20-04-2024 12:19

Ceren Işıkçı: Skolyozum 2 ayda 6,5 derece geriledi

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 01/08/2022
.stripslashes($urun->baslik).

16 yaşındaki Ceren Işıkçı, Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’nde uygulanan egzersiz programıyla skolyozunun neden olduğu ağrılardan 2 ayda kurtuldu. Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’nin kurucusu, fizyoterapist Elif Akıncı, duruş bozukluklarından ve genetik faktörlerden kaynaklanan omurga rahatsızlıkları konusunda yaptığı başarılı çalışmalarla adını ülke genelinde duyurmuş bir isim. Elif Akıncı; son olarak skolyoz rahatsızlığıyla mücadele eden 16 yaşındaki Ceren Işıkçı’nın yaşamına dokundu. Ceren Işıkçı’nın skolyozdan kaynaklanan ağrıları Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’nde uygulanan 2 aylık egzersiz programı sayesinde son buldu. Işıkıçı, yaşadığı süreci şöyle anlattı.

 

SKOLYOZ TEŞHİSİ

“16 yaşındayım ve lise öğrencisiyim. Bir süre önce sırtımda ve belimde ağrılar hissetmeye başladım. Ağrılarım gün geçtikçe arttı. Öyle ki artık eğitimimi ve sosyal hayatımı etkileyecek hale geldi. Ben de doktora başvurdum. Çekilen röntgen sonucunda, skolyozum olduğu anlaşıldı. Doktorum, fizik tedavi önerince, bu konuda güvenilir bir merkez arayışına girdim. Bir arkadaşım, saha önce Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’ne gittiğini ve çok iyi sonuçlar aldığını söyleyince ben de skolyozum için fizyoterapist Elif Akıncı’ya başvurmaya karar verdim.

AĞRILARIMDAN KURTULDUM

Elif Hanım’a ilk gittiğim gün önce beni muayene etti ve bazı ölçümler yaptı. Daha sonra bana haftada iki gün merkezde, diğer günlerde ise evde uygulayacağım bir egzersiz programı hazırladı. 2 aydır programıma eksiksiz uyuyorum. Bu süre zarfında inanılmaz değişimler yaşadım. Öncelikle sırt ve bel ağrılarımdan kurtuldum. Ayrıca duruşumda da gözle görülür olumlu gelişmeler oldu. Yapılan kontrolde skolyozumun 6,5 derece gerilediğini gördük. Ağrılarımdan kurtulduğum için sosyal hayatıma daha mutlu ve rahat bir şekilde devam ediyorum. Kısacası Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’nde olduğum için mutluyum. Kendimi emin ellerde hissediyorum. Aynı sıkıntıları yaşayanlara da tavsiye ederim, eminim faydasını göreceklerdir.”

NASIL ARANDI: #kocaeli # kocaelilife # kocaelinindergisi # kocaelidergisi # dergilik # elifakinci # cerenişikçi # skolyoz # fizikterapi

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.