27-04-2024 01:27

Endüstri Alanında 1 Numara: Focus Endüstri

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 01/09/2022
Bilgi, birikim ve tecrübelerini Focus Endüstri çatısı altında birleştiren mühendis çift Hülya Yıldız ve Hasan Yıldız, yenilikçi bakış açıları ve müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarıyla fark yaratıyor
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: ZEYNEP AKAR

FOTOĞRAFLAR: ISMAIL HAKKI TIMUÇIN

Endüstri ve enerji alanındaki bilgi, birikim ve tecrübelerini Focus Endüstri çatısı altında birleştiren mühendis çift Hülya Yıldız ve Hasan Yıldız, sektörlerine en verimli çözümleri sunmak için yenilikçi bir bakış açısıyla çalışıyor. Akışkan teknolojileri, ısıtma ve soğutma sistemleri, otomasyon ve enstrüman sistemleri ve endüstriyel tesislerde kullanılan fırınların doğalgazlı yakıcı brülör yakma sistemlerini kuran Focus Endüstri, enerji tasarrufu üzerine yaptığı çalışmalar ve verdiği eğitimlerle de dikkat çeken çalışmalara imza atıyor. Müşteri memnuniyetini ilk sıraya koyan; fayda ve sürdürülebilirlik odaklı çalışmalarıyla fark yaratan Hülya Yıldız ve Hasan Yıldız; Focus Endüstri’nin kuruluş hikayesini, faaliyet alanlarını ve gelecek hedeflerini Kocaeli Life okurlarıyla paylaştı.

Sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

Hülya Yıldız: 1986, İzmir doğumluyum. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünden mezun oldum. Evliyim, 3 çocuğum var. Focus Endüstri’yi kurmadan önce 12 yıl boyun- ca enerji sektöründe faaliyet gösteren global firmalarda görev yaptım; yönetim sistemleri, kalite, organizasyon, hedefler ve stratejik yönetim alanlarında çalıştım. Şu anda Focus Endüstri’nin operasyonel kısmını yönetiyorum. Ayrıca bünyemizde bulunan Focus Akademi’nin genel müdürlüğü görevini yürütüyorum ve aktif olarak eğitim vermeye devam ediyorum.

Hasan Yıldız: 1985, İstanbul doğumluyum. Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünden mezun oldum. Mezun olduktan sonra uzun süre endüstri sektöründe satış alanında çeşitli görev ve sorumluluklar aldım. Yaklaşık 2 yıl önce Focus Endüstri’yi kur- duk ve kendi işimizi yapmaya başladık.

ÜRETIM, SATIŞ VE SERVIS

Focus Endüstri nasıl kuruldu?

Hasan Yıldız: Zaten sektörün içinde olduğumuz için bu alanda bir ihtiyaç olduğunu biliyorduk. İş yaptığımız kişi ve kurumlarla da iyi diyaloglar içindeydik. Kendi firmamızı kurup sektördeki ihtiyacı değerlendirmek istedik. Çalışmaya home-office olarak başla- dım ancak çevremiz ve referanslarımızla kısa sürede büyük yol kat ettik. Eşim bize katılınca daha da güçlendik. Hülya Hanım, firmamızı stratejik anlamda daha da ileriye taşıdı.

Focus Endüstri tam olarak hangi hizmeti veriyor?

Hülya Yıldız: Focus Endüstri olarak brülör ve yakma sistemleri, akışkan teknolojileri, ısıtma ve soğutma sistemleri, otomasyon ve enstrüman sistemleri kuruyoruz. Endüstriyel tesislerde kullanılan; sektörüne göre içinde demir, çelik, cam, alüminyum gibi farklı materyallerin eritildiği endüstriyel fırınların, doğalgazlı yakıcı brülör sistemlerini kuruyoruz. İnşaat sektöründe de inşaat demiri üreten fabrikaların fırınlarındaki brülör ve otomasyon sistemlerini kuruyoruz. Tuzla’da bir üretim alanımız var. Burada ana parçaları üretiyoruz. İşin projelendirilmesinden üretimine, satışından satış sonrası servis hizmetine kadar her aşamasında faaliyet gösteriyoruz. Ayrıca enerji verimliliğine yönelik çalışmalar da yürütüyoruz.

SATIŞ SONRASI HIZMET

Daha çok hangi sektörlerle çalışıyorsunuz?

Hasan Yıldız: Bizim işimiz hep ısıyla. Demir çelik, alüminyum, çimento, kağıt, gıda gibi üretiminde endüstriyel ısıl işlem gerektiren tüm sektörlerle çalışıyo- ruz çünkü hem eritme hem de kurutma işlerini yapıyoruz. Çalıştığımız kuruluşlar arasında Bonna Seramik, Termal Seramik, Teknik Alüminyum, Şişecam, Borusan ve Parkcam ilk aklıma gelenler. Şu an doğalgaz üzerine çalışıyoruz. Tabii zamanla elektrik ve diğer yakıt türleriyle de çalışacağız. Önceliğimiz daha tasarruflu sistemler kurmak.

Üretimin yanı sıra alanınızda verdiğiniz hizmetler de var... Biraz bahseder misiniz?

