29-04-2024 12:03

Burun şeklini hangi yöntemlerle değiştirebiliyoruz?

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 15/01/2024
.stripslashes($urun->baslik).

Burun hem fonksiyonel hem de estetik açıdan çok önemli bir organımızdır. Toplumda bazı genetik faktörler ya da travma sonucunda burun şeklinde bozukluk ya da burun kıkırdağında oluşan eğrilik nedeniyle burun tıkanıklığı görülebilir.

Öncelikle burun tıkanıklığının eşlik ettiği burunda şekil bozukluklarına hem burunun içine hem de dışına müdahale ettiğimiz septorinoplasti ameliyatını öneriyoruz. Bu ameliyatla hastanın hem burun tıkanıklığını giderip hem de daha estetik bir burun şekline kavuşmasını sağlıyoruz.

Yapacağımız burun şeklini de hem hastanın yüz hatlarına ve estetik beklentilerine uygun olacak şekilde hem de nefes alışverişini bozmayacak şekilde tasarlıyoruz. Böylece yaptığımız ameliyat aynı zamanda fonksiyonel bir ameliyat oluyor.

Eğer hastamızın burun tıkanıklığı yok ve kişi sadece burun şeklinden rahatsızsa öncelikle şekil olarak beklentilerini konuşuyoruz. Kişinin burnunda çok fazla bir deformasyon, burun sırtında bariz bir eğrilik ya da aks eğriliği, burun ucunda aşırı bir sarkıklık yoksa ve burun kökü (radiks) yüksekte değilse; beklentisi burun kemerinden kurtulmak ya da belirginliğinin azalması ise burun dolguları ya da burun ip uygulamalarıyla burun şeklinde düzelme sağlayabiliyoruz.

Tabii bu uygulamaların kalıcılığı maksimum bir yıldır. O yüzden hasta ameliyata karşı değilse, bununla ilgili bir korkusu yoksa öncelikli tercihimiz % 90 ameliyat oluyor. Burun dolgusu ve buruna ip askılama işlemleri lokal anestezi altında yaptığımız yaklaşık 10-15 dakika süren işlemlerdir. Seçilmiş hastalarda ayrı ayrı uygulanabildiği gibi bazı burunlarda kombine uygulama da yapabiliyoruz.

Rinoplasti ameliyatları ise genel anestezi altında, ameliyathane şartlarında, hasta tamamen uyutularak yapılan ameliyatlardır. Ameliyat süresi 2-4 saat arasında değişebilmektedir. Hasta bir gece hastanede kalır. Burun içine koyduğumuz silikon tamponlar ve burun sırtına yerleştirdiğimiz alçı da genelde bir hafta sonra çıkartılır.

Nasıl ki ameliyatın riskleri ve komplikasyonları varsa basit gibi görünen dolgu ve ip askı uygulamalarının da komplikasyon ve riskleri vardır. Öncelikle bu işlemleri yapan kişilerin burun anatomisine ve oluşabilecek komplikasyonların yönetimine hakim olması gerekmektedir.

Damar içine uygulanan dolgular ya da fazla miktarda uygulanıp damar basısına sebep olan dolgular burunda cildin beslenme bozukluğuna bağlı ciltte renk değişikliğine ve nekroza sebep olabilir.

Böyle bir durumda acilen dolgunun eritilmesi ve cildin beslenmesini düzeltecek tedavilere başlanması gerekir. İp uygulamalarında ise ipin girdiği yerde kızarıklık ya da enfeksiyon görülebilir. Böyle bir durumda lokal tedaviler ya da antibiyotik tedavisi verilir. Ciddi enfeksiyon varlığında ise ipin çıkartılması gerekebilir.

 

Alikahya Fatih Mah. Akarca Cad. No: 14 Kat: 2 Daire: 1 İzmit/ KOCAELİ

Telefon: 0 530 934 05 16

Instagram: op.dr.sinemdurmaz

NASIL ARANDI: #op. dr. sinem durmaz # kbb # kulak burun boğaz # baş ve boyun # cerrah # kocaeli # izmit

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.
Diğer Yazılarını İnceleyin;