20-04-2024 06:55

Eskidji Gayrimenkul İzmit Bölge Ortağı Nurhayat Güldüren

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 08/03/2023
Üniversiteden ‘mimar’ olarak mezun olduktan sonra şantiye şefliğinden kontrol mühendisliğine, kesin hesap uzmanlığından müteahhitliğe kadar çeşitli alanlarda çalışan; bir ara ticarete atılan, sonrasında mesleği mimarlığa geri dönen Nurhayat Güldüren, kardeşinin teşvikiyle girdiği ‘gayrimenkul ve yatırım danışmanlığı’ işinde adeta bir duayen olarak tanınıyor. Çok uzun yıllardır Eskidji markası altında gayrimenkul ve yatırım danışmanlığı yapan Nurhayat Güldüren, sosyal hayatta da çok aktif bir isim. Çeşitli derneklerde başkanlık ve yöneticilik yapan, kente değer katan projelere imza atan Nurhayat Güldüren, kadın girişimcilere yönelik çalışmalarıyla da gündemde. Nurhayat Hanım, yarının güçlü ve başarılı kadınlarına ‘Hayal etsinler ve hayallerinden asla vazgeçmesinler’ mesajını veriyor.
.stripslashes($urun->baslik).

Kendinizden ve kariyer yolculuğunuzdan kısaca bahseder misiniz?

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunuyum. Mezuniyetim sonrası alt yapı ve üst yapı inşaatlarında şantiye şefi, kontrol mühendisi ve kesin hesap uzmanı olarak görev yaptım. 1994 yılında hazır mutfak bayiliği alarak ticaret hayatına atıldım. 1999’da yaşadığımız deprem sonrası mevcut ticari hayatımızı sonlandırmak zorunda kaldık. 2000 yılında müteahhitlik karnemi çıkararak kamu ihalelerine girmeye başladım. Sonrasında inşaat ve taahhüt işleri yapan bir firmada yönetici ve mimar olarak görev yaptım. Bu dönemde SEKA İzmit Müessesesi’nin fabrika ve idari binalarının güçlendirilmesinde Mersin/Taşucu Limanı yeni yolcu salonunun ve çeşitli ilköğretim okullarının inşaatında çalıştım. Bunların yanında bir arkadaşımla birlikte Ziraat Bankası şube ve lojmanlarının güçlendirmelerini yaptık.

2003 yılında ortağım olan kardeşim Hadiye Akkurt vasıtasıyla, ortaklarını mimar ve mühendislerden seçen Eskidji ile tanıştım. Kardeşimin teşvikiyle şirketimizi kurup, Eskidji Gayrimenkul İzmit Bölge Ortağı olduk. O tarihten bu yana Eskidji markası altında gayrimenkul ve yatırım danışmanlığı yapmaktayım. Kuruluş tarihimizden bu yana TOKİ, TÜPRAŞ, KORDSA gibi birçok kurum ve kuruluşun gayrimenkullerine danışmanlık yaptık. Birçok banka gayrimenkullerinin satışını gerçekleştirdik. Arastapark başta olmak üzere kente vizyon katan birçok ulusal ve uluslararası firmaya danışmanlık yaptık. Mesleki bilgimiz, güçlü teknik alt yapımız ve başarılı çalışmalarımız nedeniyle kurumsal firmaların her zaman ilk tercihi olduk. Mesleki ve kişisel gelişimim için birçok sertifika programına katıldım. Anadolu Üniversitesi Emlak Yönetimi bölümünden mezun oldum, halen İş Sağlığı ve Güvenliği bölümünde ikinci sınıf öğrencisiyim.

Mesleki ve ticari yaşamın yanında sosyal yaşamı da birlikte yürüttüm. Kocaeli’de sivil toplum faaliyetlerine her zaman duyarlı oldum ve başta mesleki örgütümüz Mimarlar Odası olmak üzere, Kocaeli için farklı bakış açısı ve öneriler getiren çalışmalarda yer aldım.

