28-03-2024 23:28

Az ya da çok değil, güzel sevin…

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 09/08/2021
.stripslashes($urun->baslik).

Küçük Prens, hayallerinin peşinden gitmeye söz veren insanların başucu kitabıdır. Asla büyümez, yaşlanmaz ve yorulmaz...

Kırgınlığının altında hep dünyaya sesleniş vardır ve bir küçük sandviçle mutlu olabilir.

Sayfalarının arasında büyümeye başlayıp, sonuna gelmeden bir külah dondurmanın mutluluğunu yaşamak istersiniz. Yargılamaz, kendinizi hırpalamaz, öyle de bir güzel seversiniz.

Ben severim… Dostlarımın yanında dalgalar büyüklüğünde gülmeyi severim. Sonra yaşımı sorarlar, cevap verir daha çok gülerim. Masaya gelen mezelere gülerim, akşamın sonunda gelen hesaba gülerim. Arkadaşımın istediği şarkıya da gülerim, yan masada yapılan evlilik teklifine de...

Şimdi diyeceksiniz ki her şeye de gülünmez ki… Ben de derim ki sen benim güldüğümü görmezsin ki azizim. Ben gönlümle güler geçerim.

Uzun zamandır gölgesine saklandığımız maskelerin ardında kalmış, özlediğim yüzleri görünce canı gönülden gülerim.

Size de tavsiye ederim…

★ ★ ★

Yaşamış olduğumuz Pandora’nın kutusundan yeni yeni çıkmaya başladığımız bu dönemde; en çok ihtiyacımız olan hoş sohbet, muhabbet şimdi şimdi düşüyor önümüze. Yeni yeni karşıdan gelenin eşimiz dostumuz olduğunu anlayacak kadar bakıyoruz gözünün içine. Sınırları olsa da şimdilik bu özgürlüğün ağustos ayına, bir “hoş geldin” diyebiliriz bence.

Geçen akşam hayırladım arkadaşlarımla yaz mevsimini. Güneşin batışını, martıların dansını, uzaklarda atılan havai fişeklerle gökyüzünün alaca renge boyanmasını.

İçime bir umut, bir keyif doldu. Kısıtlanmış sosyallik sınırları içerisinde ahretliğimle dünyayı kurtarmanın verdiği o güzel anları tekrar yaşadım.

★ ★ ★

Toplandığımız yer, İzmit’e mini kuş bakışı bir seyir sağlayan, pandemi kuralları gereği üstü açık, masaları mesafeli, havadar; bizlerin sürekli müdahalesi sayesinde yenilenen melodileriyle bir açık hava konseri kadar keyifli, salaş bir mekandı.

Masada en köşeye oturmanın verdiği ağırlıkla mezenin çerezin en koyu hali hep bana; gün batımının, akşam güneşinin en serseri hali ahretliğime vururken, Körfez’in güzelliği de karşıdan bir selam verdi bize.

Özlemişim koskoca bir masada aynı cümlede buluşmayı. Pötikare masa örtüsü ile çocukluğumuzun pikniklerini hatırlamayı, bir de yaklaşık iki sene sonra evimizden çıkıp gökyüzüne bu kadar özgürce bakmayı. Velhasıl, dünyanın bizleri sağlık ve sevdiklerimizle sınadığı şu günlerde iyi geldi bir küçük dinlenme molası.

Bu dönemde, tıpkı Küçük Prens’in dediği gibi insan acı çektiğinde güneşin batışını başka türlü sever.

Elinizdeyken tüm güzellikler, onların keyfini çıkarmaya bakın… İyi tatiller.

NASIL ARANDI: #şehbalözbek #köşeyazarı #yazar #hikye #nisan #kocaeli #sevin #küçükprens #pandemi #tatil #ağustos

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.