19-04-2024 18:43

Finansal kaosa spirituel yaklaşım: Oğuz Tokgöz

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 08/12/2021
‘O’ ve ‘BEN’ isimli iki kitabıyla büyük ses getiren Spiritüel Finans ve Kişisel Yaşam Danışmanı/Yazar Oğuz Tokgöz, kurum ve kişilerle yaptığı ‘spiritüel finans’ çalışmalarında oldukça başarılı sonuçlara imza atıyor
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: ZEYNEP AKAR

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Hayatınızda yolunda gitmeyen bir şeyler var ama sorunun kaynağını bulamıyorsunuz… Belki de finansal konularda kaos yaşıyor, düzlüğe çıkmak için işe nereden başlayacağınızı bilmiyorsunuz. O zaman Spiritüel Finans ve Kişisel Yaşam Danışmanı/Yazar Oğuz Tokgöz ile tanışmanızın vakti gelmiş demektir.

Kişisel gelişim alanında yazdığı ‘O’ ve ‘BEN’ isimli iki kitabıyla büyük ses getiren Oğuz Tokgöz, kurum ve kişilerle yaptığı ‘spiritüel finans’ çalışmalarında da oldukça başarılı işlere imza atıyor. Sadece bakış açımızı değiştirerek pek çok sorunun üstesinden gelebileceğimizi söyleyen Tokgöz; çalışmalarında kişilerin isim, soyadı ve doğum tarihini referans alarak analizler yapan numeroloji ilminden de yararlanıyor. 

Spiritüel finansın ne anlama geldiğini ve numerolojik analizlerin hayatımızı ne kadar derinden etkileyebileceğini merak ediyorsanız; “Siz, hayatta ne olmak istediğinizi bulun; karşınıza bunları gerçekleştirmek için pek çok mucize çıkacaktır” diyen Oğuz Tokgöz’e kulak verin deriz…

Oğuz Bey, sizi tanıyabilir miyiz?

1963 yılında İstanbul’da doğdum. Babamın ailesi Ayvalık’tan, annemin ailesi Yunanistan taraflarından İstanbul’a göç etmiş. Babam erkek terzisiydi, belki de sayılarla olan iyi ilişkim oradan geliyor. İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’ni bitirdim. Biri iç mimarlık diğeri gastronomi bölümü mezunu 2 kızım var. Eğitimimin son dönemlerinde kurumsal hayatla tanıştım; yıllar içinde özel sektörde finansal yöneticilikler yaptım. Kendi hayatımdaki girişimcilik tecrübelerimle de kriz yönetimi becerimi oldukça geliştirdim. 

Yaşamda, finansal olaylar kadar insan ilişkilerini de gözlemleyerek ve yaşayarak, oldukça değerli tecrübeler biriktirdim. Hayatın bizlere, ilişkiler ve para ile ilgili verdiği mesajları doğru yorumlayıp, yaşamımızı neler yaparak iyileştireceğimizi anlatan ‘O’ ve ‘BEN’ isimli iki kitap yazdım.

Spiritüel finans ile nasıl tanıştınız?

Bursa’da yaptığım finansal danışmanlıklar sırasında tasavvufla tanıştım ve şirketleri kaoslardan düzene geçirirken daha derinlerde ruhsal bir şeyler olduğunu fark ettim. Yaşanan sorunlar, aslında o iş yerinin sahibi, yöneticileri ya da çalışanlarının bakış açılarına ait tutumları için gelen mesajlardı sadece. Yaptığım bu çalışmalara ‘Spiritüel Finans’ adını verdim. Bireysel finansal danışmanlıklarda da bu yöntemi kullanıyorum. 

BAKIŞ AÇISI DEĞİŞİRSE

Bir şirketin ya da bireyin finansal durumu ‘spiritüel finans’ ile iyileştirilebilir mi? İşe nereden başlıyorsunuz?

