15-10-2024 15:10

Ece Aslı Kocabaş: Başarı ekip işidir

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/03/2022
Leda İlk Yardım Sağlık Eğitim ve Danışmanlık ile Leda Fizyorom Sağlıklı Yaşam Merkezi kurucusu Ece Aslı Kocabaş, ‘Başarı, ekip işidir’ diyor
.stripslashes($urun->baslik).

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Körfez’de bulunan Leda İlk Yardım Sağlık Eğitim ve Danışmanlık ile Leda Fizyorom Sağlıklı Yaşam Merkezi kurucusu fizyoterapist Ece Aslı Kocabaş bir yandan ilk yardım eğitmenliği yaparken bir yandan da yeni kurduğu Özel Körfez Leda Fizyorom Sağlıklı Yaşam Merkezi bünyesinde omurga rahatsızlığı olan danışanlarının ağrılarına çare buluyor.

Ekibinden ‘meleklerim’ diye bahseden ve onların desteği sayesinde ilerlediğini belirten Ece Aslı Kocabaş, ‘Kişinin önce kendisine, ardından ekibine güveni olmalı. Başarı, ekip işidir’ diyor.

‘Başarı’ sizin için neyi ifade ediyor?

Başarı en başta kendini tanımak, anlamak ve bilmektir. Hayatımızın sonunda ‘iyi ki yaşadım’ demektir. Başarı; keşfederek, öğrenerek, ders alarak, değişerek, yenilenerek olgunlaşmak ve tüm bunları başkalarının da hayatlarına katarak yaşamaktır. Başarmak, elinden gelenin en iyisini ortaya koymaktır. Kazanmak ya da kazanmamak değil, farkında olarak anı yaşamaktır. Başarı, ekip işidir.

Bugün sahip olduğunuz başarıyı elde etmek için neyi farklı yaptınız?

Gerçeğin peşinde ve zaman zaman gerçeğe sırtımı dönme zayıflığına düştüğümde bunu telafi edecek cesaretle yaşadım. Asla pes etmedim, hep bir B planım vardı. Ne zaman işler tersine dönecek olsa daha sağlam ayaklandım. Ve en önemlisi yorulduğumda bana destek olabilen bir ekiple ilerledim. Herkesin en başta kendine, ardından ekibine güveni olmalı.

İş hayatına bugün başlıyor olsaydınız, ‘asla yapmazdım’ dediğiniz şey neydi?

‘Asla’ kelimesini pek sevmem. Çünkü hayat o kadar çok yönlü ki o ‘asla’lar karşımıza mecburiyet olarak çıkabilir. Yaptığım her şey doğrusuyla, yanlışıyla beni geliştiren adımlardı. Bugünkü şartlarda başlayacak olsam nakdimi kullanmaktan ziyade devlet teşviklerinden daha fazla yararlanıp, istihdamı daha yüksek bir kurum olmak isterdim.

Bugüne kadar işinizle ilgili aldığınız en büyük risk neydi?

Kuruluş tarihimiz başlı başına bir riskti, ekonomik kriz dönemine denk gelmiştik. Hiçbir şekilde devlet desteğinden faydalanamadık. Destek paketi olmadan 8 personelle işe hızlı bir giriş yapmamız büyük bir riskti. Çok şükür o dönemi sorunsuz atlatabildik.

İşler yolunda gitmediğinde, kendinizi nasıl motive edersiniz?

Başladığım noktayı düşünürüm. Bu bilezik (mesleğim) daima kolumda, korkuya hacet yok. ‘Bu noktaya sıfırdan geldik, yine geliriz’ diyerek, kendimi en kötüsüne hazırlarım. Ardından B planıyla tekrar çalışmaya başlarım, asla pes etmem. Çalışarak, kafamı daha fazla yorarak, motivasyonumun düşmesine izin vermem.

Bir kadın olarak iş hayatında karşılaştığınız en büyük zorluk neydi? Nasıl aştınız?

Erkek egemen bir sektörde iş yapıyoruz. İş hayatım boyunca karşılaştığım en büyük problem; (beni üzen bir olaydı) eğitim için gittiğimiz bir fabrikanın kapısında ‘Aaa! kadın eğitmen mi gönderdiler’ şeklinde karşılanıp, ‘Bizim temizlikçimiz bile erkek, kadın çalıştırmıyoruz, fabrikaya kadınları sokmuyoruz’ denilmesiydi. O gün, o eğitim tamamlandı ve kalitenin saygınlık getirdiği kanıtlandı. Aldıkları eğitim ve yaptıkları harekete verilen cevaplar karşısında pişman oldular. Sonunda bu fabrika bizimle sözleşme masasına oturmak istedi. Bizden sonra da kadın personel istihdam etmeye başladılar. Tabii bunun yanı sıra pozitif ayrımcılık yapan kuruluşlarla da karşılaştık, teşekkür etmeden geçemem.

İşinizle ilgili olarak, birisiyle 1 saat sohbet etme şansınız olsa, bu kişi kim olurdu? Neden?

İki alanda hizmet vermekteyiz. Hem eğitim sektörü hem sağlıklı yaşam merkezinde aktif çalışmaktayım. Tabii ki eğitim sektöründe sohbet etmek istediğim birkaç isim var. Fakat tek kişi olacaksa, yazar doktor Abidin Salih ile görüşmeyi çok isterdim. Türkiye Yazarlar Birliği’nde dersler vermiş, hacamat ustaları yetiştirmiş, modern tıp, alternatif tıp, eğitim, sağlık ve dini yaklaşımları birleştirmiş, ‘Yitik Şifanın İzinde’ kitabıyla tanımadan hayranlık duyduğum biri. 2014’te kaybettiğimiz bir değerimiz.

İş yaşamınızdaki mottonuz nedir?

İş yaşamındaki mottolarım: ‘Konfor alanından çık ve kendi özgür iradenle tanış’, ‘Ruhunu kaybetmeden çalış’.

Çocuğunuz, sizinle aynı işi yapmak istediğini söylese, ona vereceğiniz en önemli nasihat ne olurdu?

Hayatın sana sunduğu ipuçlarını yakala. Asla korkma, vazgeçme, doğru bildiğinden şaşma ve inanarak, gelişerek, öğrenerek ilerle. Öğretirken öğrenmek bizim işimiz.

NASIL ARANDI: #eceaslıkocabaş #ledailkyardım #fizyoromsağlıklıyaşammerkezi #başarıekipişidir #danışmanlık #başarılıkadın #kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.