23-04-2024 09:07

Fulya Kılıçoğlu & Buse Kavşut: Mariposa Shopping Fest için hazır!

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 05/12/2022
Kocaeli’nin iki başarılı iş kadını Fulya Kılıçoğlu ve Buse Kavşut, Kocaeli markalarını daha geniş kitlelere tanıtacak ve kent ekonomisine katkı sağlayacak geniş kapsamlı bir alışveriş festivali için kolları sıvadı
.stripslashes($urun->baslik).

Röportaj: Zeynep Akar Fotoğraflar: İsmail Hakkı Timuçin

Yurt içinde 10, yurt dışında ise 3 satış noktası bulunan Hokka Atelier Designer markasının kurucusu Fulya Kılıçoğlu ile ev aksesuarları ve dekoratif ürünler üzerine son derece başarılı çalışmalara imza atan Buse Kavşut, iş hayatındaki bilgi ve tecrübesini Vanilla.Co çatısı altında birleştirdi.

Vanilla.Co ile Kocaeli markalarını daha geniş kesimlere tanıtacak, kentteki ticaret hayatını canlandıracak, farklı markaların ilimize gelmesine imkan sağlayacak alışveriş festivalleri düzenlemek için yola çıkan ikili, ilk organizasyonları olan Mariposa Shopping Fest’in hazırlıklarını son hızla sürdürüyor.

                   ***

13-14 Ocak 2023 tarihlerinde Dedeman Kartepe Kocaeli Otel’de gerçekleşecek olan Mariposa Shopping Fest, sadece ilimizdeki markaları tüketiciyle buluşturmakla kalmayacak, şehir dışından gelecek markaları da Kocaeli’ye tanıtacak. Defileler, ikramlar ve DJ performanslarıyla kent insanına alışveriş ve eğlence dolu iki gün yaşatmaya hazırlanan Fulya Kılıçoğlu ve Buse Kavşut, festivalin kent ekonomisine sağlayacağı katkı noktasında da oldukça heyecanlı. Mariposa Shopping Fest’in detaylarını Fulya Kılıçoğlu ve Buse Kavşut’tan dinledik.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Fulya Kılıçoğlu: Hokka Atelier Designer markasının kurucusuyum. Hokka’da, yüksek kaliteli kumaşlar kullanarak hem kişiye özel hem de seri üretim şık/abiye kadın giyim ürünleri tasarlıyor ve satışını gerçekleştiriyoruz. Şu anda Türkiye genelinde 10 ve yurt dışında ise 3 satış noktamızla hizmet veriyoruz.

Buse Kavşut: Ben de uzun süredir dekorasyon ve iç mekan tasarımları üzerine hizmet veriyorum. Bu alanda kendi adımı taşıyan bir markam var. İç mimari projesi tamamlanmış veya tarafımızca hazırlanmış mekanlarda tasarımını üstlendiğimiz aksesuar, tablo, tamamlayıcı mobilya, tekstil, sanat eseri bir çok ithal ve yerli ürün alternatifleriyle uygulamalar yapıyoruz. Modern trendler, tamamlayıcı tasarım ve dekoratörlük hizmeti ile mekanlara Buse Kavşut imzasını atıyoruz.

MARKALARI TANITACAĞIZ

İki başarılı iş kadını olarak, kısa bir süre önce  yepyeni bir oluşuma imza attınız… Bize biraz Vanilla.Co’dan bahseder misiniz?

Fulya Kılıçoğlu: İkimiz de uzun süredir ticaret hayatının içindeyiz. Sektörümüzdeki yenilikleri yakından takip eder, sık sık Kocaeli dışında düzenlenen festival ve fuarlara katılırız. Kendimizi geliştirmemize ve satışlarımızın artmasına katkı sağlayacak etkinlikleri kaçırmamaya çalışır, bu konular üzerine fikir alışverişinde bulunuruz. Kendi aramızda ‘Kocaeli’de ticareti canlandırmak ve kentin markalarını daha geniş kesimlere tanıtmak için neler yapılabilir?’ diye konuşurken; düzenlenecek kapsamlı, nitelikli ve şık alışveriş festivallerinin bu konuda markalar ve tüketiciler için çok faydalı olabileceği görüşünde birleştik. Biraz fikir jimnastiğinden sonra da  ‘Neden bu işi biz yapmayalım?’ dedik.