Bir kurumla spiritüel çalışma yapacağım zaman; şirketin sıkıntılarına ve olumlu özelliklerine baktığımda, bunların genellikle şirket içindeki bir insanla uyumlandığını görürüm. Bu kişi firmanın sahibi, yöneticisi ya da bir çalışanı olabilir. Bilirim ki o insanın fikirlerini değiştirmeden ya da onu uzaklaştırmadan şirketin durumu düzelmeyecek çünkü sıkıntıyı yaratan şey o insanın bakış açısı. Bir kişi evinde kendi elektriğini ödemiyorsa, şirketin elektriğini de ödemiyordur. Çocuklarına iyi bakmıyorsa, oradaki personele de iyi davranmıyordur. Bu bakış açısıyla yaşayan birisi çalıştığı yere fayda sağlayamaz. 

Spiritüel finans çalışmalarda, karşı tarafa şu soruyu sorarım: “Şu an yaşadığın finansal sıkışıklıktan, hayatın sana verdiği mesajı aldın mı?” Mesajı almadıysa, dolayısıyla spiritüel inancı yoksa ona verebileceğim bir şey yok demektir. 

Bakış açısı yanlış olan kişiyi nasıl tespit ediyorsunuz?

Anlaştığım firmada, 45 gün boyunca özgür çalışıyorum. Patrondan çaycıya, muhasebeciden satış elemanına kadar herkesle iletişim halinde oluyorum; davranışlarını, olaylar karşısındaki tutumlarını gözlemliyorum. Sorunun kaynağına ulaştığımda ise o kişinin bakış açısını değiştirmek için çalışmalara başlıyorum. 

O zaman burada sadece spiritüel bir şeyden bahsetmiyoruz…

Evet… Kişisel gelişim, tasavvuf, inanç sistemleri yani her alanı kapsayan bir şeyden bahsediyoruz. Bir tarafında motivasyon koçluğu, bir tarafında sistemin tamamen düzeltilmesi var. 

YENİ BİR YOLCULUK

Sizce yaşadığımız ve yaşayacağımız her şey bakış açımızla mı ilgili?

Daha derinlerde bir şeyleri bulabilmemiz için hayatın bizlere ilişkilerimiz ya da maddi durumumuzla ilgili verdiği mesajları iyi okumamız ve yıllardır biriktirdiğimiz, artık karakterimiz olan bakış açılarımızı geliştirmemiz gerektiğine inanıyorum. ‘Bakış açımı ve tutumumu nasıl değiştiririm, karakterim değişince neler yaşarım?’ sorularının cevaplarını bulabilmeniz için de önce nasıl bir hayatın içinde olmak istediğinizi bilmeniz gerekir. Ardından, o istediğiniz şeyler için gerekli donanıma sahip olmak adına kolları sıvamalısınız. Hayat istediklerimizi vermeden önce, gelişmemiz için ihtiyacımız olanları veriyor. Yaşadığınız her deneyimin bu eğitimin bir parçası olduğuna inanmaya başladığınızda, istediklerinize doğru yeni bir yolculuk başlıyor. 

Bu yolculuğun bir çıkış noktası olmalı…

İnsanın daha derinlerde bir yere bakabilmesi için genelde bir mutsuzluk ya da huzursuzluk duygusuyla karşılaşması gerekiyor. Bu bazen kendinizden daha başarılı biriyle karşılaşınca oluyor, bazen de yaşadıklarınızın aynı olmasından bıktığınızda. Kimi zaman yaşam amacınızı bulmak istiyorsunuz, kimi zaman da daha özgür olmak. Ruhumuzun olgunlaşma yolculuğu için tasarlanan bir dünya planında olduğunuzu kabul ederseniz, olmak istediğiniz haller için yeni bilgilere, doğal olarak da başka vizyonlara ihtiyacınız olacaktır. 

NUMEROLOJİ NEDİR?

Bu bilgilere nasıl sahip olabiliriz?

Bunun için numerolojiden yararlanabilirsiniz. Numeroloji, bu dünyaya gelmeden önce yakınlarınızla kurduğunuz enerjitik bağ ile seçtiğiniz ismin, soyadınız için seçtiğiniz ailenin, meleklerinizi dinleyerek ya da onlara isyan ederek seçtiğiniz doğum tarihinin analizini yapan ve kadim bilgiler içeren bir ilimdir. 