Hülya Yıldız: Oldukça geniş bir hizmet ağımız var. Yakma sistemleri revizyonu, alternatif yakıt teknolojileri sistem dönüşümleri, verimlilik ölçümleri ve iyileştirme çalışmaları, enerji tüketim kontrolü, sistem danışmanlığı, montaj, bakım ve onarım alanlarında hizmet veriyoruz. Saha ekibimiz ve servis ekibimiz 7/24 ulaşılabilir düzende çalışıyor. Satış sonrası hizmete özellikle önem veriyoruz. Proje tamamlandıktan sonra bir sorun yaşandığı takdirde, ekibimiz direkt konuma ulaşıyor ve sorunu yerinde çözüyor. Bu anlamda çalıştığımız kuruluşlarla özel bakım anlaşmaları- mız var ancak anlaşma olmasa bile hiçbir müşterimizi çözümsüz bırakmayız, mağdur etmeyiz. Kısa sürede kaydettiğimiz büyümeyi bu disipline borçluyuz.

ENERJI TASARRUFU

İhracat da yaptığınızı biliyoruz... Hangi ülkelere satış yapıyorsunuz?

Hasan Yıldız: Asya, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika ülkelerine ihracat yapıyoruz. Satış sonrası hizmet anlamında ihracat yaptığımız ülkelerle de aynı şekilde çalışıyoruz. Bir ihtiyaç halinde ya buradan ilgili ülkeye ekip gönderiyoruz ya da o ülkede anlaşmalı olduğumuz ekipleri yönlendiriyoruz.

Focus Akademi’de ne gibi faaliyetler yürütüyorsunuz?

Hülya Yıldız: Focus Akademi bünyesinde danışmanlık ve eğitim hizmetleri veriyoruz. Firmalar, yönetim sistem- leri, enerji verimliliği, dijitalleşme ve operasyon etkinliği artırma konularında bizden danışmanlık hizmeti alabilir. Focus Endüstri’yi kurmadan önce yönetim sistemleri üzerine çalıştığım için enerji verimliliği konusunda ciddi bir bilgi birikimine sahibim. Focus Akademi’yi kurmamızın öncelikli amacı, enerji tasarrufu konusunda toplumsal bilinç oluşturmak; özellikle doğalgaz tasarrufuna dikkat çekmek. Fabrikalar, bir ayda milyonlarca liralık doğalgaz kullanıyor. Bu miktarları düşürmenin yolları, yöntemleri var. Alınacak basit önlemlerle yüzde 1’lik bir iyileşme sağlasak bile ciddi tasarruf elde edilebilir. Biz de Focus Akademi’de, çalıştığımız kurumsal firmaların yöneticilerine teknik eğitimlerin yanı sıra enerji verimliliği için alternatif yakma teknolojileri eğitimleri de ve- riyoruz. Böylece hem enerji tasarrufu konusunda fayda sağlamaya hem de toplumsal bilincin gelişmesine katkı- da bulunmaya çalışıyoruz.

YENI PROJELER

Sırada yeni projeleriniz var mı?

Hasan Yıldız: Yenilikçi bakış açısıyla ve müşteri memnuniyetini ilk sıraya koyan; fayda ve sürdürülebilirlik odaklı çalışan bir firmayız. Bu anlamda sektörde fark yarattığımızı düşünüyoruz. Ön- celiğimiz, müşterilerimizin ihtiyaçlarına en hızlı ve güvenilir şekilde cevap ver- mek. Yeni fikirler ve projeler üretme- ye de devam ediyoruz. Şu anda hibrit rejen projemiz üzerine çalışıyoruz. Şöyle açıklayayım: büyük kapasiteli fırınların rejeneratif sistem dönüşümleri için minimumda 70-80 adet yakıcının hepsini sökmemiz lazım ki bu da sistemi ve üretimi durdurmamız demektir. Biz, yaptığımız çalışmayla yakıcıları bölüm bölüm, belli bir sürece yayarak değiştirmeyi planlıyoruz. Böylece fırın komple devre dışı kalmadan, riskler azaltılarak ve daha düşük mali- yetlerle dönüşüm tamamlanacak. Projemiz için KOSGEB ve patent başvurumuzu yaptık.

Hedefleriniz neler?

Hülya Yıldız: Verimli yakma sistemlerinde akla gelen ilk marka olmak en büyük hedefimiz. Bir de Focus’u marka olarak büyütmek istiyoruz. Yakma ve verimlilik üzerine çalışmalar düşünüyo- ruz. Focus hem güçlensin hem de verimlilik alanından farklı sektörlerde faaliyet göstersin istiyoruz. Fayda ve sürdürebilirlik odaklı çalışmalarımıza devam edeceğiz.

İLETİŞİM: 

Adres: Körfez Mahallesi Rıza Paşa Sokak No:37A İzmit/Kocaeli
Tel: 0537.838 49 17 - 0262.311 48 35 e-mail: info@focusendustri.com.tr

i @Focusendüstri l Focus Endüstri y Focus Endüstri

 

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik # endüstri # focus # fırın # ısı # fabrika # endüstriyel

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.