Buse Kavşut: Aslına bakarsanız, daha önce de Fulya ile birlikte markaların tanıtımına yönelik çeşitli etkinlikler düzenlemiş ve çok olumlu geri dönüşler almıştık. Çevremizdeki insanların ve müşterilerimizin bu tip etkinliklerin devamı noktasında bizden bir beklentisi olduğunun farkındaydık. Vanilla.Co’yu, artık bu işi daha kapsamlı hale getirme vaktinin geldiğini düşünerek kurduk. Şimdi düzenleyeceğimiz alışveriş festivalleriyle hem Kocaeli markalarını daha geniş kitlelere tanıtacağız hem de diğer markaları kentimize getirerek biz onları tanıyacağız. Sadece Kocaeli’de değil çevre illerde de festivaller düzenleyeceğiz.

İlk organizasyon ne zaman?

Fulya Kılıçoğlu: İlk etkinliğimiz Mariposa Shopping Fest adıyla 13-14 Ocak 2023 tarihinde Dedeman Kartepe Kocaeli Otel’de gerçekleşecek. Dedeman Kartepe Kocaeli, konumu itibariyle ulaşım sıkıntısı olmayan bir otel. İzmit’e, Kartepe’ye, Sakarya’ya yakın. Bu nedenle hem Kocaelili hem de dışarıdan gelecek misafirlerimizi rahatça ağırlayabileceğiz. Ayrıca otel bünyesindeki Avlu Gastro Pub da festival kapsamındaki etkinliklerimiz için çok uygun bir alan.

HEM ALIŞVERİŞ HEM EĞLENCE

Peki, bu festivalde kimler yer alacak?

Buse Kavşut: Giyimden kozmetiğe, yeme-içme sektöründen sağlığa, aksesuardan ev tekstiline, ayakkabıdan çantaya, çiçekten çikolataya kadar ürünlerini ya da verdiği hizmeti daha geniş kitlelere ulaştırmak isteyen herkes Mariposa Shopping Fest’e katılabilir. Festival alanında her firmaya kendisini ifade edebileceği bir alan vereceğiz. Bu alanda tanıtım yapabilir, satış gerçekleştirebilir ya da workshop düzenleyebilirler.

Festivale kaç firma katılacak?

Fulya Kılıçoğlu: İlk etkinliğimiz için katılımı 70 firmayla sınırladık. Bu firmaların hepsinin birer standı olacak. Markaların dışında festival kapsamında çeşitli konuklarımız olacak. Tanınmış blogger’lar ve influencer’lar ile söyleşiler yapacağız. Ayrıca defileler, DJ performansları, hediyeler, çekilişler, çeşitli ikramlarla renklenecek oldukça hareketli ve çok keyifli bir festival planladık.

Vanilla.Co olarak, markalara özel etkinlikler düzenlemeye de devam edecek misiniz?

Buse Kavşut: Elbette… Markasını tanıtmak, farklı konseptler ve şık organizasyonlarla ses getirmek isteyen kişi ve firmalarla bire bir çalışmalarımız devam edecek. Bununla beraber öncelikli hedefimiz düzenleyeceğimiz alışveriş festivalleriyle başta Kocaeli olmak üzere her ilde markaların daha geniş kesimlere ulaşmasını sağlamak, şehirleri bu festivallerle hareketlendirmek ve ekonominin canlanmasına destek olmak.

 

İletişim: 0534.7255434

NASIL ARANDI: #Fulya Kılıçoğlu # Buse Kavşut # Mariposa Shopping Festkocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.