25-04-2024 23:08

Çocukların ikinci evi: Tuncay Emir Kreş ve Gündüz Bakım Evi

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 02/05/2021
0-4 yaş arası çocukların adeta ikinci bir yuva gibi sevdiği Özel Yuvam Tuncay Emir Kreş ve Gündüz Bakımevi, aldığı üst düzey pandemi önlemleriyle ailelerin de en güvendiği adres
.stripslashes($urun->baslik).

HABER: EYLEM SELVİ ARI

FOTOĞRAFLAR: İSMAİL HAKKI TİMUÇİN

 

Melike Erseven Ergi tarafından 2009 yılında kurulan Tuncay Emir Eğitim Kurumları, kreş ve okul öncesi eğitimdeki başarısıyla kısa sürede ilimizin en güvenilir kurumlarından biri oldu. Okul öncesi çağdaki çocukların donanımlı birer birey olarak yetişmesi için tüm imkanlarını seferber eden Tuncay Emir Eğitim Kurumları; kreş, anaokulu ve yaz okulu alanlarında hizmet veriyor.

 

DONANIMLI KREŞ

 

0-4 yaş arası çocukların, sımsıcak bir yuva olarak gördüğü Özel Yuvam Tuncay Emir Kreş ve Gündüz Bakımevi; özellikle çalışan ebeveynlerin en büyük destekçisi. Sevil Kulaç yönetimindeki kurum; Alikahya Fatih Mahallesi’ndeki, 2 oyun bahçesine sahip 5 katlı binasında eğitim veriyor. 13 yıldır kurumun yöneticiliğini yapan Sevil Kulaç, alanında çok başarılı bir ekiple çalıştıklarını; samimiyetle yol aldıklarını, bu nedenle ailelerin kendilerine çok güvendiğini söylüyor.

Boğaziçi Üniversitesi danışmanlığında oluşturulan bir müfredatla eğitim verdiklerini de ifade eden kurum yöneticisi Sevil Hanım, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Burası, çocukların, anne-babalarının güvenli kollarından çıkıp geldiği ilk sosyal eğitim ortamı. Bu nedenle çocukların gelişimlerini destekleyen bir eğitim anlayışı benimsiyoruz. Keşfetmeyi ve öğrenmeyi seven, özgüvenli ve gelişmeye açık çocuklar yetiştirmeyi amaçlıyoruz.”

 

 

YABANCI DİLDE İDDİALI

 

Yabancı dil eğitimi konusunda da başarılı bir yol izlediklerini kaydeden Sevil Kulaç, “Çocuklarımıza, 1 yaş itibariyle İngilizce dil eğitimi veriyoruz. Oyunla ve görsel materyallerle desteklenen yabancı dil eğitimimiz sayesinde; çocuklar anaokuluna İngilizce’ye aşina şekilde adım atı yor” diyor. Kurumda ayrıca, her öğrenim döneminin sonunda çocuklara sembolik bir karne töreni düzenleniyor ve hazırlanan bir raporla aileyle, çocuğun gelişimi konusunda detaylı bilgi aktarılıyor.

 

 

HER SINIFIN ALANI AYRI

 

Pandemi nedeniyle 114 kişilik kapasitelerini yarı yarıya düşürdüklerini söyleyen Sevil Hanım, çocukların güvenli bir ortamda eğitim almasının, en çok önemsedikleri konu olduğunun altını çiziyor ve ekliyor: “Bu konuda önceliğimiz, ailelerin içinin rahat olması. Hijyen anlamında tüm tedbirleri almanın yanı sıra her sınıfın yemekhanesini, tuvaletini, oyun bahçesini hatta temizlik ve yemekhane ekibini ayırdık.”

 

 

ORGANİK MUTFAK

 

Tuncay Emir Kreş ve Gündüz Bakımevi, haftanın 5 günü 07.30-18.00 saatleri arasında; ailelerin tercihine göre tam gün ya da yarım gün olarak hizmet veriyor. Kurumda sabah kahvaltısı, öğlen yemeği ve ikindi kahvaltısı mevcut. Yemekler, kurumun mutfağında; her biri yöresinden getirtilen en taze ve organik ürünlerle; en hijyenik koşullarda pişiriliyor. Pişen tüm çeşitler, en iştahsız çocuğa bile oyun ve doğru iletişim yoluyla tattırılıyor; çocuğun dengeli beslenmesi sağlanıyor.

 

Özel Yuvam Tuncay Emir Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin bir veli bilgilendirme sistemi olduğunu da belirten Sevil Hanım, “TUNCAYEMİRBİS sistemiyle velilerimiz çocuklarını rahatlıkla takip edebiliyor. Gün içerisinde çocuklarının ne yaptığını, ne öğrendiğini bu sistem sayesinde eksiksiz öğreniyor. Ayrıca, okulda bulunan psikoloğumuz, çocukları sürekli gözlemliyor; olası bir gelişimsel aksaklığı ve bu konuda ne yapılması gerektiğini velimizle paylaşıyor” diyor.

 

Pandemi önlemlerinin gevşetilmesinin ardından hafta sonu oyun grupları kuracaklarını ifade eden Sevil Kulaç, “Böylece, çocuklar aileleriyle birlikte zaman geçirecek. Ayrıca, çocukların havuza girip, at binip, gönüllerince oyun oynayabildikleri yaz okulumuzu bu yıl da açacağız; şu an erken kayıt dönemindeyiz” diyor. Kulaç sözlerine, “2021-2022 eğitim-öğretim döneminde 2019 doğumlu çocuklar için İngilizce dil sınıfı açacağız. Öğretmenimiz tamamen İngilizce konuşacak, çocuklar kendilerini İngilizce ifade etmeyi erken yaşta öğrenecek” diyerek son veriyor.

 

 

İLETİŞİM

Alikahya Fatih Mahallesi Sakıp Sabancı Bulvarı No:53 İzmit/Kocaeli

Tel: 0850 304 57 37 - 0552 236 60 67

E-posta:kres@tuncayemir.com

NASIL ARANDI: #tuncay emir gündüz bakım evi #anaokulu #kreş #eğitim #0-4 yaş #aile #kurum #öğretmen #alikahya #kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.