29-03-2024 16:13

Esma Ceylan İndolu: Farklı bir çizgimiz var

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/03/2022
No 2 Butik’in ortaklarından, genç girişimci Esma Ceylan İndolu, başarısını farklı kılan etkeni şöyle açıklıyor: Herkesten farklı düşündük, farklı bir çizgimiz oldu
.stripslashes($urun->baslik).

 

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

İlimizde ‘çocuk giyim’ denilince ilk akla gelen markalardan biri olan No 2 Butik’in ortaklarından Esma Ceylan İndolu, bundan 8 yıl önce küçücük bir dükkanda başladığı başarı öyküsünü her geçen gün büyüyerek ve şube sayısını artırarak devam ettiriyor. İlimizin yetiştirdiği genç girişimcilerden biri olan Esma Ceylan İndolu, araştıran ve sürekli kendisini geliştirmeye çalışan yapısıyla başarı merdivenlerini teker teker tırmanıyor. Şimdilerde, ortaklarıyla birlikte kadın giyim üzerine yeni bir mağaza açmaya hazırlanan Esma Ceylan İndolu, başarısını çok çalışmaya, inanmaya ve dürüst olmaya borçlu olduğunu söylüyor.

‘Başarı’ sizin için ne ifade ediyor?

Başarı demek; çok çalışmak, inanmak ve dürüst olmak demek. Hikayemiz; bundan 8 sene önce sadece kendimize inanarak, küçücük bir dükkanda başladı, yıllar içerisinde büyüyerek devam etti. Hedeflerimize doğru ilerlerken bize güvenen insanları asla mahçup etmedik.

Bugün sahip olduğunuz başarıyı elde etmek için neyi farklı yaptınız?

Herkesten farklı düşündük, farklı bir çizgimiz oldu ve ‘çocuk butiği’ gibi bu kentte olmayan bir şeyi hayal ettik. Duygularımı hiç göz ardı etmedim, içime sinmeyen şeylerden vazgeçtim. Bu işin mutfağında başladım, sürekli araştırdım, kendimi geliştirmeye çalıştım.

İş hayatına bugün başlıyor olsaydınız, ‘asla yapmazdım’ dediğiniz şey nedir?

‘Asla yapmazdım’ dediğim hiçbir şey yok. Beni ben yapan o güzel hatalarım. Her yanlışım beni doğruya götürdü. Ben biraz da kaderci bir insanım, hep hayırlısını istedim, olması gereken oluyor bu hayatta.

Bugüne kadar işinizle ilgili aldığınız en büyük risk neydi?

En büyük risk, bayilik vermek oldu. Aslında ‘beni etkiler mi’ ya da ‘beni aşağıya çeker mi’ diye korkuyordum ama şükürler olsun öyle bir şey olmadı. Bence hangi konuda olursa olsun elimizi taşın altına koymalıyız.

İşler yolunda gitmediğinde, kendinizi nasıl motive edersiniz?

Benim her zaman bir ‘B’ planım vardır. Baktım işler ters gitmeye başladı hemen ‘B’ planına geçerim. Kendimi dinlerim, aklına inandığım insanlarla fikir alışverişi yaparım. Ve en büyük destekçim ablalarım; biri avukat, biri bankacı… Hayatımızı kolaylaştıran insanlar etrafımızda olduğunda işlerimiz bir şekilde yoluna giriyor.

Bir kadın olarak iş hayatında karşılaştığınız en büyük zorluk neydi? Nasıl aştınız?

Şükürler olsun kadın olarak çok fazla bir zorlukla karşılaşmadım, eşim de her şekilde bana destek oldu. Benim en büyük avantajım bir ortağımın olması. Serdar Meçkeli ile yaz ayında kışı, kış ayında sonraki senenin yaz koleksiyonunu seçeriz. Bu finans anlamında bizi yorar fakat benim inatçı ve asi tarafım böyle durumlarda işe yarar:)

İşinizle ilgili olarak, birisiyle 1 saat sohbet etme şansınız olsa, bu kişi kim olurdu? Neden?

Aslında ben çalışan çalışmayan tüm kadınlarla sohbet etmeyi çok severim çünkü bu kadar büyümemde hepsinin etkisi var ve hepsinden bir şey öğrenmişimdir. İş kadını anlamında, e-ticaret alanında faaliyet gösteren Trendyol’un kurucusu ve CEO’su Demet Mutlu ile sohbet etmek isterdim. Bir de anneliğini, duruşunu beğendiğim Arzu Sabancı ile. Yaşadığım şehre gelirsek, Emel Ceylan Balcıoğlu eğer benim ablam olmasaydı, onunla tanışmayı çok isterdim:) Şükürler olsun ki ablam.

İş yaşamınızdaki mottonuz nedir?

En büyük sloganımız çalış, çalış, çalış…

Çocuğunuz, sizinle aynı işi yapmak istediğini söylese, ona vereceğiniz en önemli nasihat ne olurdu?

Benim 2 tane evladım var ve hayattaki en büyük hazinem onlar. Kızım her gün okuldan gelince ona sorduğum şey ‘Ne yaptın ya da hangi dersi öğrendin?’ değil, ‘Bugün mutlu muydun?’ oluyor. Benim işim onu mutlu edecekse devam ettirsin. Ve bu işi yaparken onu üzen, onu yoran her şeyden uzak dursun. İnandığı insanlarla çalışsın, değerlerini kaybetmesin.

NASIL ARANDI: #esmaceylanindolu #no2butik #kurucuortak #farklıçizgi #farklıolmak #başarı #risk #motto #başarılıkadın

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.