27-07-2024 12:30

En tatlı festival

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 06/09/2023
İzmit Belediyesi’nin, kentimizin değeri pişmaniyenin tanıtılması amacıyla düzenlediği 12. Uluslararası İzmit Pişmaniye, Müzik ve Dans Festivali renkli görüntülere sahne oldu
.stripslashes($urun->baslik).

İzmit’in en değerli yerel lezzeti pişmaniyenin ve kentin tanıtılması amacıyla bu yıl 12’ncisi düzenlenen Uluslararası İzmit Pişmaniye, Müzik ve Dans Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Pişmaniyenin yanı sıra İzmit’in tanıtımının da yapıldığı, ulusal ve uluslararası birçok ünlü ismin kentimize gelerek katkı sağladığı festivalde 3 gün boyunca eğlenceli anlar yaşandı. Kentte büyük bir dayanışma ve katılımla gerçekleştirilen festivalin bu yılki teması ise ‘İzmit’i Yaşayın’ olarak belirlendi.

AĞAÇLAR PİŞMANİYE AÇTI

İzmit Belediyesi, 12. Uluslararası İzmit Pişmaniye, Müzik ve Dans Festivali öncesinde sabahın erken saatlerinde Yürüyüş Yolu’ndaki çınar ağaçlarına yüzlerce pişmaniye astı. İzmit’in en işlek caddesinden geçen vatandaşlar çınar ağaçlarına asılı pişmaniyeleri kısa sürede topladı. Ağaçlarda asılı pişmaniye sürpriziyle karşılaşan vatandaşlar tatlı bir sabaha uyanmanın keyfini yaşarken, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’e de festival için teşekkür etti.

EN RENKLİ KORTEJ

İzmit Kent Meydanı başta olmak üzere kentin birçok noktasında birbirinden renkli etkinlik, söyleşi, yarışma, gösteri ve konserlerin düzenlendiği festival, Kültür Tepesi’ndeki Atatürk Anıtı önünden kortej yürüyüşü ile başladı. ‘En Renkli Festival Korteji’ temasıyla gerçekleşen korteje; İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, CHP Kocaeli Milletvekili Mühip Kanko, CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, CHP İl Başkanı Bülent Sarı, DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül, Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, yazar Sahrap Soysal, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, KYÖD Başkanı Uğur Saral, Gelecek Partisi İzmit İlçe Başkanı Ömer Uçar, dernek ve STK temsilcileri, vatandaşlar ve dans gösteri grupları katıldı. Kortej, İzmit Kent Meydanı’nda son buldu.

PİŞMANİYELİ TATLILAR

Festivalin ilk gününde, İzmit Kent Meydanı’nda kurulan stantlarda sabahın erken saatlerinden itibaren pişmaniye satışına başlanırken, öğleden sonra da ‘Pişmaniyeli Tatlılar’ yarışması düzenlendi. Heyecan dolu anlara sahne olan yarışmada Elif Yalçın, ‘Kestane Kremalı Çıtır Pişmaniye’ tatlısı ile birinci oldu. İkinciliği Nihal Özkan ‘Pişmaniyeli Truf’ tatlısı ile alırken, Cevriye Kaya’nın yaptığı pişmaniyeli tatlı ise üçüncülük elde etti. Yarışmanın jürisinde ise Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı, eğitmen şefi, mutfak kitapları yazarı Bayram Özrek başta olmak üzere alanında uzman çok sayıda isim yer aldı.

PİŞMANİYE YEME YARIŞMASI

İzmit Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikler ödüllü ‘Pişmaniye Yeme Yarışması’ ile devam etti. Büyük heyecana sahne olan yarışmaya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Yarışma sonunda Aydın Fırat birinci olurken, Erhan Şahin ikinciliği, Yaşar Atasoy ise üçüncülüğü elde etti. Festivalin ilk gününde akşam saatlerinde sahneye İzmitli sanatçı Bülent Tamer çıktı. Bülent Tamer birbirinden güzel şarkılarını İzmitlilerle birlikte söyledi. Adeta nostalji rüzgarı estiren Tamer’e plaketini İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet takdim etti.  Festival kortejinin de gelmesiyle birlikte pişmaniye stantlarının resmi açılışı yapıldı, sonrasında pişmaniye çekimi gerçekleştirildi.

ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ

Festivalin ilk gününde bu yıl ilk kez verilen ‘Altın Pişmaniye Ödülleri’ de sahiplerini buldu. Toplumsal fayda odaklı projeleri, uygulamaları ve başarılı uygulayıcıları desteklemek amacıyla hayata geçirilen Altın Pişmaniye Ödülleri’nin ilk yılında 37 farklı kategoride ödüller verildi. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in ev sahipliğinde gerçekleşen ödül törenine Anıl İlter, Sahrap Soysal, Engin Benli, Ezgi Gözeger Özmemiş, Metin Tekin, Duygu Kaya, Erdoğan Arıkan gibi ünlü isimlerin yanı sıra CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül ve Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı da katıldı.

DANS GÖSTERİLERİ HERKESİ BÜYÜLEDİ

İzmit Belediyesi’nin düzenlediği 12. Uluslararası İzmit Pişmaniye, Müzik ve Dans Festivali’nin ilk günü bando grup performansları ile sonlandı. Türkiye’nin ve dünyanın farklı yerlerinden kentimize gelen ekipler gösterileriyle izleyenleri büyüledi. Festivalin ikinci gününde İzmit Kent Meydanı yine renkli görüntülere sahne oldu. Ödüllü ‘Pişmaniye Yeme Yarışması’nı, Ayşe Sayan Organizasyon’un kaftan defilesi izledi. Pişmaniye Sıra Gecesi’nin ardından sahneye klarneti tüm Türkiye’ye sevdiren isim Hüsnü Şenlendirici çıktı.

