26-04-2024 20:12

Elegant tarzıyla: Deniz Bahar Özgen

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/04/2022
Bravo Yapım Organizasyon’un kurucusu Deniz Bahar Özgen, her zaman şık ve bakımlı görünmeyi sevdiğini söylüyor ve giyim tarzını ‘elegant’ olarak tanımlıyor
.stripslashes($urun->baslik).

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Kurduğu Bravo Yapım Organizasyon ile kentimizin kültür-sanat yaşamına gözle görülür bir hareket katan; getirdiği kaliteli tiyatro oyunlarıyla Kocaelili tiyatro severleri sanata doyuran Deniz bahar Özgen, iş hayatındaki başarısı karar şık giyim tarzıyla da dikkat çeken bir isim. Gerek iş gerek özel yaşantısında her zaman özenli ve bakımlı görünen Deniz Hanım, giyim tarzını ‘elegant’ olarak tanımlıyor. Daha çok tasarım parçaları tercih ettiğini ifade eden Deniz Bahar Özgen, renk konusunda ise hiçbir ayrım gözetmiyor. “Her rengin insanıyım, gardırobunda her renkten kıyafeti görebilirsiniz” diyen başarılı iş kadını gardırobunun kapılarını Kocaeli Life okurları için araladı.

Deniz Hanım, sizi kısaca tanıyabilir miyiz?

1987, Kocaeli doğumluyum. Kocaeli Üniversitesi Yerel Yönetimler bölümünden mezun oldum. İlkokuldan beri tiyatro ve sahneye ilgim vardı. Üniversite yıllarında bu işi profesyonelce yapmak istediğimi fark ettim ve alanında çok iyi hocalardan eğitim aldım. Üniversiteden sonra turne yolculuğum başladı. Türkiye’nin neredeyse her ilini turne yaparak dolaşma fırsatı buldum, bir çok değerli ekiple çalışmalarım oldu. En son eşim (o zaman ki erkek arkadaşım) dayanamayıp beni Samsun turnesinden aldıktan sonra turne hayatım bitti diyebilirim.

Evlendikten sonra da provaların çok uzun ve geç saatlere kadar sürmesi nedeniyle tiyatroya ara verdim. Bu süreçte Uras ve Utku adında 2 dünya tatlısı oğlum oldu. Kısa bir süre önce Bravo Yapım Organizasyon’u kurdum. Şimdilik sahnede olamasam da sanattan kopmadığım İçin çok mutluyum. Çocuklar biraz daha büyüyünce kendime ait bir yapımda oynamak hedeflerim arasında.

YAŞAM

Nerede yaşıyorsunuz?

İzmit Yahya Kaptan Mahallesi’nde, Şehri Kaptan Konakları sitesinde yaşıyoruz.

Evinizi seçerken dikkat ettiğiniz kriterler?

Benim için ev huzur, güven, keyif demek. 2 çocuğum olduğu için geniş bir ev tercih ettim, evimin güneş alması çok önemli. Şu an evimizin neredeyse her köşesi çocuklarımın ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde düzenlenmiş durumda. Yaşadığım sitedeki sosyal tesisler, ailemin ihtiyaçlarına, özellikle çocuklarıma olanak sunmalı. Bir de her yere ulaşımın kolay ve merkezi olması tercihim.

Evinizin en rahat köşesi?

Kendimi en keyifli  hissettiğim yer balkonum çünkü ben biraz da keyif insanıyım. Özellikle yazın balkonda oturup keyif yapmayı çok seviyorum. Bununla beraber giyinme odamı da yok sayamam. Evden her gün yeni bir benle çıkıyorum evden :) Ve mutfak da bana iyi gelen alanlardan. Bir şeyler pişirmeyi ve yemekten ziyade onları ikram etmeyi çok seviyorum.

Evinizdeki en sevdiğiniz eşya?

Tabii ki kahve makinem. Onsuz yaşayamam :) Bir de balkonumdaki salıncağım.

Boş vakitlerinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?

Boş vaktim hiç olmuyor diyebilirim. Küçük çocuklarım, tek düze olmayan bir işim ve yoğun tempolu bir hayatım var. Zaman buldukça hobilerime yöneliyorum ve çekirdek ailem dışında da sevdiklerimle olmayı, sohbet etmeyi, arkadaş buluşmaları yapmayı tercih ediyorum.

Hafta sonlarını nasıl geçiriyorsunuz?

Hafta sonları, özellikle de hava güzelse, evde duran bir aile değiliz. Mutlaka çocukların da bizim de keyif alacağımız yerlere gitmeyi seviyoruz. Eğer evde kalma durumundaysak, tüm vaktimizi çocuklara ayırıyoruz.

Sosyal medyayı aktif olarak kullanıyor musunuz?

Yaptığım işten dolayı aktif olarak kullanıyorum. Özellikle Instagram’da çok daha fazla zaman geçiriyorum.

En son izlediğiniz film?

Uzun zamandır film izlemedim ancak takip ettiğim bir kaç Netflix dizisi var. ‘You’ dizisinin son sezonunu izledim en son.

En sık dinlediğiniz albüm?

