Fabrikanızı ya da işletmenizi bir adım daha ileriye taşıyacak güçlü bir teknolojik alt yapıya ihtiyacınız mı var? Zaman ve emek tasarrufunun yanı sıra zayiatı engellemek, karlılığı artırmak mı istiyorsunuz?
Süreç yönetimini, takibini ve raporlamayı tek tuşla yaparak elde edeceğiniz konforu bir düşünün. Hele ki riskleri ortadan kaldırmak, ne kadar iyi olurdu değil mi?
İşte bunların hepsini sizin adınıza düşünen ve geliştirdiği projeyi hayata geçirmeye hazırlanan bir şirket var: Gamino Teknoloji A.Ş.
Yazılım sektöründe başarılı bir kariyere sahip olan Emre Kahraman’ın bilgisayar oyunlarından yola çıkarak kurduğu, sonrasında sektörün ihtiyaçları ve çevreden gelen talepler üzerine yazılım şirketine dönüştürdüğü Gamino Teknoloji A.Ş., en büyük projesi olan Propex’i marketing aşamasına geçirmeye hazırlanıyor.
Propex ile Bilişim Vadisi’ne giren Gamino Teknoloji A.Ş.’yi ve geliştirdiği fikirleri hayata geçirebilmek adına cesur bir adım atarak kendi şirketini kuran Emre Kahraman’ın ilham verici hikayesini dinlemeye hazırsanız, başlıyoruz. İş dünyasında fark yaratacak bir projenin nasıl hayata geçirildiğini ve işletmelere nasıl fayda sağladığını öğrenmek isterseniz bu röportajı kaçırmayın!
Emre Bey öncelikle sizi tanıyabilir miyiz?
İzmit doğumluyum. Kocaeli Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler okudum. Ardından Sakarya Üniversitesi’nde Bilgisayar Programcılığı bölümünü bitirdim. Yüksek lisans için yine Kocaeli Üniversitesi’ni tercih ettim, Uluslararası Ekonomi Programını tamamladım. Eğitimimi farklı bir alanda sürdürsem de yazılım sektörüne hep bir ilgim vardı. Okurken de sektörün içindeydim. Çeşitli eğitimler alarak kendimi bu alanda yetiştirdim, geliştirdim. Hatta Kocaeli Üniversitesi’nde okurken Hereke Meslek Yüksekokulu’nun web sitesini ben yaptım.
Okul bittikten sonra kendinize nasıl bir yol çizdiniz?
Asıl yapmak istediğim işin yazılım olduğuna çoktan karar vermiştim. Bu yönde eğitim aldığım firmada çalışmaya başladım. Bu arada dışarıdan projeler geliştirdim. Kendi şirketimi açmadan önce Yıldızlar Yatırım Holding’de Yazılım Müdürlüğü yapıyordum. 2019 yılının sonlarında, çalıştığım şirketten ayrıldım ve kendi işimi kurdum.
Bu kararı nasıl aldınız, sizi kendi şirketinizi kurmaya iten neydi?
Bizim sektörde en büyük sorun geliştirdiğiniz fikirleri hayata geçirememenizdir. Birçok proje geliştirdim ancak uygulayacak bir ortam bulamadım. Bu yüzden kendi şirketimi kurmaya karar verdim. Bunun zor olduğunu biliyordum; işin hem maddi tarafı vardı hem tecrübe istiyordu hem de doğru insanları bir araya getirmek gerekiyordu. Örneğin; ben iyi bir yazılımcı olabilirim ama işin marketing tarafı da var ya da iyi bir satışçı olabilirim ama ürün geliştirme başka bir uzmanlık alanı. O dönem bunu yapabileceğimi düşündüm. Çevremde bana destek olacak, sektörün içinde bulunan ve tecrübeli arkadaşlarım da vardı. Bir de emir almayı sevmiyorum sanırım. O yüzden kendi şirketim Aimloft Games’i kurdum.
OYUNLA YOLA ÇIKTI
Süreç nasıl ilerledi?
Amacım 2015 yılında kendi yazdığım 350 sayfalık bir hikaye olan ‘Death From The Future’ı bilgisayar oyununa dönüştürmekti. Yola oyunla çıktık ancak gerek sektörün ihtiyaçları gerekse çevremizden gelen talepler bizi farklı bir noktaya taşıdı. Zaman içinde kadromuz büyüdü. Alanında uzman kişileri de bünyemize katarak, sadece oyun geliştirme tarafında değil; web tasarım ve geliştirme, gömülü sistemler, masaüstü uygulama geliştirme, mobil uygulama geliştirme, e-ticaret yazılımları, üretim yönetim sistemi yazılımları ve otomasyon yazılımları tarafında da uzmanlaştık. Geçtiğimiz yıl şirketimizin adını da değiştirerek Gamino Teknoloji A.Ş.’ye dönüştük.
Gelelim Gamino’ya…
Şu an çok ortaklı bir sermaye şirketiyiz. Kurucusu ve en büyük hissedarı benim. Benim dışımda Akyazı bölgesinde kendi alanında büyük işler yapan bir arkadaşımız, borsa ile ilgilenen finansçı bir arkadaşımız, limanlara özel ekspertiz hizmeti veren bir arkadaşımız var. Hedefimiz şirketimizi halka arz etmek. Şu an ortaklar dışında Gamino bünyesinde 14 kişi çalışıyor. Ağırlıklı olarak bilgisayar mühendisi ve yazılımcılardan oluşan ekibimizde oyun tasarımcısı arkadaşlarımız da bulunuyor. Dışarıda da iş aktardığımız bir ekibimiz var. Gamino’yu toplamda 20-22 kişilik bir ekip olarak düşünebilirsiniz.