HÜSNÜ ŞENLENDİRİCİ KONSERİ

Ünlü klarnet virtüözü, Türk müziğinin klasik eserlerini farklı biçimde yorumlayarak, dinleyicileri adeta mest etti. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Hüsnü Şenlendirici’ye ‘Altın Pişmaniye Vefa Ödülü ve Fahri İzmitli’ ödülünü takdim etti. Ödül için teşekkür eden Hüsnü Şenlendirici, “Bu yıl 12’ncisi düzenlenen bu festival Fatma Başkan’ın ve İzmitlilerin katkılarıyla umarım daim olur. Uzun yıllar bu festivalde birlikte olalım, artık ben de İzmitliyim” dedi.  Öte yandan festival kapsamında kentimizde ağırlanan bando ve halk oyunları grupları kentin dört bir yanında gösteriler gerçekleştirdi. Ayrıca her bölgede pişmaniye çekimi yapılarak vatandaşlara ikram edildi.

TAHSİN KÜÇÜK GELDİ

Festivalin üçüncü gününde MasterChef yarışmacısı Tahsin Küçük sevenleriyle buluştu. Festivalde bir söyleşi gerçekleştiren Tahsin Küçük, “Ömrüm, nefesim yettiğince doğup büyüdüğüm topraklara artı değer katmak adına çabalıyor olacağım. Bu konuda bana öncülük eden, ilk kaşık atıldığı günün ertesinde kanala bir paket pişmaniye yollayan Fatma Kaplan Hürriyet’e çok teşekkür ederim” dedi. Festivalin üçüncü gününde de ödüllü ‘Pişmaniye Yeme Yarışması’ yapıldı, çocuklar için pişmaniye yapım atölyesi kuruldu. Festival, Ayşe Sayan Organizasyon’un ateş dansı gösterisi ve dans gruplarının performansları ile sona erdi.

HÜRRİYET’TEN TEŞEKKÜR

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, gala gecesinden önce İzmit Kent Meydanı’ndaki stantları tek tek gezerek festivale katkılarından dolayı esnafa teşekkür etti. Gala gecesinde konuşan Başkan Hürriyet, “Türkiye’nin en tatlı festivalini gerçekleştirdik. Bu festivalin sahibi sadece biz değiliz. Pişmaniye üreticilerimize ve stant açan İzmitli esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Pişmaniye denilince akla İzmit gelir. O yüzden pişmaniyeye sahip çıkmamız lazım. Bu kent sadece sanayi kenti değil aynı zamanda kültür, festivaller kenti. Bu festivale destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

ALTIN PİŞMANİYE ÖDÜLLERİ

* Yılın Erkek Oyuncu Ödülü: Anıl İlter

* Yılın En Başarılı Dizi Yapımcısı: Orkun Ünlü

* Yılın Sabah Programı Ödülü: Fox TV/Çalar Saat-Ezgi Gözeger

* Yılın Haber Spikeri Ödülü: Duygu Kaya

* Yılın Yemek Programı Ödülü: Masterchef/Acun Medya

* Yılın En İyi Sosyal Medya Kullanan Siyasetçisi: Mustafa Sarıgül

* Yılın Restorasyon Projesi Ödülü: Yerebatan Sarnıcı

* Yılın Spor Yorumcusu: Metin Tekin

* Yılın Spor Spikeri: Erdoğan Arıkan

* Yılın Sanayicisi Ödülü: Şerif Ünan/Kalibre Boru

* Yılın Türk Mutfağı Elçisi: Sahrap Soysal

*Altın Pişmaniye Vefa Ödülü: KYÖD

*Altın Pişmaniye Vefa Ödülü: Mahir Danabay

*Altın Pişmaniye Vefa Ödülü: Engin Benli

* Yılın Gelecek Vaat Eden Oyuncusu: Serhan Onat

* Yaşam Boyu Onur Ödülü: Olcay Ilıcalı

* İzmit Unutmaz Vefa Ödülü: En Yaşlı Pişmaniye Ustası Hüseyin Can

* Yılın Influencerı Ödülü: Ceyda Kasabalı

* Yılın Bilim İnsanı: Canan Dağdeviren

* Duayen Gazeteci Onur Ödülü: Uğur Dündar

*Altın Pişmaniye Özel Ödülü: Kemal Sunal

* Yılın İyilik Hareketi Ödülü: Ahbap/Haluk Levent

* Yılın İyilik Hareketi Ödülü: İhtiyaç Haritası/ Mert Fırat

* Yılın En İyi Çıkış Yapan Sanatçısı Ödülü: Emircan İğrek

*Altın Pişmaniye Kültür Sanat Yaşam Boyu Başarı Ödülü: Melek Baykal

NASIL ARANDI: #izmit # fatma kaplan hürriyet # izmit belediyesi # kocaeli # pişmaniye festivali # anıl ilter # tahsin küçük # hüsnü şenlendirici # duygu kaya # mustafa sarıgül # mühip kanko # bülent sarı # serhan onat # orkun ünlü

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.