27-07-2024 04:50

Aymergen Psikoloji ve Danışmanlık

   0 Kişi Yorum Yaptı   Eklenme Tarihi: 02/02/2024
Psikolog/Aile Danışmanı Göksu Aymergen Alyakut kendi danışmanlık merkezini kurdu, şimdiki hedefi eğitim akademisi…
.stripslashes($urun->baslik).

Uzun yıllar çeşitli kurumlarda psikolog olarak çalıştıktan sonra Aymergen Psikoloji ve Danışmanlık Merkezi’ni kuran Göksu Aymergen Alyakut, küçük adımları önemsiyor, küçük ve ulaşılabilir adımlarla büyük hedeflere daha kolay ulaşılabileceğini söylüyor.

Merkezinde sunduğu hizmetlerin yanı sıra okullara ve şirketlere danışmanlık hizmeti de veren Göksu Aymergen Alyakut’un uzun vadedeki hedefi bir eğitim akademisi kurmak. Alyakut, bu doğrultuda küçük adımlar atmaya başlamış bile…

Hedefine doğru emin adımlarla ilerleyen Göksu Aymergen Alyakut ile yeni kurduğu merkezinde bir araya geldik, samimi bir ortamda sohbet ettik. Aymergen Psikoloji ve Danışmanlık Merkezi hakkında merak ettiğiniz her şey bu röportajda…

Göksu Hanım sizi tanıyabilir miyiz?

Ben, Psikolog/Aile Danışmanı Göksu Aymergen Alyakut. Aslen Niğdeliyim ancak doğma büyüme İzmitliyim. Bülent Ecevit Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden onur öğrencisi olarak mezun oldum. Mezun olduktan sonra rehabilitasyon merkezi ve çeşitli kurumlarda psikolog olarak çalıştım, bir süre İzmit Belediyesi’nde de görev yaptım. Sonraki süreçte kendi danışmanlık merkezimi kurdum. Kurulduğumuz andan itibaren çok güzel işler başardık, olumlu geri bildirimler aldık, bu da beni mutlu ediyor.

 

Merkezinizde daha çok hangi kesime hizmet veriyorsunuz?

Aile danışmanlığı, kısa süreli çözüm odaklı terapi, oyun terapisi, filial terapi, cinsel istismar ve travma yönetimi, kriz ve yas danışmanlığı, bilişsel davranışcı terapi, cinsel terapi eğitimi, çocuk ve yetişkin değerlendirme testleri, Moxo testi, Attantioner dikkat geliştirme programı üzerine eğitimlerimi tamamladım. Merkezimizde tüm bu alanlarda aktif olarak hizmet veriyorum. Daha çok çocuklarla çalışıyorum ancak yetişkinlere yönelik bireysel ve çift terapileri de yapıyorum. Aynı zamanda eğitim kurumlarına ve şirketlere de danışmanlık hizmeti veriyorum.

 

İLGİ ALANLARI…

İlgi alanlarınızdan da bahseder misiniz?

Yaygın anksiyete bozukluğu, cinsel işlev bozukluğu, depresyon, panik atak, stres, sınav kaygısı, aile içi iletişim sorunları, travma, dikkat eksikliği ve hiperaktivite, dikkat dağınıklığı, kaygı bozukluğu, ağlama ve öfke nöbetleri, kardeş kıskançlığı, anksiyete, alt ıslatma, kendine zarar verme, boşanma travması, fobiler, panik bozukluklar, cinsel isteksizlik, bağlanma problemleri, sosyal uyum problemleri, akran zorbalığı, alışveriş bağımlılığı gibi konularda danışanlarıma yardımcı olmaya çalışıyorum.

 

Çocuklarda en sık karşılaştığınız problemler nelerdir?

Çocuklarda en sık dikkat dağınıklığı problemiyle karşılaşıyorum. Dikkat dağınıklığı sadece çocuklarda değil son yıllarda yetişkinlerde de sıkça karşımıza çıkıyor. Bunun yanı sıra okul korkusu, okula adaptasyon sorunu, akran zorbalığı, kaygı bozukluğu da sıkça karşılaştığımız sorunlar. Bu sorunların çözümünde ‘kısa süreli çözüm odaklı terapi’den yararlanıyorum. Oyun terapisi ve bilişsel davranış terapisi uyguladığım danışanlarım da oluyor.

 

SINIR KOYMAK ÖNEMLİ

Ailelerin en çok zorlandığı konulardan biri de çocuklara ‘sınır koyma’ değil mi? Bu konuda ne gibi önerilerde bulunursunuz?

Çocuklara sınır koymak, sağlıklı bir şekilde gelişmeleri ve sosyal ilişkilerinde başarılı olmaları için önemlidir. Sınırlar ve kurallar çocukların güvende kalmasını sağlar ve davranışlarının sonuçlarını görmelerine yardımcı olur. Sınırları öğrenen bir çocuk, diğer insanlarla daha uyumlu etkileşime girebilir, sosyal hayatta daha başarılı olur. İleriki yaşlarında bu olumlu etkileri görebilmesi için çocuğun aile içinde sınırlarla tanışması çok önemlidir. Burada ailelere büyük iş düşüyor ancak sınır koyarken de dikkatli olmalıyız. Kurallarımızı olacak elbet fakat çok katı kurallar değil. Burada dengeyi kurabilmek önemli.