PROPEX VE PAKET YÖNET
Çok önem verdiğiniz bir projeniz var; Propex. Bize biraz Propex’i anlatır mısınız?
Propex’i kısaca ‘Üretim Yönetimi ve Kalite Yazılımı’ şeklinde tanımlayabiliriz. Üretim ve satış yönetimi faaliyetleri gerçekleştiren işletmeler için; temel sipariş, satın alma, üretim planlama, üretim ve saha montaj, kurulum, servis süreçlerinin yönetilebildiği alt yapıya Kalite Yönetim Sistemi’nin entegre edilmiş hali. Orta ölçekteki işletmeler için lokomotif görevi görecek web tabanlı bir yazılım projesi. Propex; üretimin yönetimi, üretimin kaliteyle yönetimi ve firmanın doğru akışı üzerine kurulu bir proje diyebilirim. Bir projemiz daha var; Paket Yönet. Biraz daha ufak çaplı bir proje. Paket Yönet; işletmelerin paket servis süreçlerini optimize etmelerini sağlayan, ihtiyaçlarına özel olarak tasarlanmış, kapsamlı ve kullanıcı dostu bir platform. İşletmeler, bu platform sayesinde tüm paket sipariş uygulamalarını tek bir sistemde görüp, takibini kolayca yapabiliyor.
BİLİŞİM VADİSİ’NDE
Propex’i kimler kullanacak ve ne gibi faydalar sağlayacak?
Propex’i üretim yapan ya da tedarikçi, orta ölçekli fabrikalar ya da işletmeler kullanabilir. Onlara dört ayrı fayda sağlayacak bir proje bu. Birincisi; işin baştan sona kurallara uygun bir şekilde yapılmasını sağlayacak. İkincisi; üretimin ya da tedarik edilen ürünlerin kalite standartlarına uygun olmasını sağlayacak. Üçüncüsü; bir firmada olması gereken iş akışının standardını sağlayacak. Dördüncüsü; proje çok basit düzeyde, işçinin de kullanabileceği şekilde tasarlandığı için görev takibine olanak sağlayacak. İşçi ya da beyaz yaka performansını ölçüp, üretimden kaynaklı sorunları engelleyeceği için üretimden kar etme imkanı sunacak, zayiatı engelleyecek. Bir standardın oluşmamasından kaynaklı cezaların, iş kazalarının önüne geçecek. Doğal olarak firma için çok karlı bir yatırım.
Ürün hazır mı, satışa başlandı mı?
Propex’i üç versiyon halinde yayınlayacağız. Birinci versiyonumuz tamamlandı; back testleri yapıldı; anlaşmalı olduğumuz üç firmaya verdik. Şu an kapalı pazarlama yapıyoruz mayıs ayının ortalarında marketing aşamasına geçmeyi düşünüyoruz. Bu arada güzel bir haberim daha var; Gamino Teknoloji A.Ş. olarak Bilişim Vadisi’nde yerimizi aldık. Propex projemiz kurul tarafından kabul edildi, merkez ofisimizi de Bilişim Vadisi’nde açmayı planlıyoruz.
Ürünü satın alanlara sonrasında nasıl bir destek vereceksiniz?
Bu amaçla Propex Akademi’yi kurduk. Propex Akademi, Propex’in modüllerinde uzman doçentler ve profesörler ile oluşturduğumuz bir topluluk. Propex Akademi, firmalara adaptasyon sürecinde eğitimler verecek. Arızalar, şikayetler ya da talepler konusunda destek vermek amacıyla bir call center de oluşturduk. Anlık olarak dönüş yapacağız ve talepleri karşılayacağız.
NAVLUN PROJESİ YOLDA
Gamino bundan sonra yoluna nasıl devam edecek?
Gamino’nun üzerinde çalışmaya başladığı bir ürünü daha var; Navlun projemiz. Navlun; lojistik firmaları, nakliyecileri, gümrükçüleri ya da bireysel olarak mal sevkiyatı yapacak şirketleri bir araya getiren; sigorta şirketlerini de işin içine dahil eden, doğru taşımacılığı sağlayacak bir uygulama olacak. Emsalleri zaten Amerika’da var. Bu projeyi geliştirip, Türkiye’de uygulamayı düşünüyoruz. Aynı zamanda Aimloft Games’in kuruluş amacı olan mobil ve bilgisayar oyunları yapmaya da devam edeceğiz.
Emre Bey, geleceğe dair planlarınızı da öğrenmek isterim.
Çok uzun vadeli bir projemiz var, 2025 yılının sonunda başlamayı planlıyoruz. Sağlık turizmi ile ilgili bir proje. Sağlık turizmi ülkemizde son yıllarda yükselen bir trende sahip ancak sistemde çok büyük açıklar var. Aracı kurumlar ya da kişiler yüzünden yaşanan sıkıntıları hepimiz görüyoruz. Sağlık turizmini bir sisteme oturtacak bir proje yapmayı planlıyoruz. Dediğim gibi uzun vadeli bir proje, 2028’e kadar sürecek.
Kemalpaşa Mah. Cumhuriyet Cad. Gakko Kervansaray İş Hanı No:21 6.Kat, İzmit/Kocaeli
Telefon: 0539 646 55 99
e-posta: info@gamino.tech
NASIL ARANDI: #gamino teknoloji a.ş. # gamino # emre kahraman # web tasarım ve geliştirme # gömülü sistemler # masaüstü uygulama geliştirme # mobil uygulama geliştirme # e-ticaret yazılımları # üretim yönetim sistemi yazılımları # otomasyon yazılımları
başarılar dilerim
Hayırlı olsun