Mehmetçik Vakfı ile başlayan bu çalışmalara 2002 yılında İzmit Genç İşadamları Derneği (İZGİAD)’nin kurucu üyesi olarak devam ettim. Bu dönemde derneğimiz öncülüğünde Doğu Marmara Genç İş İnsanları Federasyonu’nu kurduk. Uzun süre yönetiminde çalıştığım bu derneğin dördüncü dönem başkanlığını yaptım. Dernek başkanlığım süresince AB, UNWomen, Marmara Kalkınma Ajansı gibi çeşitli kamu, kurum ve kuruluşlarla birlikle, özellikle kadın ve genç istihdamının artırılmasına yönelik projeler yaptık. Başkanlığım döneminde dernekleri temsilen Kocaeli Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyesi seçildim. Kentimize değer katan birçok çalışma yaptık. Halen, Kocaeli Ticaret Odası Kadın Girişimciler İcra Kurulu üyesi olarak odamız bünyesinde kadın girişimcilere yönelik çalışmalar yapıyoruz, aynı zamanda Özel KOTO AOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan kızlarımızın sayısını attırmak ve gelişimlerini sağlamak için çalışmalar yürütüyoruz.

Kocaeli Ticaret Odası’nı temsilen bulunduğum TOBB Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu’nda başkan yardımcılığı yapmaktayım. Burada kadınlarımızın girişimci olmalarına, girişimci kadınlarımızın güçlendirilmesine yönelik çalışmaların yanı sıra sosyal sorumluluk projelerini de TOBB birliğimiz ve odalarımızın desteğiyle yürütmekteyiz.

İZGİAD olarak kuruluşunda bulunduğumuz Türkiye Genç İş İnsanları Konfederasyonu (TÜGİK)’nun iki dönem Yüksek İstişare Kurulu’nda görev yaptım ve halen bu görevimi devam ettirmekteyim. Evliyim ve biri anestezi uzmanı doktor, diğer sosyolog olan iki kız çocuğu annesiyim.

 

Bugün sahip olduğunuz başarıyı elde etmek için neyi farklı yaptınız? Bu yolda aldığınız en büyük risk neydi?

Hedefler koyup, hedeflere odaklanarak çalıştık. Avrupa’daki meslektaşlarımızı örnek alarak çok kaliteli, güçlü teknik donanımı olan bir ofis kurduk. Emlak sektörüne yeni bir vizyon kazandırdık. Etik kullarımızı belirledik, yüzde yüz müşteri memnuniyeti odaklı, doğruluk ve dürüstlükten taviz vermeyen iş prensibimizle, teknik bilgi ve donanımımızla, sektöründe lider, güvenilir bir marka ile birlikte çalıştık. Donanımlı birçok gayrimenkul danışmanını da sektöre kazandırdık. Aldığım risk ise daha önce hiç çalışmadığım bir sektöre adım atmaktı.

 

Kariyerinizin bir ‘dönüm noktası’ var mı?

TOKİ satışlarındaki üstün başarı, özgüvenimizi pekiştirdi. Muhammen bedelin on beş katını bulan satış rakamlarımız bizim için dönüm noktasıydı.

 

Sizce ‘güçlü kadın’ kimdir? Siz, gücünüzü nereden alıyorsunuz?

Güçlü kadın; her türlü güçlüğe direnebilen ve pes etmeyen kadındır.

İşinizle ilgili kendinizi en güçlü hissettiğiniz an hangisiydi?

Ülkemizin en güçlü kurum ve kuruluşlarına danışmanlık yaptığım zaman. Tüpraş, Kordsa gibi...

 

Kendinizi güçsüz hissettiğiniz zamanlar oldu mu? Bu duygunun üstesinden nasıl geldiniz?

99 depremi sonrası kendimi oldukça güçsüz, çaresiz hissettim. Bu duygunun üstesinden umudumu kaybetmeden, azimle çalışarak, yeni arayışlarla ve tekrar başaracağıma olan inançla geldim. Kendime olan inancımı hiç kaybetmedim.

 

Yeniden başlama şansınız olsa geri dönüp neyi değiştirmek isterdiniz?

Yaşanan olumlu ve olumsuz her şeyin bize kattığı değerler olduğuna inanıyorum. Belki de yaşadığım zorluklar olmasaydı bugünkü başarımı elde edemeyebilirdim. Önemli olan ders çıkarabilmekti ve ben bunu başardığımı düşünüyorum.

 

Yarının güçlü ve başarılı kadınlarına nasıl bir mesaj vermek istersiniz?

Hayal etsinler ve hayallerinden asla vazgeçmesinler. Hedeflerini belirlesinler, odaklanıp çalışsınlar.

NASIL ARANDI: #8 mart dünya kadınlar günü # kocaeli life # nurhayat güldüren # kocaeli # eskidji

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.