 

Çocuklarla çalışırken aileden de destek alıyorsunuz mutlaka…

Çocukları terapiye almadan önce aileleriyle görüşüyoruz. Çocuk hakkında bilgi alırken aile yapısını da öğrenmeye çalışıyoruz. Nasıl bir ailede büyüyor, onu gözlemliyoruz. Okul çağında ise öğretmenleriyle irtibata geçiyor, çocuğun yaşam alanları hakkında bilgi ediniyoruz. Çocukla ilerlerken sürece aileyi de dahil ediyoruz.

 

AKRAN ZORBALIĞI

Şu sıra gündemde en çok akran zorbalığı var. Sizce akran zorbalığı neden fazlalaştı?

Şöyle ki olumsuz şeyler duydukça çocuklarımızı daha fazla korumaya aldık ve ‘önce ben’ demeyi öğrettik. Ama çocuklar sosyal birer varlık. Empati kurması, arkadaşları ne hisseder onu da düşünüyor olması gerekir. Korumacı davranarak çocuklarımızın empati yeteneğini kısıtladık. Ayrıca bir zorbalık yaptığında gülerek tepki veriyorsak ve bunu bir güç gösterisi olarak adlandırıyorsak, dışarıda da bu şekilde bir güç oluşturmaya çalışacaktır. Güçlü olmak için elinden geleni yapacaktır. İşte bu gibi nedenler akran zorbalığına zemin hazırlıyor. Biz yanlış olan şeye ‘yanlış’ diyebilmeliyiz. Aynı zamanda karşı tarafın hissettiklerini çocuklarımıza açıklamalıyız ki zorbalık göstermesin ya da kendisi bir zorbalığa uğradığında gelip anlatabilsin.

 

Depremler, savaşlar, zor günlerden geçiyoruz. Çocuklarımızın bu dönemi hasarsız atlatması için nasıl davranmalıyız?

Öncelikle çocuklarımızı televizyonlardan uzak tutmalıyız çünkü yaşlarına uygun olmayan görüntülere maruz kalabilirler. Tabii bu ‘çocuklarımızı cam fanusta yetiştirelim, izole büyütelim’ demek değil. Ara ara onları bilgilendireceğiz ama yaşlarına uygun şekilde bilgi vererek yapmalıyız bunu. Yine de arkadaşlarından ya da sosyal medyadan gördükleri ya da duydukları şeyler karşısında ‘korkulacak bir şey yok’ deyip, kestirip atmak yerine mutlaka üzerine konuşmalıyız. Onun da duygusunu paylaşması için alan yaratmalıyız.

 

EĞİTİMLERE DEVAM

Göksu Hanım okullarda eğitimler de veriyorsunuz değil mi?

Talep üzerine eğitim ve seminerler veriyoruz, bunun yanı sıra kurumumuz okullara ve şirketlere danışmanlık hizmeti de veriyor. Okullarda öğrenci takibi, veli semineri, test ve materyal uygulaması gibi çalışmalar yapıyoruz. Şirketlerde ise personel geliştirme, işe alımda destek olma, liderlik eğitimleri, stres ve kaygı yönetimleri gibi eğitimlerimiz devam ediyor.

 

Siz eğitim almaya devam ediyor musunuz?

Tabi ki eğitimlerimiz devam ediyor. Alanımız değişime ve gelişime açık bir alan. Biz de eğitimlerle kendimizi sürekli aktif tutmaya çalışıyoruz. Danışmanlık verdiğimiz kurumlarda da eğitim kısmını çok önemsiyoruz. Örneğin bireysel aldığımız eğitimler nasıl kişinin potansiyelini ortaya çıkarıyorsa şirketlerde de eğitimler personelin potansiyelini ortaya çıkararak, şirketin daha verimli hale gelmesini sağlıyor. Uzmanlığımızı eğitimlerle harmanlayarak daha kaliteli bir hizmet vermeyi amaçlıyoruz.

HEDEF: AKADEMİ KURMAK

Bir mottonuz var mı?

Mottomuz; küçük adımlar büyük hedeflere ulaştırır. Kendimize büyük hedefler koyduğumuzda yolumuz çok uzun görünür, motivasyonumuz düşebilir. Ama ilerlemenizi daha net görmenizi sağlayacak küçük, ulaşılabilir adımlar oluşturduğunuzda hedefe ulaşmak çok daha kolay olacaktır. Bu yüzden küçük adımları önemsiyoruz.

 

Peki, bundan sonraki hedefiniz nedir?

Hedefimiz uzman kadromuzu genişleterek psikolojik danışmanlık alanında çok kapsamlı bir hale gelmek. Uzun vadede danışmanlık merkezimizin yanı sıra bir eğitim akademisi kurmayı hedefliyoruz. Psikolojik danışmanlık ve eğitim alanında alanımızın önde gelen isimleri arasında olmayı planlıyoruz.

 

Karabaş Mah. Hafızbinbaşı Cad. İnci İş Merkezi No:30 Kat: 4 Daire: 16 İzmit/KOCAELİ

Telefon: 0 542 209 08 97

Web: www.aymergendanismanlik.com

NASIL ARANDI: #göksu aymergen # psikolog # danışmanlık # aile danışmanı # danışmanlık merkezi # izmit # kocaeli

YORUMLAR
Yaptığınız yorumlar editör onayından geçmektedir.