Numerolojiden nasıl yararlanabiliriz?

Numerolojide, ad ve soyadınızdaki harflerin her biri, bir çakrayı ifade eder. Bu harfler 9 çakradan oluşan bir omurga dökümüne yerleştirilir. Yani isminiz, soyadınız daha sonra da doğum tarihinizin çakralara göre dağılımının olduğu bir tablo oluşturulur. Sonrasında bu tablo yorumlanır ve kendinizle ilgili sizi şaşırtacak kadar ilginç şeyler duyarsınız. Hayatınızdaki deneyimleri, dünya planına gelirken hangi çakralarınızdaki eksiklerden dolayı yaşadığınızı bulur, yaşamınıza başka bir taraftan bakmaya başlarsınız. Neleri yaparsanız ya da nelerden uzak durursanız yaşamınızı iyileştireceğinizin cevaplarını alırsınız. Yaşamınızdaki kişilerle olan ilişkilerinizi yorumlayabilir, o ilişkileri de geliştirirsiniz.

Bahsettiğiniz 9 çakra, neleri ifade ediyor?

1. ÇAKRA: Kök çakrası. Ayaklarımızla ilgilidir. ‘BEN’i ifade eder. Yaratıcılığımız, yürüdüğümüz yoldan memnun olmamız, liderlik becerilerimiz, bir işin sahibi olmamız, üst düzey bir çalışan olmayı seçmemiz, bağımlılıklarımız bu çakraya ait konulardır.       

2. ÇAKRA: Cinsellik çakrası. Cinsel bölge ile ilgilidir. ‘SEN’i ifade eder. Yapıcılık, dünyaya geldiğimiz cinsiyetin kabulü, besleme, büyütme, annelik, anne ile olan ilişki, aşk, dünyaya getireceğimiz çocuk sayısı bu çakranın konularıdır.

3. ÇAKRA: İfade çakrası. Karnımız ve iç organlarımızla ilgilidir. ‘BEN’i ifade eder. Ego, bireysel ifade, savaşı oyuna çevirmek, kelimeleri ustaca kullanmak, doğuştan getirdiğimiz yetenekler, el sanatları, seçeceğimiz meslek bu çakranın konularıdır.

4. ÇAKRA: Kalp çakrası. Büyük değerlerin korunduğu BİZ’i ifade eder. Kalbimizle ilgilidir. Dünya, sabır, sebat, olanı kabullenme, vicdan, kendine hakim olma, sevdiklerimize güvenme, İslamiyet’i kabul, samimiyet, dürüstlük bu çakranın konularıdır.

5. ÇAKRA: Boğaz çakrası. Boğazımızla ilgilidir. SİZ‘i ifade eder. “Dünyada neredeyim?” sorusana cevap bulmak, yenilikçilik, keşfetme, zihinsel merak, hayat tecrübesi, sosyalleşme; nerede ne kadar konuşacağımızı ve nerede susacağımızı bilmek; ünlü olmak, dünyayı gezmek, başka kültürleri öğrenmek, şamanlık, çingenelik bu çakranın konularıdır.

6. ÇAKRA: Alın, üçüncü göz çakrası. Aileyi ifade eder. Aile, aile değerleri, sevgi, saygı, sorumluluk, denge, sezgilerimiz, estetik algımız, dünyayı güzelleştirme arzusu, alacağımız eğitimler, yapacağımız danışmanlıklar, evlilik sayımız, babalık ve baba ile olan ilişkimiz, sağ beyin zekası olan idrak ile ilgili konular bu çakraya aittir.

7. ÇAKRA: Tepe çakramız. Yaşama getirdiğimiz yetenekleri eğitimlerle geliştirdiğimizde, hangilerinde uzman olacağımız bu çakranın konusudur. Aynı zaman da bu çakra teknik yetenek, analiz, keskin zeka, aydınlanma, derin düşünce, inziva, ruhbanlık, araştırma, inceleme, aydınlanma, evrensel irade yasalarının yaşama uygulanması konularını kapsar.