Bir albümü sürekli dinlemiyorum ancak sevdiğim sanatçılar var. Berkay, Ceylan Ertem, Zeynep Bastık en sık dinlediklerim.

En sevdiğiniz yazar?

Sarah Jio, Zülfü Livaneli, Ayşe Kulin, Charles Bukowski

GİYİM

Nasıl bir giyim tarzınız var?

Şık görünmeyi severim. Ben, markete bile makyaj yapmadan gitmeyenlerdenim:) Giyim tarzım için ‘elegant’ diyebilirim. Hafta sonları daha çok rahat olabileceğim kıyafetleri tercih ediyorum ancak yine de küçük dokunuşlarla kıyafetlerimi zarifleştirmek hoşuma gidiyor. Bir mağazaya girdiğimde genellikle yöneldiğim ürünler özel tasarım oluyor. Bunu bilerek yapmıyorum ama her defasında “O bizim özel tasarımımız” cümlesini duyuyorum. Her rengin insanıyım. Özellikle tercih ettiğim bir renk yok, dolabımda özellikle baskın bir renk göremezsiniz. Renge değil kıyafete bakıyorum, deniyorum, kendime yakıştırıyorsam alıyorum.

Alışverişi en çok nereden yapıyorsunuz?

Fırsat bulabilirsem, İstanbul’dan. İzmir’e gittiğim zamanlarda da tek valizle gidip, iki valizle dönüyorum. Ne yazık ki İzmit’te sevdiğim bir çok marka yok. Burada genellikle AVM’leri tercih ediyorum. Roman, Network, İpekyol, Zara, Adil Işık tercihlerim arasında.

Kot markası?

Zara, Calvin Klein, Mavi ve İpekyol. Özellikle İpekyol’un kot kalıplarını seviyorum.

Spor ayakkabı?

Nike, New Balance, Alexander McQueen

Gece ayakkabısı?

İpekyol ve Hotiç

Gömlek?

Gömlek giymeyi pek sevmesem de.İhtiyacım olduğunda İpekyol, Zara ve Roman’a bakıyorum.

Çanta?

Michael Kors, Guess, Calvin Klein, Hotiç

Gardırobunuzun vazgeçilmezi?

Günü her zaman kurtarabilen jean’lerim ve stilettolarım. Bence bir kadın ne giyerse giysin, günü kurtarmak isterse altına stiletto giydiği zaman tamamdır :)

Moda ikonu?

Derin Mermerci, Özlem Ada Şahin

En son satın aldığınız şey?

İpekyol’dan elbise, stiletto ve takı.

GÜZELLİK

Parfüm (günlük/gece)?

Günlük Dior Joy, Gece Givenchy

Şampuan?

Bir dönem saçlarım çok uzun ve sarıydı. O zamanlar Kerastase kullanıyordum, şu an Herbal Essences’tan gayet memnunum.

Cilt bakım markası?

Clinique, Lancome, Clarins

Saçınızı nerede kestiriyorsunuz?

Fressia Kuaför

Estetik yaptırdınız mı? Karşı mısınız?

Estetik yaptırmadım ancak karşı da değilim. Beni mutlu edecekse neden yaptırmayayım? Şimdiye kadar ihtiyaç duymadım ama ilerleyen zamanlarda ihtiyaç duyarsam yaptırabilirim. Asıl olan kendinden memnun olmak. Bu da eşittir mutluluk.

Evde doğal olarak uyguladığınız güzellik sırlarınız var mı?

Uyguladığım özel bir reçete yok ama cildimin temizliğine çok önem veriyorum. Özellikle sahne makyajı cildime dokuyor, bu yüzden cilt temizliğim çok önemli.

GEZİ

Yurt dışına ne sıklıkla çıkıyorsunuz?

Daha önce yurtdışına bir kaç kez çıktım. Yurt dışıyla ilgili çok fazla planlanımız vardı ama maalesef pandemi engel oldu.

Hangi ülkeleri tercih ediyorsunuz?

Çekya, Sırbıstan ve Fransa’yı gördüm ancak görmek istediğim daha bir çok ülke var.

Yurt içinde yaz-kış tercihiniz?

Bodrum ve Çeşme’yi çok seviyorum ama çocukları düşünerek, deniz sıcaklığından dolayı daha çok Marmaris ve Antalya’yı tercih ediyoruz.

Hafta sonlarında kaçış noktalarınız?

Sapanca, Ağva, Bolu gibi yakın yerleri tercih ediyoruz. Bolu’da da bir evimiz var. Bu nedenle değişiklik olsun diye özellikle kar yağınca o tarafa gidiyoruz.

Şehir içinde kahvaltı ve yemek için nereleri tercih ediyorsunuz?

Midpoint, Barista Plus, Carbone İzmit

Eğlence için sürekli gittiğiniz mekan?

Sürekli gidemesem de şehir içinde Hayal Kahvesi konserlerini tercih ediyorum.

NASIL ARANDI: #denizbaharözgen #elegant #tarzkadın #bravoyapımorganizasyon #girişimcikadın #güzellik #yaşam #moda #gezi

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.