmiş, insani değerlere saygı gösteren, çevreye duyarlı, bilime ve sanata önem veren bireyler olarak yetiştirme vizyonuyla yola çıktı. 3-6 yaş grubu öğrencilerin güvenliği ve ihtiyaçlarına uygun, özel olarak projelendirmiş eğitim binası ve geniş bahçesiyle fark yaratan Alfa Çocuk Anaokulu hakkında merak edilenleri, kuruculardan Nagihan Kaskara, Hülya Yılmaz ve Sibel Arslan Koşat’a sorduk.

Nagihan Hanım, Kartepe’ye anaokulu açma fikrinin nasıl doğduğunu sizden dinleyebilir miyiz?
Kocaeli’nin bu güzel ilçesine eşimin görevi nedeniyle geldik. Bu bölgeyi o kadar çok sevdik ki görev süremiz bittikten sonra da ne Kartepe ile ne de buradaki dostlarımızla bağımız hiç kopmadı. Şu an ortaklığımız olan arkadaşlarımız ile bir araya gelip Kartepe’de eğitimcilerin elinin değdiği bir okul açmak için yola koyulduk.

Neden anaokulu?
Nagihan Kaskara: Aslında bu projenin doğuşu kurucularımızın her birinin eğitim alanındaki projelerinin bir araya gelmesi ile oluştu. Bunun yanında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin kıdemli personeli eşim Uğur Kaskara, ülkemizin bekasını sağlayacak en güçlü unsurun ‘kalem’ olduğunu belirterek, bu yönde araştırmalarını yoğunlaştırmıştı. Kurucularımız da eğitim alanında yatırım için yönelim halindeydiler. Eğitimin ve öğrenmenin en kritik basamaklarından biri anaokulu olduğundan, hem anne kimliğimiz hem de eğitimci kimliğimizle enerjimizi birleştirdik; Kartepe’ye böyle bir eğitim yuvası kazandırmak ve anaokulu açmak için üç kurucu olarak karar alıp, eşlerimizle birlikte kolları sıvadık.

İLK ÖĞRETMEN: ANNE
Peki, süreç nasıl ilerlerdi?

Hülya Yılmaz: Anaokulu açma fikri hepimizi çok heyecanlandırdı. Eşim Kocaeli Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi Okul Müdürü Ömer Yılmaz, özel bir sosyal bilimler lisesi kurup geleceğin devlet adamlarını yetiştirmek için bir nevi diplomatik lise açmak istiyordu. Ancak ortaklar olarak yaptığımız istişarelerde, ‘ilk öğretmen olan anne’den sonra en önemli dönemin anaokulu olduğu fikri olgunlaşınca, çalışmalara hiç zaman kaybetmeden başladık. Sürecin sorunsuz ve eksiksiz ilerlemesi için bu konularda danışmanlık hizmeti veren bir uzmanla birlikte yol aldık. Okulumuza eylül ayı itibariyle de ilk öğrencilerimizi aldık. 

Alfa Çocuk Anaokulu’nun fiziksel özellikleri hakkında da bilgi alabilir miyim?
Sibel Arslan Koşat: Uzman eğitim kadrosu ile 3-6 yaş grubu çocuklarımıza eğitim veren okulumuz, iki kat üzerinde toplam 1100 metrekare kapalı alana, 500 metrekare büyüklüğünde de bahçeye sahip. Altı sınıfımızın haricinde satranç, müzik, spor faaliyetlerinin yapıldığı bir atölyemiz, yemekhanemiz ve uyku odamız var. Diğer alanlarda ise idari birimlerimiz ve psikoloğumuz bulunuyor. Anaokulu projemizi hazırlarken bu alanda yüzlerce okulla çalışan uzman bir mimarla çalıştık ve tüm projeyi çocukların güvenliğini göz önüne alarak oluşturduk. 
Eşim Özgür Koşat’ın gerek idarecilik tecrübesi gerekse aktif kayak, yüzme ve tenis antrenörlüğünde oluşturduğu birikimi; mimari çizim, bahçe planı ve outdoor etkinlikleri konusunda bize büyük katkı sundu.

BÜTÜNLEŞİK YAKLAŞIM
Alfa Çocuk Anaokulu’nda, çocukların bir günü nasıl geçiyor?

Sibel Arslan Koşat: Öğrencilerimiz güne ‘çember saati’ dediğimiz, aidiyet duygusunun gelişmesine yardımcı olan bir günaydınlaşma ritüeliyle başlıyor ve ardından kahvaltıya geçiyorlar. Sonra sınıf etkinlikleri başlıyor, yaş gruplarına göre derslerini yapıyorlar. Öğle yemeğinden sonra küçükler uykuya gidiyor, diğer sınıflarımız etkinliklerine devam ediyor. Akşam üzeri ikindi kahvaltıları oluyor, ardından çıkış saatine kadar etkinlikleri devam ediyor. 