8. ÇAKRA: Aura beden. Gücü, parasal konuları, başarı arzusunu, siyaseti, bize iktidar verildiğinde zulmetmeden adaleti uygulama arzumuzu temsil eder. Burada konumuz gücün miktarı değil bizi hangi gücün tatmin ettiğini bulmamızla ilgilidir.

9. ÇAKRA: Astral beden. Hümanizm, çocukluk, sanatsal ilham, bütüne hizmet, şifa, merhamet, meditasyon, insanlığa faydalı işler bu çakranın konusudur.

ADINIZ SİZE NE SÖYLÜYOR?

Siz, bu anlamları nasıl yorumluyorsunuz?

Öncelikle ad ve soyadımızdaki harflerin bu 9 çakradaki dağılımına göre yukarıda anlattığım konuları içeren tasarımınıza ulaşırız. Doğum tarihinize göre de tasarımınızdaki eksikleri gidereceğinizi nasıl taahhüt edeceğiniz ortaya çıkar. Ayrıca doğum tarihinizden oluşturulan PİN tablosunda yer alan sayılarda, hangi yıllarda hangi çakranın enerjisiyle destekleneceğinizi buluruz. Kendinizi nasıl gördüğünüz, insanların size olan bakış açıları, meslek seçiminiz, karşılaştığınız sorunları çözme biçiminiz, hangi dersi almaya geldiğiniz, sevgiye ve huzura geçme biçiminiz, para yaratma tutumunuz ile hayat amacınızı bu tabloda görmeniz mümkündür. Bir başka deyişle, isim ve soyadımızla oluşturduğumuz omurga dökümünde, aydınlanmak için 9. çakraya gitme yöntemimizi ve seçeceğimiz davranış biçimlerini, doğum tarihimizin dökümü belirler.

Peki, tüm bu bilgileri hayatımızın akışında nasıl kullanırız? 

Tüm bu bilgilerin üzerine hayatta geldiğiniz yeri de ekleyerek, istediğiniz yaşama gidebilmek için hangi konular üzerinde çalışmanız gerektiğini buluruz. Bu yorumların her biri sizi destekleyecek bir biçimde, sizi korkutmaktan uzak bir yöntem seçilerek yapılır. Artık elinizde oldukça önemli veriler vardır ve bundan sonrası için kendinizi geliştirerek bilinçleneceğiniz bir yol planına ihtiyacınız olur. Veriler tamamlandığında yapılacak bu planı uygulamak, başka bir gerçekliğe geçmenizle ilgilidir. 

Yani yeni bakış açılarına geçince yepyeni bir yaşama geçiş yapıyoruz, doğru mu anladım?

Kişisel gelişim size bir sevgili bulmaz ya da sizi zengin yapmaz. Siz geliştikçe zaten bunlara bir şekilde ulaşırsınız. Bu yolculuğu seçince, baştan yaşamınız karışacakmış gibi olur. Burada tercihiniz, bugün sizi huzursuz eden kaotik hayatınıza olan aşkınızla vedalaşmak olmalıdır. İçiniz rahat olsun, gelecekte yaratacağınız ama bilinmezliklerinden ötürü sizde huzursuzluk yaratan bu yolculuğa çıkmaya cesaret ederseniz, karşınıza bir sürü insan, kitap ve seminer çıkacaktır. Ve elinizdeki analizde yazan, ‘bu hayattaki dersin, insanlara hayır demeyi öğrenmek’ yorumuna ne yaparak ulaşacağınızı bulacaksınız. Siz, hayatta ne olmak istediğinizi bulun; karşınıza bunları gerçekleştirmek için pek çok mucize çıkacaktır.

 

İLETİŞİM

Tel: 0530 703 2422

Instagram: @tokgoz.oguz - @oguztokgozoffical

NASIL ARANDI: #oğuztokgöz #numeroloji #uzman #spiritüel #finansalkaos #spiritüelfinans #yazar #o #ben #kitap #finansaldanışman #yeniyolculuk #çakra #kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.