09-07-2025 12:57

Ayşenaz’ın skolyozu 15 derece geriledi

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 03/10/2023
14 yaşındaki Ayşenaz Sevim’in 28 dereceye ulaşan skolyozu, başarılı fizyoterapist Elif Akıncı’nın uyguladığı egzersiz programları sayesinde 15 derece geriledi
.stripslashes($urun->baslik).

Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’nin sahibi başarılı fizyoterapist Elif Akıncı, 14 yaşındaki Ayşenaz Sevim’i uyguladığı egzersiz programlarıyla skolyozun neden olduğu ağrılardan kurtardı. Okulun duvarından düşünce gittiği hastanede skolyozu olduğunu öğrenen Ayşenaz Sevim, yaşadığı süreci şöyle anlattı: “8 yaşındayken okulun bahçesindeki yüksek bir duvardan düşünce hastaneye gittik. Skolyozum olduğunu hastanede film çekilince öğrendik. O zamanlar skolyozum henüz 10 derecenin altındaydı.

 

28 DERECEYE YÜKSELDİ

Doktor kontrolünde tedaviye başladım. Beş sene boyunca hastaneye gittim, geldim. Ergenlik dönemimin başlamasıyla birlikte skolyozum 28 dereceye kadar yükseldi. Böyle olunca ailem de ben de panik olduk çünkü 30 dereceden sonra korse kullanmam gerekecekti. 35-40 derecenin üstü ise ciddi bir ameliyat gerektiriyordu. Skolyoz olduğumu öğrendikten sonra Elif Akıncı’yı sosyal medyadan takip etmeye başlamıştık. Bir gün Elif Hanım okulumuza söyleşiye geldi. Okulda tanışma ve yüz yüze görüşme fırsatı bulduk, ertesi hafta da egzersizlere başladık.”

13 DERECEYE GERİLEDİ

Ayşenaz Sevim, Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’nde yaşadığı süreci ise şöyle özetledi: “İlk başlarda istenilen disiplini pek gösteremedim. Merkezde egzersizleri yapıyordum ama evde devamını getiremedim. Sürecin ne kadar önemli olduğunu sonra fark ettim. Kurallara uymaya başladım, farkındalığım arttı. Her gün minimum bir saatlik çalışma yapmaya başladım. 3,5 ay oldu. 60 seansı bitirdik. Bana uygulanan egzersiz programıyla ağrılarım da geçti. Doktoruma yeniden ölçüm yaptırdım ve skolyozumun 13 dereceye gerilediğini gördük. Hedefim bunu sıfırlamak. Her gün sabah, öğle ve akşam schroth hareketlerimi yapıyorum. Pilatesi de gün aşırı yapıyorum. Bu şekilde disiplinle devam ederek yetişkin olana kadar skolyozumu tamamen sıfırlamayı hedefliyorum.”

 

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM

Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’nden çok memnun kaldığını söyleyen Ayşenaz Sevim, duygularını ve düşüncelerini şu şekilde dile getirdi: “Haftalık egzersiz videolarımı Elif Hanım’a gönderiyorum. Göndermediğim zaman kendisi video istiyor. Her video yolladığımda yorumluyor; eksiğim ya da yanlışım neredeyse söylüyor ve beni yönlendiriyor. Son zamanlarda standardı oturttum. Gözle görülür bir fark oldu bedenimde. Anne ve babamın endişeleri de Elif Akıncı sayesinde geçti. Elif Akıncı’ya ve Elif Akıncı Pozitif Yaşam Merkezi’ne bu süreçte bana yardımcı oldukları için çok teşekkür ederim.”

 

İZMİT MERKEZ:

Adres : Körfez Mah. D-100 Karayolu Üzülmez İş Merkezi No:  127 Kat: 2 İzmit/Kocaeli

Tel : 0262 322 9 322

Gsm : 0541 5334541

Web: www.elifakinci.com.tr

Instagram : fzt.elif_aknc

Youtube : Elif Akıncı Official

mail: info@elifakinci.com.tr

 

ATAŞEHİR ŞUBE:

Barboros Mahallesi Al Zambak Sok. Varyap Meridian Grand Tower A Blok Ofis Kısmı Kat 2 Dai: 29 Ataşehir/İstanbul

Tel: 0533 1474471

NASIL ARANDI: #elif akıncı # fizyoterapist # elif akıncı pozitif yaşam merkezi # ataşehir # izmit # kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.