25-04-2024 06:45

Doğayla buluşmanın tam zamanı: Çadır Keyfi

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 04/05/2021
Doğanın heyecan veren uyanışına tanık olmaya, renk karnavalına katılmaya hazır mısınız?
.stripslashes($urun->baslik).

RÖPORTAJ: EYLEM SELVİ ARI

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Siz de ne zaman sıkılsanız, bunalsanız, daralsanız kendinizi doğaya atmak isteyenlerden misiniz? Özellikle evlere kapanmak zorunda kaldığımız şu zor dönemde en çok doğada olmayı mı özlediniz? Kendisini doğanın kalbine bırakanlara, çadırını kurup, ateş başında keyifle kahvesini yudumlayanlara gıptayla mı bakıyorsunuz? O zaman Çadır Keyfi ile tanışma zamanınız gelmiş demektir.

Farklı meslek ve yaş gruplarına mensup birkaç gencin bir araya gelerek kurduğu Çadır Keyfi, kamp severleri özellikle ‘güvenilir’ ortamlarda buluşturma hedefiyle yola çıkmış bir ekip. Tabii sadece kamp etkinlikleri yapmıyor, sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çekiyorlar.

 

 

Yemliha Gerek’in kuruculuğundaki topluluk, Çadır Keyfi’ni, Türkiye’nin dört bir yanında üyeleri olan büyük bir aile haline getirmeyi hedefliyor. Birbirinden eğlenceli, yaşama tutkusuyla dolu, doğayı seven, hayvanları koruyan, bireye değer veren bu ekibi yakından tanıyalım mı?

 

Yemliha Bey, sizleri tanıyarak başlayalım.

 

Ben, uçak bakım teknisyeniyim. Çadır Keyfi’ni ilk olarak dijital ortamda kurdum. www.cadirkeyfi.com’un kurucusuyum. Yönetim kurulundaki arkadaşlarımı da tanıtmak isterim. Kamp koordinatörümüz Recep Arslantürk marka satış yöneticisi, sosyal projeler yöneticimiz Zeynep Gamze Erdem özel sektörde insan kaynakları müdürü, saha sorumlumuz Ferhat Yılmaz güvenlik görevlisi, bushcraft Şefik Yılmaz gemi elektrik teknisyeni, bushcraft Kadir Ertaş elektrik teknisyeni, sosyal medya uzmanımız Musa Demir ise mekatronik teknisyeni.

 

 

Nasıl bir araya geldiniz?

Bireysel olarak sık sık kamp yapan biriyim. Uzun yıllardır doğayla iç içeyim. Arkadaşlarla tanışmamız ise bir kamp etkinliğinde gerçekleşti. Biz doğada vakit geçirmeyi seven, bireysel olarak kamp kuran insanlardık. Ekim 2020’de Çatalkaya kampında tanıştık. Sosyal medyadan takipleşerek, sonraki kamplarımızı birlikte organize etmeye başlayınca, dostluğumuz da ilerledi. Çadır Keyfi çatısı altında kamp tutkunlarını bir araya getirmeyi, bu oluşumu duyurmayı, daha çok insana ulaşmayı, kamp alanındaki eksikleri yardımlaşarak gidermeyi ve güvenli kamplar organize etmeyi amaçladık. Çadır Keyfi, Kocaeli’den doğan ve Türkiye’nin dört bir yanından üyeleri bulunan bir topluluk olmayı hedefliyor.

 

Çadır Keyfi’nin amacı nedir?

 

Bizim amacımız öncelikle kamp yapmayı seven doğa tutkunlarını bir araya getirmek, insanların beton yığınları arasından sıyrılıp, doğayla bütünleşmesine aracı olmak ve kamp etkinliklerinin daha güvenli, dayanışma içerisinde geçmesini sağlamak çünkü bireysel kamp yapan insanların doğal ortamları keşfetmesi zor oluyor. Kamp yaparken güvenli alan bulmak, güvenilir insanlarla olmak çok önemli. Biz bunları sağlarken aynı zaman da sosyal sorumluluk projeleri de yapmak istedik. Her kamp için bir konu belirledik.

 

HER KAMP İÇİN BİR PROJE

 

Nasıl yani, biraz açar mısınız?

 

Örneğin bir kamp organizasyonumuzda ‘kitabını al gel’ dedik ve toplanan kitaplarla bir okula kütüphane kurulmasına destek verdik. İlk kitap etkinliğimizi Okuma Sanatı Kulübü ile yaptık ve Yozgat’ta bir okula kütüphane kurulmasına destek olduk. Yine ‘mamanı al gel’ diyerek, doğada yaşayan hayvanlara mama desteği verdik. Bundan sonra da her kamp etkinliğimiz için bir sosyal sorumluluk projesi belirleyeceğiz.

 

Organizasyonları yönetmek zor oluyor mu?

