26-04-2024 01:29

Fizyoterapist Elif Akıncı: “Başarının anahtarı disiplin”

   1 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/03/2022
Türkiye’de kendi egzersiz metodolojisini oluşturmuş tek fizyoterapist olan Elif Akıncı, iş yaşamında disipline verdiği önemi “Benimle çalışan herkes iş disiplinimi bilir. Buna ayak uyduramayan ekiple çalışamam” sözleriyle ifade ediyor
.stripslashes($urun->baslik).

FOTOĞRAFLAR: FATİH AKBÖRÜ

 

Türkiye’nin kendi egzersiz metodolojisini geliştirmiş tek fizyoterapisti olan Elif Akıncı, kurucusu olduğu Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’ndeki çalışmalarıyla yüz güldüren sonuçlara imza atıyor. Geliştirdiği rubatonik pilates yöntemiyle omurga rahatsızlığı yaşanan sayısız insanın yaşamına dokunan Akıncı; mesleki bilgisi, eğitimi ve tecrübesiyle ilimizin en başarılı fizyoterapistleri arasında gösteriliyor. Çevresinde işindeki hassasiyeti ve iş disipliniyle tanınan başarılı fizyoterapist, bu konudaki duruşunu “Ne kadar disiplinli birisi olduğumu benimle çalışan herkes bilir. Merkezimde, her işin doğru yapılması adına, gerektiğinde ekip değişimi yapmaktan hiç çekinmem” diyor.

 ‘Başarı’ sizin için neyi ifade ediyor? 

Bence başarı, ne kadar para kazandığınızda ilgili değildir. İnsanların hayatlarında yarattığınız farkla ilgilidir. Kendini sevmek, yaptığın işi sevmek ve işi yapış şeklini sevmektir. Bunları becerebilen insan, başarılıdır.

Bugün sahip olduğunuz başarıyı elde etmek için neyi farklı yaptınız?

İlk ve öncelikli olarak, işe para kazanmak için başlamadım. Her hastama aynı özveriyle yaklaştım ve her biri için empati yaptım. Tek hedefim, hastamı mümkün olan en iyi seviyeye getirmek ve mutlu edebilmekti. Ve şimdiki gençlerden farklı olarak, çok ama çok çalıştım. Kulağa abartılı gelebilir ama senelerce başkaları için günde 14 saate yakın çalıştım. Şimdi aynı süreyi kendi işim için harcıyorum.

İş hayatına bugün başlıyor olsaydınız, ‘asla yapmazdım’ dediğiniz şey nedir?

Bence her şeyi olması gereken zamanda ve olması gereken şekliyle yaptım. Aynı koşullarda daha fazlası olabilir miydi bilemiyorum.

Bugüne kadar işinizle ilgili aldığınız en büyük risk neydi?

Çok disiplinli çalışan birisiyim ve benimle çalışan herkes bunu bilir. Çalışmalarımdan kesinlikle sonuç almak isterim ve hiçbir şeyi sırf yapmış olmak için yapmam. Bunu sağlayamayan ekipleri hemen dağıtıyorum. Ekibimdeki herkes benden mutlaka eğitim alır. Herhangi bir okuldan mezun olmalarının haricinde, verdiğim eğitimi tamamlayamayan ya da uygulayamayan kimseyle çalışmam. Tabii bu kişisel olarak iş yükümü kısa süreli de olsa artırıyor. İşin doğru düzgün yapılması için gözüm kapalı ve gerekirse zamansız olsa da ekip değişimi yapmaktan hiç çekinmem. İşimin doğru işlemesi için bu riski seve seve alırım.

İşler yolunda gitmediğinde, kendinizi nasıl motive edersiniz?

Karakter olarak zaten aşırı pozitif birisiyim. Hiçbir şeyden yakınmam, şikayet etmem, oturup ağlamam. Her sorun, çözüm bekleyen matematiksel bir olgudur. Bu bağlamda en büyük motivasyonum zekam diyebilirim.

Bir kadın olarak iş hayatında karşılaştığınız en büyük zorluk neydi? Nasıl aştınız?

Tabii ki erkek egemen bir toplumda yaşamak bir kadın olarak zor. Eninde sonunda biraz maskülen olmaya itiliyorsunuz ama Marilyn Monroe’nun dediği gibi “Kadın olabildiğim sürece erkeklerin dünyasında yaşamakla ilgili bir sorunum yok”

İşinizle ilgili olarak, birisiyle 1 saat sohbet etme şansınız olsa, bu kişi kim olurdu? Neden?

İşimle ilgili mentor olarak gördüğüm biri yok. Zaten bu işi Türkiye’de bu şekilde yapan ilk birkaç iş insanından birisiyim. Ama Jeff Bezos ya da Warren Buffett’la 1 saat muhteşem olabilirdi. Neden mi? Neden olmasın ki?

İş yaşamınızdaki mottonuz nedir?

Tabii ki ‘Show must go on!’. Hayatta herkesin başına iyi ya da kötü pek çok şey gelebilir ama hayat devam ediyor, değil mi?

Yolun henüz başındaki birisi sizinle aynı işi yapmak istediğini söylese, ona vereceğiniz en önemli nasihat ne olurdu?

Benden nasihat isteyen kimseye nasihat veren biri değilimdir. Herkesin yaşamı ve seçimleri kendini ilgilendirir. Benim deneyimlerim ve bilgim, bir başkasının yaşamıyla örtüşmeyebilir. Bu nedenle aile fertleri de dahil olmak üzere iş ya da başka konularla ilgili insanlara akıl vermeyi anlamsız buluyorum.

 

 

NASIL ARANDI: #elifakıncı #elifakıncıpozitifyaşammerkezi #başarı #disiplin #ekipişi #başarılıkadın #fizyoterapist #güçlükadın

2 yıl önce - Fikriye Aktaş

Gercekten isini bilen isine önem veren biri yaptıgimeslegini en ıcten yapıyor

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.