Alfa Çocuk Anaokulu’nda hangi eğitim modeli uygulanıyor?
Hülya Yılmaz: 3-6 yaş erken çocukluk dönemi, öğrenmenin en yoğun olduğu dönemdir. Alfa Çocuk Anaokulu’nda önceliğimiz çocuklarımızın merak duygularını geliştirmek, öğrenme konusundaki isteklerini yükseltmek ve onlara öğrenme heyecanı verebilmek. Hızla gelişen dünyada tek bir eğitim anlayışına bağlı kalmak doğru değil. Sağlıklı ve mutlu bireyler yetiştirmek için çıktığımız bu yolda, eğitime öğrencimizi çok iyi tanıyarak başlıyoruz. Bu amaçla, Milli Eğitim Bakanlığı’nın kazanımlarından uzaklaşmadan bütünleşik bir yaklaşımı benimsedik ve sistemimizi buna göre kurduk.

ÖĞRENCİYE ÖZEL PROGRAM
Bu sistem nasıl işliyor?

Nagihan Kaskara: Her çocuğun kendisine has özellikleri vardır ve bu özellikler sınıfın geneline yansır. Okulumuzda her çocuğa, dolayısıyla da her sınıfa farklı yaklaşan dinamik bir eğitim sistemi var. Bu anlamda öğrenciyi tanımak amacıyla akademisyen destekli çalışmalar yapıyoruz. Çocuğu tanıdıktan sonra ona uygun bir çalışma programı hazırlıyoruz. Program dâhilinde psikoloğumuz, aile işbirliği ile öğrencinin gelişimini sürekli izliyor. 

 

Okulda öğrenciler hangi etkinlikleri yapıyor?
Sibel Arslan Koşat: Sınıflarımızda, çocukların yaş grubuna göre Türkçe dil etkinliği, öz bakım ve günlük yaşam becerilerini geliştirecek etkinlikler, oyun temelli matematik, yabancı dil etkinliği, fen ve doğa etkinliği, sanat etkinliği, steam çalışmaları, fiziksel aktiviteler, robotik kodlama, çocuk yogası, tenis, drama ve müzik ile çoklu zekâ gelişimi etkinlikleri yapılıyor. Teknolojinin çocuklara getirdiği kazanımları reddetmeden, teknolojinin yarattığı olumsuzların önüne geçmek için sınıflarımızda akıllı tahtalara yer vermedik. Çizgi film izleterek çocukların vaktini ekranla çalmak istemiyoruz.

BAHÇEDE EĞİTİM DEVAM EDİYOR
Gördüğüm kadarıyla öğrenciler okulun bahçesini de etkin olarak kullanıyor…

Çocuklarımız, yaz-kış mutlaka her gün belli bir süre dışarıya çıkıp bahçede vakit geçiyor, açık havada etkinlik yapıyor. Hatta her hava koşulunda bahçede olabilmeleri için yağmurluk ve çizmeleri okulda duruyor. Oyun ve spor alanlarının yanı sıra bahçemizin bir bölümünü küçük bir hobi bahçesi ve mutfak ünitesi olarak planladık. Öğrencilerimiz bu alanlarda çok mutlular. 

Alfa Çocuk Anaokulu’nda çocuklar nasıl besleniyor? 
Hülya Yılmaz:  Sabah kahvaltısı, öğle yemeği ve ikindi öğünleri diyetisyenimiz tarafından çocukların gelişimi ve dengeli beslenmesi göz önüne alınarak özel olarak hazırlanıyor. Bu konuda çok hassasız. Tüm yemeklerimiz, en doğal ve taze malzemelerle, hijyen kurallarına eksiksiz uyularak okulumuzun mutfağında hazırlanıyor. Kullandığımız yoğurt, reçel, tarhana, turşu gibi ürünlerin hepsini kendimiz yapıyoruz, mutfağımızda hiçbir şekilde paketli ya da dondurulmuş ürün kullanmıyoruz. 

Alfa Çocuk Anaokulu hangi saatler arasında eğitim veriyor?
Okulumuzda 08.30-17.30 saatleri arasında ders yapılıyor ama nöbetçi öğretmenlerimiz, sabah 07.30’dan itibaren okulda oluyor.


Kartepe Kent Meydanı, Fatih Sultan Mehmet Mah. Çamlık Cad. No: 72/21 Kartepe/Kocaeli
Telefon: 0533 629 82 41
Web: www.alfacocukanaokulu.com
Instagram: @alfacocukanaokulu

NASIL ARANDI: #alfa çocuk anaokulu # kartepe # eğitim # çocuk # eğitim # anaokulu # kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.