Biz 7 kişilik bir ekibiz. Her birimiz kamp kurmakla ilgili her detaya hakimiz. İlk kez kampa katılacak kişilere de gereken desteği sağlıyoruz. Bunun dışında Instagram sayfamızın 51 bin takipçisi var. Kamplarımıza Türkiye’nin her yerinden katılmak isteyenler oluyor. Bir kamp programımız maksimum 150 kişiyi buluyor. Katılımcı sayımızı pandemiden dolayı kamp yapacağımız alanın genişliğine göre beliriyoruz.

 

Yakın tarihte bir kamp organizasyonunuz var mı?

Bayramda Düzce Melen Çayı kampında olacağız. Pandemi dolayısıyla evlere kapandığımız için bu kez kampın gündemi bireye yönelik olsun istedik. Sonuç itibariyle sosyal hayatın sınırlanmasıyla birlikte psikolojik olarak zor zamanlar geçiriyoruz. Bu yüzden psikolog bir arkadaşımızın kamptakilerle sohbet etmesinin iyi bir fikir olacağını düşündük. İlerleyen dönemde çok önemli bir sosyal sorumluluk projesini de hayata geçirmek istiyoruz.

 

Nedir projeniz?

Yetimhanedeki çocuklara her ay kamp yaptırabilmek. Fakat yetimhanede düzenlilik esas olduğundan düzenli bir kamp alanı oluşturana kadar bu hayalimizi erteliyoruz. Bir bölge tespit ettikten sonra bir yetimhaneyle anlaşıp düzenli olarak çocukları oraya götüreceğiz. Bu sayede hem çocukları topluma kazandıracağız hem de sosyalleşmelerine yardımcı olacağız. Bunu yaparken de diğer insanlardan soyutlamadan, birlik içerisinde gerçekleştireceğiz.

 

Kampları hangi sıklıkta yapıyorsunuz?

Hedefimiz ayda bir kamp gerçekleştirmek. Fakat talebe göre daha sık yaptığımız da oluyor. Gelen istekler doğrultusunda hareket ediyoruz diyebilirim.

 

MOBİL UYGULAMASI OLACAK

 

‘Çadır Keyfi’ni, Türkiye’nin dört bir yanında yaygınlaştırmak istiyoruz’ demiştiniz. Bu nasıl olacak?

 

Bir mobil uygulama kurmak istiyoruz. Bu uygulama sayesinde bireysel olarak farklı şehirlere kamp yapmaya giden üyelerimiz, oraya gittiklerinde kimden yardım alabileceklerini ve nerede konaklayabileceklerini bilecekler. Bizim hedefimiz kendi kamp alanlarımızı oluşturabilmek. Bizimle beraber yürüyenlere ‘Çadır Keyfi’nin kamp alanları şuralar, buralarda rahatlıkla kamp yapabiliriz’ dedirtmek istiyoruz. Katılım gösteren herkese minimum seviyede ücretle, daha konforlu kamp yaptırabilmeyi hedefliyoruz.

 

Peki, kamp yapmak isteyen ancak bir takım endişeleri olan kişilere ne söylemek istersiniz?

Öncelikle şunu söyleyebilirim; ilk kez bizimle kamp yapan arkadaşlar bir daha ekibimizden ayrılmıyor ve en sadık kamp arkadaşlarımız oluyor. İlk defa aramıza katılanlara önce moralman destek sunuyoruz sonra ihtiyacı varsa çadır ve uyku tulumu konusunda ekipman desteği sağlıyoruz ya da ekipmanı nereden alacağı konusunda fikir veriyoruz. Grup halinde kamp yaptığımızda kamp alanlarına girişler daha ekonomik olabiliyor ya da aldığımız hizmetler fazlalaşıyor.

 

 Son olarak Kocaelililere ve Çadır Keyfi’ne katılmak isteyenlere mesajınızı alalım.

Doğada kaybolan insanı ortaya çıkarabilmek ve doğayla insanı tekrar buluşturabilmek istiyoruz. İnsanlar doğanın kıymetini bu zor dönemde daha iyi anladı. Biz sadece ihtiyaç duyulduğunda değil her zaman doğaya sığınmak gerektiği bilincini yerleştirmek istiyoruz. ‘Kalıplarınızı kırın, beton duvarlar arasında yaşamayı bırakın ve kendinizi doğaya atın’ diyoruz. Başta kamp yapmak isteyip korkuları olanları ve tüm kamp tutkunlarını Çadır Keyfi ekibine davet ediyoruz.

 

İLETİŞİM

Web: cadirkeyfi.com

Instagram: cadirkeyficom

Tel: 0533 656 52 69

 

NASIL ARANDI: #çadır keyfi #doğa #kamp #çadır #aktivite #etkinlik #sosyal sorumluluk #türkiye #kitap toplama #hayvan yardımı #nature #trekking

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.